Βαγγέλης Δρίσκας: Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, το εθνικό μας φαγητό είναι το σουβλάκι

Βαγγέλης Δρίσκας: Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, το εθνικό μας φαγητό είναι το σουβλάκι

O γνωστός σεφ μίλησε για την καριέρα του, αλλά και την πεποίθηση του Έλληνα ότι «ξέρει να μαγειρεύει» - «Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά» είπε

vaggelis-driskas
Ο Βαγγέλης Δρίσκας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την καριέρα του στον χώρο της μαγειρικής, αλλά και την αντίληψη των Ελλήνων για το φαγητό.

Ο γνωστός σεφ μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» κι αρχικά δήλώσε πως το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά είναι πολύ μικρό.

«Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει κι από κοντινές μου παρέες, συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cs84ywlchkjt)

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, εξήγησε πως όλοι έχουν την πεποίθηση ότι μαγειρεύουν καλά, ενώ δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. «Η μαγειρική είναι μια διαδικασία που αφορά τους πάντες. Όλοι αν μπούμε μέσα στην κουζίνα κι ανακατέψουμε μια κατσαρόλα, κάτι θα βγάλουμε, οπότε αυτό μας δίνει αυτόματα την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Η μαγειρική στο μεταξύ, είναι τελείως ελεύθερη. Δεν υπάρχει φόρμουλα, ό,τι φτιάχνεις διορθώνεται, μόνο στο γλυκό δεν διορθώνεται. Οπότε πιστεύουμε όλοι ότι μαγειρεύουμε. Δεν είναι και δύσκολο τελικά. Το να παραγγείλεις στο τέλος είναι και πιο εύκολο», σημείωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cs85c24hipy1)

Όσο για την ελληνική κουζίνα, ο Βαγγέλης Δρίσκας ανέφερε: «Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει και τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό, θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι, τα ψητά γενικά. Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι».



Ειδήσεις σήμερα:

«Φοροπαγίδα» για όσους «ξεχνούν» να ενημερώσουν την εφορία για λήξεις ενοικίων


Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σήμερα το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ


Με καλό καιρό θα φύγουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, με άστατο θα επιστρέψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης