Όσκαρ 2023: Το ινδικό τραγούδι «Naatu Naatu» ξεσήκωσε τη σκηνή και κέρδισε το Όσκαρ

Όσκαρ 2023: Το ινδικό τραγούδι «Naatu Naatu» ξεσήκωσε τη σκηνή και κέρδισε το Όσκαρ

Το τραγούδι της ταινίας RRR ήταν «αντίπαλο» με εκείνα της Lady Gaga και της Ριάνα

oscar-natu-543543
Όταν πρόκειται για την κατηγορία του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, τα πάντα μπορούν να συμβούν στα Όσκαρ. H περίπτωση του «Naatu Naatu» της ταινίας RRR αποτελεί έκπληξη, καθώς συναγωνίστηκε διάσημους καλλιτέχνες, αλλά τελικά κέρδισε το Όσκαρ.

Το «Naatu Naatu» είναι ένα πιασάρικο και αισιόδοξο χορευτικό νούμερο που αποτυπώνει τέλεια τη χαρά και την πληθωρικότητα της ταινίας του S. S. Rajamouli. Όσοι το έχουν ακούσει θεωρούν πως είναι αδύνατο να ακούσει κάποιος αυτό το τραγούδι χωρίς να νιώσει την ανάγκη να χορέψει και αποδεικνύει το ταλέντο του συνθέτη M. M. Keeravani και του τραγουδιστή Simha, που κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τόσο αξέχαστη μελωδία.

Οι τραγουδιστές προτού κερδίσουν, είπαν το κομμάτι στη σκηνή των Όσκαρ και όλη η αίθουσα εντυπωσιάστηκε, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Δείτε το βίντεο


Πέρα από το πιασάρικο ύφος του, το «Naatu Naatu» είναι ένας εορτασμός της ινδικής κουλτούρας και παράδοσης. Το τραγούδι ενσωματώνει παραδοσιακά ινδικά όργανα και ρυθμούς και η χορευτική ακολουθία στην ταινία διαθέτει πολύχρωμα κοστούμια και περίπλοκες χορογραφίες που αποτίουν φόρο τιμής στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας.

Κλείσιμο
Πολλοί σχολιάζουν ήδη πως είναι κρίμα που η ταινία δεν λαμβάνει μεγαλύτερη αναγνώριση στα βραβεία Όσκαρ, καθώς είναι πραγματικά μία από τις πιο φιλόδοξες και συναρπαστικές της χρονιάς. Αλλά όπως είχαν πει, αν υπάρχει μια κατηγορία στην οποία αξίζει να κερδίσει, αυτή είναι το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για το «Naatu Naatu». Και το κατάφεραν.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Survivor All Star: Στον τάκο ξανά ο Ασημακόπουλος, απείλησε με αποχώρηση – Δείτε βίντεο

Προστασία όλων των καταθέσεων της Silicon Valley Bank ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης