Μελ Γκίμπσον: Ξεσπά ο αδερφός του - «Τον μισώ γι’ αυτό που έχει γίνει»

Μελ Γκίμπσον: Ξεσπά ο αδερφός του - «Τον μισώ γι’ αυτό που έχει γίνει»

«Μπήκα στη μαύρη λίστα εξαιτίας του» δήλωσε ο Ντόναλ Γκίμπσον

Μελ Γκίμπσον: Ξεσπά ο αδερφός του - «Τον μισώ γι’ αυτό που έχει γίνει»
mel_gibson
Ο Μελ Γκίμπσον, ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ, βρίσκεται στο στόχαστρο του αδελφού του, Ντόναλ Γκίμπσον.

Ο Ντόναλ Γκίμπσον είναι δύο χρόνια μόλις μικρότερος από τον αδερφό του Μελ και του μοιάζει πολύ στην εξωτερική εμφάνιση. Όχι μόνο του μοιάζει πολύ, αλλά η ομοιότητα είναι τόσο μεγάλη που η «Disney» προσέλαβε τον Ντόναλ Γκίμπσον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζον Σμιθ στη συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Pocahontas», εφόσον ο Μελ αδυνατούσε να επαναλάβει τον ρόλο.

Κάποτε τα δύο αδέλφια ήταν τόσο δεμένα μεταξύ τους, που ο Μελ έδωσε στον Ντόναλ έναν ρόλο στην ταινία «Braveheart» παροτρύνοντάς τον να διεκδικήσει ένα μερίδιο στο Χόλιγουντ. Σήμερα, όμως, έχουν όλα αλλάξει καθώς η σχέση τους έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει.

Ξεσπά ο αδερφός του Μελ Γκίμπσον: «Ο Μελ που ήξερα, εξαφανίστηκε. Μισώ αυτό που έχει γίνει»

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail, ο Ντόναλ αποκάλυψε το τίμημα που η φήμη και η περιουσία που απέκτησε ο Μελ από τον κινηματογράφο είχε στον άλλοτε «αδιαπραγμάτευτο δεσμό» των δύο αδελφών. Κατηγόρησε, μάλιστα, την ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» ως την αιτία της διάλυσης της σχέσης τους.

Κλείσιμο
«Ο Μελ κι εγώ κάποτε ήμασταν τόσο κοντά που το βρίσκω απίστευτο που δεν μιλάμε, που δεν έχουμε επαφή», είπε.

«Όταν ήμασταν παιδιά μοιραζόμασταν ένα υπνοδωμάτιο, κάναμε τα πάντα μαζί. Όταν ήρθε στο Λος Άντζελες, τον ακολούθησα. Είναι μόνο δύο χρόνια μεγαλύτερός μου, οπότε ήταν ο μεγάλος μου αδερφός, ο καλύτερος μου φίλος. Όταν έγινε διάσημος, δεν υπήρχε ζήλια. Ήμουν χαρούμενος γι’ αυτόν, περήφανος που τα κατάφερε. Η φήμη τον άλλαξε. Ο Μελ που ήξερα, εξαφανίστηκε. Το Χόλιγουντ τον έφαγε και τον έφτυσε. Για μένα η φήμη και τα λεφτά, δημιούργησαν ένα τέρας. Μισώ αυτό που έχει γίνει», πρόσθεσε ο Ντόναλ.

Ο λόγος που έχουν απομακρυνθεί
Ο Ντόναλ είπε ότι επέλεξε να μιλήσει αυτή τη χρονική στιγμή, επειδή ο πιστός καθολικός αδερφός του Μελ Γκίμπσον πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη συνέχεια της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού» με τίτλο «Ανάσταση».

Όταν η αρχική ταινία κυκλοφόρησε το 2004 – η ταινία καλύπτει τις τελευταίες 12 ώρες της ζωής του Ιησού – καταδικάστηκε από πολλούς ως αντισημιτική για την απεικόνιση των Εβραίων και επικρίθηκε για την απεικόνιση ακραίας βίας.

Αν και η ταινία ήταν μια θριαμβευτική εισπρακτική επιτυχία με έσοδα 612 εκατομμύριων δολάριων στο παγκόσμιο box office, πλουτίζοντας τον Μελ Γκίμπσον κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ο αδελφός του υποστήριξε ότι η ταινία ήταν «μια καταστροφή».

Όπως πολλές οικογενειακές διαμάχες, έτσι και αυτή ξεκίνησε για τα χρήματα. Ο Ντόναλ είπε ότι παρακαλούσε επανειλημμένα τον αδελφό του για οικονομική βοήθεια και σοκαρίστηκε όταν ο Μελ Γκίμπσον του απάντησε: «Τα προβλήματά σου είναι δικά σου».

«Μπήκα στη μαύρη λίστα εξαιτίας του Μελ»
Σε ερώτηση γιατί θα έπρεπε ο Μελ Γκίμπσον να συντηρεί τον αδερφό του, ο Ντόναλ απάντησε: «Έπαιρνα κανονικά δουλειές πριν από τα "Πάθη του Χριστού", αλλά νομίζω ότι ο κόσμος πίστευε πως ο Μελ ήταν αντισημίτης, οπότε πίστευαν ότι ήμουν κι εγώ. Πιστεύω ότι μπήκα στη μαύρη λίστα. Ο Μελ δεν ενδιαφερόταν για το τι έλεγε ο κόσμος, γιατί εισέπραξε εκατομμύρια».

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα, όπως δήλωσε ο Ντόναλ, όταν η αστυνομία σταμάτησε τον Μελ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στο Μαλιμπού το 2006 και άρχισε ένα παραλήρημα, βρίζοντας μια γυναίκα αστυνομικό και εκστομίζοντας μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια.

Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό κραυγαλέας αντίδρασης από τον Χολιγουντιανό αστέρα. Το 2010, διέρρευσαν κασέτες με τον Μελ Γκίμπσον να ουρλιάζει εξαπολύοντας ρατσιστικά σχόλια στην τότε σύντροφό του Οξάνα Γκριγκορίεβα και μητέρα ενός από τα εννέα παιδιά του.

Κι ενώ κάποιοι θαυμαστές του, όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ παρακάλεσαν τα κινηματογραφικά στούντιο να δώσουν στον Μελ μια δεύτερη ευκαιρία, πολλοί στη βιομηχανία τον ξεγράψαν εξ' ολοκλήρου.
337356005_697372408740146_1481082621252921187_n

«Έμεινα άφραγκος, δεν με παίρνει κανείς για δουλειά εξαιτίας του Μελ»
«Όταν ο Μελ έγινε εκρηκτικός και έκανε αυτά τα αποτρόπαια σχόλια για τους Εβραίους όταν συνελήφθη, η δουλειά μου στέρεψε εν μία νυκτί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλ.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι πράξεις του Μελ σήμαιναν ότι δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Το όνομα Γκίμπσον ήταν τοξικό. Ο ατζέντης μου με παράτησε. Το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπά. Είχα συνεργαστεί με μεγάλα στούντιο όπως η Warner Brothers και η Disney. Μέσα σε μια νύχτα σταμάτησαν όλα αυτά».

Ο Ντόναλ είπε ότι ο Μελ του παρείχε μια μικρή οικονομική βοήθεια προσφέροντάς του ένα μικρό διαμέρισμα, ωστόσο πιστεύει ότι ο αδερφός του θα έπρεπε να τον είχε αποζημιώσει για τον «πόνο και την ταλαιπωρία» που ο ίδιος και η σύζυγός του, Σάνας, ισχυρίζεται ότι υπέστησαν.
346902261_232970496016265_59246178700192037_n

«Μου φώναζε, λέγοντάς μου ότι εάν με ενοχλούσε το όνομα Γκίμπσον, να το αλλάξω», δήλωσε ο Ντόναλ.

Κάνοντας έναν παραλληλισμό με τα αδέλγια από την Αυστραλία, Χεμσγουόρθ, τα οποία έχουν σημειώσει διαφορετικά στάδια επιτυχίας στο Χόλιγουντ, ο Ντόναλντ σημείωσε: «Άλλες οικογένειες φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Τα αδέρφια Χέμσγουορθ ζουν ο ένας κοντά στον άλλον, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον».

Ο Ντόναλ δεν έχει μιλήσει με τον αδερφό του για περισσότερα από πέντε χρόνια τώρα, λέγοντας: «Αγαπώ ακόμα τον Μελ, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι πια. Θέλω να διορθώσει τα πράγματα μεταξύ μας. Θέλω να ζήσω ειρηνικά».


Δείτε βίντεο: Μελ Γκίμπσον: Ξεσπά ο αδερφός του - «Τον μισώ γι’ αυτό που έχει γίνει»
Μελ Γκίμπσον: Ξεσπά ο αδερφός του - «Τον μισώ γι’ αυτό που έχει γίνει»



Ειδήσεις σήμερα:

Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες με την οικονομία να έχει ανακάμψει

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»

Live Update: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξει
-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης