Όσκαρ 2023: Δεν μπορούσε να μιλήσει από το κλάμα ο Μπρένταν Φρέιζερ μετά τη βράβευση

Όσκαρ 2023: Δεν μπορούσε να μιλήσει από το κλάμα ο Μπρένταν Φρέιζερ μετά τη βράβευση

Ο ηθοποιός κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του

brendan_fraser_oscars_xr
Μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές της 95ης τελετής των Όσκαρ, ήταν η βράβευση του Μπρένταν Φρέιζερ με το Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Τhe Whale».

O 54χρονος ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο με δάκρυα στα μάτια και δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την ομιλία τους, καθώς έκλαιγε συνεχώς.

«Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν. Θεέ μου, ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτή την τιμή και το στούντιο μας A24, που έκανε μια τόσο τολμηρή ταινία. Είμαι ευγνώμων στον [σκηνοθέτη] Darren Aronofsky που μου πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με ανέβασε στο καλό πλοίο του The Whale. Το σενάριο γράφτηκε από τον Samuel D. Hunter, ο οποίος είναι ο φάρος μας».

Mεταξύ άλλων, ο Φρέιζερ τόνισε για τους υπόλοιπους ηθοποιούς της κατηγορίας: «Κύριοι, αποκαλύψατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας, όπως κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει» και πρόσθεσε: «Και είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομά μου δίπλα σας σε αυτή την κατηγορία»

Στο φιλμ ο Φρέιζερ υποδύεται έναν απομονωμένο υπέρβαρο άνδρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την κόρη του και η ερμηνεία του έλαβε διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη στιγμή. Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφκσι βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Σάμουελ Ντ. Χάντερ, το οποίο ακολουθεί το δράμα ενός άνδρα 270 κιλών. Ο Τσάρλι κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να επανασυνδεθεί με την κόρη του, που παράτησε όταν ήταν πολύ μικρή. Εργάζεται απομακρυσμένα ως καθηγητής Αγγλικών και εξιστορεί την προσπάθειά του να κερδίσει πίσω την κόρη του, με τις περισσότερες από τις σκηνές του φιλμ να «σπάνε κόκαλα» όπως χαρακτηριστικά γράφουν ξένα ΜΜΕ.
432432423
Κλείσιμο

O 53χρονος έκανε ένα δυναμικό comeback στη βιομηχανία του θεάματος με το Whale και απέδειξε πως τα χρόνια που έμεινε «εκτός», δεν του στέρησαν το ταλέντο του.

Η Guardian έγραψε πως ο Φρέιζερ είναι αξιοσημείωτος στην ερμηνεία του Τσάρλι, αποδίδοντας ένα «κομβικό δράμα αυτοκαταστροφής» που είναι ταυτόχρονα «υγρό και άβολο». Ομοίως, το BBC Culture τόνισε την αξιοσημείωτη ευελιξία των εκφράσεων του προσώπου του και την ψυχική ευγένεια της φωνής του, αλλά πρόσθεσε ότι είναι τα «μεγάλα, ικετευτικά, ελπιδοφόρα μπλε μάτια του» που καθιστούν δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλον στο ρόλο.
26923719

Το Rolling Stone επαίνεσε επίσης την υποκριτική του Fraser, δηλώνοντας ότι «του αξίζει ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του ως παχύσαρκος άνθρωπος που προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα». Οι Los Angeles Times είχαν χαρακτηρίσει την ερμηνεία του ως μια «συμφωνία από εκπληκτικές νότες χάριτος" σε ένα «εξαντλητικό έργο δωματίου».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Survivor All Star: Στον τάκο ξανά ο Ασημακόπουλος, απείλησε με αποχώρηση – Δείτε βίντεο

Προστασία όλων των καταθέσεων της Silicon Valley Bank ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης