Άντριου Τέιτ: Το «αγόρι της μαμάς» και ο γιος ενός σκακιστή είναι ο πιο μισογύνης άνθρωπος του πλανήτη

Άντριου Τέιτ: Το «αγόρι της μαμάς» και ο γιος ενός σκακιστή είναι ο πιο μισογύνης άνθρωπος του πλανήτη

Ποιοι ήταν οι γονείς του, η δικηγόρος φεμινίστρια αδερφή του, το παρελθόν του και τα παιδιά του χρόνια – «Τι θα έλεγε ο πατέρας του αν ζούσε», λέει συγγενής του κατηγορούμενου για βιασμούς

tate_silipsi_xr
Ανάμεσα στα ευτελή αντικείμενα που εκτίθενται στην παμπάλαια βίλα του Άντριου Τέιτ στη Ρουμανία, μια ταπεινή σκακιέρα θυμίζει έντονα το παρελθόν που άφησε πίσω του. Σύμφωνα με την ομολογία του ίδιου, η σκαλιστή σκακιέρα είναι ένα νεύμα προς τον εκλιπόντα πατέρα του, έναν διακεκριμένο διεθνή δάσκαλο σκακιού και πρώην λοχία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2015.

Ένας Θεός ξέρει τι θα έκανε αυτός ο λαμπρός άνθρωπος, ο οποίος έμαθε να μιλάει άπταιστα ρωσικά ενώ εργαζόταν στο Βερολίνο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, για τον μεγαλύτερο γιο του.

Ο Άντριου Τέιτ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο απεχθείς ανθρώπους εξαιτίας των μισογυνιστικών του απόψεων. Μάλιστα εκτός από το Twitter τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έχουν αποκλείσει.

Ο γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου 1986 Ίμορι Άντριου Τέιτ Γ΄, ο οποίος μεγάλωσε από τη Βρετανίδα μητέρα του σε ένα δημοτικό συγκρότημα στο Bedfordshire, βρίσκεται φυλακισμένος στο Βουκουρέστι μετά την έφοδο των αρχών στο κρησφύγετό του στα περίχωρα του Βουκουρεστίου στις 29 Δεκεμβρίου.


Κλείσιμο
Ο ίδιος και ο μικρότερος αδελφός του, ο 34χρονος Τρίσταν, κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων το οποίο εξανάγκαζε γυναίκες να εμφανίζονται σε βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές, τα δύο αδέρφια θα παραμείνουν υπό κράτηση έως τα τέλη Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή την εβδομάδα δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Τέιτ ότι τις βίασε και τις κακοποίησε άγρια. Οι κατηγορίες αφορούν μια υπόθεση του 2015, όταν ο Τέιτ συνελήφθη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, ενώ διατηρούσε επιχείρηση που γυρνούσε πορνό.

Το βαρύ κατηγορητήριο και η τεράστια περιουσία
Ενώ ο Τέιτ αρνείται τις κατηγορίες, αυτό που δεν αμφισβητείται είναι το δηλητήριο που ο πρώην kickboxer εκτοξεύει εναντίον των γυναικών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο μισογύνης Τέιτ έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια followers, ενώ η περιουσία που έχει φτιάξει εκτιμάται πως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών έχει αποκτηθεί μέσω του διαδικτυακού «Πανεπιστημίου του Hustler», το οποίο, με περίπου 40 λίρες το μήνα, προσφέρει στους φοιτητές να γίνουν τόσο πλούσιοι όσο ο Τέιτ. Απορία προκαλεί ωστόσο πώς στο πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκε αυτός ο τόσο τοξικός άνθρωπος. Τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά στις προηγούμενες σχέσεις του με τις γυναίκες ή στην ανατροφή του, ώστε να δημιουργηθεί το είδος του άνδρα που πιστεύει ότι οι γυναίκες «είναι υπεύθυνες» όταν οι άνδρες τους επιτίθενται σεξουαλικά.

Το παρελθόν και η καταγωγή
Μια έρευνα της dailymail αποκάλυψε ότι ο Τέιτ είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας, με ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο παρελθόν.

Γιατί ενώ από τη μία πλευρά κατάγεται από μια προ-προ-γιαγιά που απελευθερώθηκε από τη σκλαβιά στο τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, είναι, σύμφωνα με συγγενείς του, ουσιαστικά, ένα «παιδί της μαμάς», του οποίου η οικογένεια απορεί πώς κατέληξε να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Tate_Mother
O Άντριου Τέιτ με τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του. Ο Τέιτ είναι, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ουσιαστικά ένα «παιδί της μαμάς» και το περιβάλλον του απορεί πώς εξελίχθηκε σε ένα τοξικό άνθρωπο


Στο υποβαθμισμένο συγκρότημα κατοικιών του 1970 στο Λούτον, όπου ζει ακόμη η μητέρα του, η Eileen, πρώην βοηθός κουζίνας σε σχολείο, ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε: «Η μαμά τους είναι περήφανη για τον Αντριου και τον Τρίσταν, φυσικά και είναι. Η Eileen αγαπάει τα αγόρια της. Πιθανότατα δεν της αρέσει αυτό που συμβαίνει. Αυτό για το οποίο κατηγορούνται είναι πολύ σοβαρό. Δεν νομίζω ότι είναι ευχαριστημένη με αυτά που λέει ο Άντριου, για τον μισογυνισμό. Πάντα μιλάει για τα γρήγορα αυτοκίνητα και για το πώς πρέπει να είναι ένας άνδρας, αλλά η Eileen δεν τον μεγάλωσε έτσι. Αν της πεις κάτι γι' αυτό, θα πει: "Αυτά είναι τα αγόρια μου"».

Πράγματι, η Eileen λέγεται επισκέπτονταν συχνά το κρησφύγετο των γιων της, πριν από τις συλλήψεις τους. Σύμφωνα με τον φίλο τους, η διαδικτυακή προσωπικότητα του Τέιτ δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο του παρελθόντος.

«Δεν ήταν εγωιστής» θυμάται ο φίλος του. «Κανείς μας δεν θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο. Η μητέρα του ήταν βοηθός κουζίνας σε ένα σχολείο όταν τα παιδιά μεγάλωναν. Τους έδινε τα βασικά. Αυτό που λέει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι, ότι όλα αυτά τα χρήματα σε κάνουν άντρα, είναι τόσο ξεπερασμένο. Νομίζω ότι όλη η οικογένεια έχει μείνει άναυδη από αυτό που συνέβη. Δεν καταλαβαίνουν πώς έγινε έτσι. Η οικογένεια δεν θέλει να σκέφτεται τα χειρότερα γι' αυτόν». Ο Τέιτ είναι, σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο το «αγόρι της μαμάς».

Tate_1


Η ίδια η Eileen δεν ήταν στο σπίτι αυτή την εβδομάδα. Ο οικογενειακός φίλος είπε ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, όπου επισκεπτόταν την κόρη της. 

Η Eileen γνώρισε τον άνδρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1980, σε μια βάση του υπουργείου Άμυνας. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και μετακόμισε στο Σικάγο, όπου γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος.

Τον ονόμασαν Emory Andrew Tate III, από τον πατέρα και τον παππού του, έναν δικηγόρο που απορρίφθηκε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, αλλά μπήκε στο πανεπιστήμιο χάρη στην υπηρεσία του ως στρατιώτης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αργότερα, η οικογένεια μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου ο Emory Tate, γνωστός ως Dennis στην οικογένειά του, υπηρέτησε στην 6912η ομάδα ηλεκτρονικής ασφάλειας στο αεροδρόμιο Tegel.

Ταλαντούχος γλωσσολόγος, έμαθε ρωσικά για σκοπούς πληροφοριών. Ήταν επίσης πρωταθλητής σκακιού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων πέντε φορές τη δεκαετία του 1980, ένα ρεκόρ που δεν έχει ακόμη καταρριφθεί.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το όνομα του Emory Tate ήταν γνωστό σε όλη την παγκόσμια σκακιστική κοινότητα.

Αλλά ενώ δίδασκε στα παιδιά του το παιχνίδι - ο ίδιος ο Άντριου Τέιτ έχει πει ότι έγινε πρωταθλητής σκακιού σε ηλικία πέντε ετών, αφού νίκησε έναν 15χρονο στην Ιντιάνα - απουσίαζε συχνά από το σπίτι του, παίζοντας εκατοντάδες αγώνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Tate_Father
Ο πατέρας του Τέιτ ήταν ένας ταλαντούχος γλωσσολόγος ο οποίος έμαθε ρωσικά για σκοπούς πληροφοριών. Ήταν επίσης πρωταθλητής σκακιού. Αν ζούσε σήμερα θα ντρεπόταν για τους γιους του


Εκείνος και η Eileen χώρισαν το 1997 και εκείνη μετακόμισε με τα παιδιά της πίσω στη γενέτειρά της και τα μεγάλωσε μόνη της στο κτήμα Marsh Farm, όπου ζει ακόμη. Παρέμειναν σε στενή επαφή με τον πατέρα τους, ο οποίος πέθανε το 2015 στη μέση ενός παιχνιδιού σε ένα τουρνουά στην Καλιφόρνια.

Ο Τέιτ και ο Τρίσταν έχουν ακόμα μια αδερφή την Τζανίν, η οποία είναι δικηγόρος που ζει στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Δηλώνει φεμινίστρια και δεν μιλάει στα αδέρφια του.

Ποιος ήταν ο πατέρας τους
Ο ξάδελφος του Emory Tate, Melvin Cox, δήλωσε στη dailymail ότι «ο πατέρας των αγοριών δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έκαναν. Ποτέ δεν είχε εμπλακεί σε οτιδήποτε έκαναν εκεί πέρα, οπότε ό,τι έκαναν αφορά μόνο αυτούς».

«Ο πατέρας τους ήταν ένα εντελώς ξεχωριστό πρόσωπο. Είχε γυναίκα και παιδιά, είχε στρατιωτική καριέρα και είχε σκάκι. Αυτή ήταν η ζωή του. Όσον αφορά αυτά που έχουν κάνει, δεν ξέρω αν ο πατέρας τους θα ήταν περήφανος».

Περιγράφοντας τα δύο αδέλφια ως «προβοκάτορες και παράγοντες του χάους», πρόσθεσε: «Αυτό που πάντα πίστευα για τα δύο αγόρια είναι ότι το έκαναν μόνο για τα χρήματα. Επιλέγω να πιστεύω ότι οι εξωφρενικές δηλώσεις τους δεν είναι κάτι που πιστεύουν, αλλά κάτι που λένε για να πάρουν περισσότερα κλικ και περισσότερα χρήματα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που τους κάνει να νιώθουν καλύτερα - είναι απλώς δουλειά».

Tate_12


Ήθελαν να γίνουν διάσημοι με κάθε κόστος
Όταν ο Τέιτ και ο αδελφός του ήταν στην εφηβεία τους, ήταν επαγγελματίες kickboxers. Αλλά διψούσαν για δόξα και πίστευαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να την βρουν ήταν μέσω των ριάλιτι.

Ο Tate καυχιόταν ανοιχτά για την προσέγγιση του «loverboy» σε ιστοσελίδες του που έχουν πλέον διαγραφεί. Το διαδικτυακό μάθημά του με τίτλο «Pimpin' Hoes Degree» καθοδηγούσε τους άνδρες πώς να στρατολογούν γυναίκες που στη συνέχεια θα γυρνούσαν ταινίες πορνό.

«Η δουλειά μου ήταν να γνωρίσω μια κοπέλα, να βγω μερικά ραντεβού, να κοιμηθώ μαζί της, να δοκιμάσω αν είναι καλή. Να την κάνω να με ερωτευτεί σε σημείο που να κάνει ό,τι της πω και μετά να την βάλω στην κάμερα για να γίνουμε πλούσιοι μαζί», έλεγε ο Τέιτ στα βίντεο που αναρτούσε στις ιστοσελίδες του.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Τόπαλος: Καταθέτουν σήμερα ακόμη τέσσερις πυγμάχοι για τον θάνατό του


Γρεβενά: Συγκινούν οι γονείς του 6χρονου Θωμά - «Μέσα από το δικό μας παιδί να σωθούν κι άλλα παιδάκια»


Εύα Καϊλή: Έπαιξε δύο ώρες με την κόρη της στη φυλακή και ήταν χαρούμενη, γράφει η Repubblica
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης