Ο Αντώνης, ο Νίκος, οι σκαλέτες, τα ξεσπάσματα και τα μαύρα χάλια μας

Ο Αντώνης, ο Νίκος, οι σκαλέτες, τα ξεσπάσματα και τα μαύρα χάλια μας

Δεν θα διορθώσει η τηλεόραση τα βαθιά προβλήματα. Και σίγουρα όχι τα πρόσωπά της

moutsinas_grammeli
Τα πρόσωπα των ημερών: Νίκος Μουτσινάς και Αντώνης Κανάκης. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Τα απαγορευμένα χαμόγελα των ηθοποιών στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Η σκαλέτα και τα θέματα πρωινών εκπομπών. Τα ξεσπάσματα όλων (το χειρότερο είναι αυτό). Το δάχτυλο που κουνιέται από την οθόνη στο σαλόνι. Οι αστοχίες σχολιαστών και πολιτικών προσώπων. Τα λάθη και οι αδυναμίες των εκπομπών. Το πένθος σε δάκρυα, σε ρούχα, σε θεματολογία, σε αναβολές, σε ματαιώσεις. Η Πάολα και ο Πλούταρχος, τα μπουζούκια και η φιλανθρωπία. Η χυδαιότητα ενός ρασοφόρου. Τα stories, τα post, τα likes, τα τσιτάτα από influencers - μάστιγα.
moutsinas_kanakis_arthro

Όλα μικρά μπροστά σε αυτό που συνέβη και συμβαίνει. Κάποια μάλιστα άθλια, ανάξια αναφοράς και σχολιασμού. Κούρασε η τηλεόραση μέσα σε λίγες μέρες. Κούρασαν οι συμπεριφορές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει η σωστή έρευνα από την ενημέρωση και μία ψυχαγωγία η οποία σέβεται τον εαυτό της και αυτό που συμβαίνει. Τα υπόλοιπα αφορούν τα τεράστια ΕΓΩ. Αυτών που νιώθουν εθνοσωτήρες, τηλε-εισαγγελείς, κατήγοροι, λυτρωτές και το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι πρόκειται για κακούς, κάκιστους δημαγωγούς.

Ας κρατήσουμε μόνο την εικόνα του λαϊκού συλλαλητηρίου. Του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώθηκε, διαδήλωσε. Νέα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, όλοι οι πολίτες από όλες τις περιοχές, σε όλες τις πόλεις, σε όλη την Ελλάδα. Με πανό και συνθήματα. Με πλήρη επίγνωση αυτού που τους παρακίνησε και τους ενεργοποίησε. Αυτό κρατάμε και αυτό σεβόμαστε. Αυτή άλλωστε είναι η κινητήριος δύναμη. Πάντα και για όλα.
syllalhthrio3
Κλείσιμο

Στον τηλεοπτικό μικρόκοσμο συμβαίνουν κι άλλα. Εκπομπές προγραμματίζονται, εκπομπές μετακομίζουν, συρρικνώνονται, αλλάζουν. Εγινε θέμα μέγα και τρανό η παραίτηση ενός αρχισυντάκτη και το που θα πάει την επόμενη ημέρα… Με διαψεύσεις, με, με… Μνήσθητί μου, Κύριε.

Για τα ριάλιτι δεν θα μιλήσω. Τα έχω γράψει και τα έχω πει. Απλώς επιβεβαιώνομαι. Και ό,τι έχω πει και γράψει θα το ξαναέκανα. Με τα δυο μου χέρια και με κάθε ευκαιρία. Πρόσωπα και καταστάσεις απερίγραπτες.

Η Μάριον Μιχελιδάκη απουσιάζει λόγω ασθενείας. Δεν κόπηκε η εκπομπή, ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο ως το τέλος της σεζόν Επίσης η Ελένη Τσολάκη, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Μάρκος Σεφερλής, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ελεονώρα Μελέτη, η Μπέτυ Μαγγίρα, η Δανάη Μπάρκα και πολλοί άλλοι αγαπητοί και άξιοι ή λιγότερο άξιοι διαπραγματεύονται συμβόλαια. Ας ηρεμήσουμε. Ολοι μας…

Κλείνοντας, μία παράκληση: όσο και να διαφωνείς, Νίκο Μουτσινά, κι εγώ διαφωνώ και οργίζομαι με πολλούς και πολλά_ αυτό το «μαζέψτε τους» στην ΕΣΗΕΑ ήταν άκυρο. Μιλάμε για ανθρώπους. Και αυτά τα «μαζέψτε τους» θυμίζουν άλλες εποχές, κακές συνήθειες και επικίνδυνες προτροπές. Για όλους και για όλα. Για κάθε περίπτωση. Να «μαζευτούν» κάποιοι, ναι, αλλά κανείς δεν θα «μαζέψει» κανέναν.

Καληνύχτα και καλή μας τύχη.


Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Marc: Έχασε 2,9 μονάδες η ΝΔ μετά τα Τέμπη - Δεν πήρε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ο σταθμάρχης είχε τεθεί εκτός βαρδιών για τον Μάρτιο

Χατζηνικολάου: Διαφωνώ να δημοσιεύεται δημοσκόπηση ενώ γίνονται κηδείες - Γεράκης: Εγώ δεν είμαι αυτόκλητος εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης