Χατζηνικολάου: Διαφωνώ να δημοσιεύεται δημοσκόπηση ενώ γίνονται κηδείες - Γεράκης: Εγώ δεν είμαι αυτόκλητος εδώ...

Χατζηνικολάου: Διαφωνώ να δημοσιεύεται δημοσκόπηση ενώ γίνονται κηδείες - Γεράκης: Εγώ δεν είμαι αυτόκλητος εδώ...

Βίντεο: Δείτε όλο τον διάλογο - «Πλήττεται η αξιοπιστία της έρευνας όταν αυτή γίνεται εν θερμώ» - Καταγράφουμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc

xatzinikolaou-gerakis_3
Τη διαφωνία του με την παρουσίαση της προγραμματισμένης δημοσκόπησης της Marc εξέφρασε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νίκος Χατζηνικολάου.

Κατά την έναρξη της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη ο δημοσιογράφος είπε ότι θέλει να κάνει μία τοποθέτηση, λέγοντας ότι την έχει μεταφέρει και στη διεύθυνση της ενημέρωσης του τομέα ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Πρέπει να σας πω, να εκφράσω, γιατί έχω κοντά 40 χρόνια στη δημοσιογραφία, την ένστασή μου, τη διαφωνία μου για το γεγονός ότι γίνεται και δημοσιεύεται μία δημοσκόπηση ενώ ακόμη γίνονται κηδείες, ενώ δηλαδή το θέμα είναι σε μία συναισθηματική έκρηξη για όλους μας», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Από πλευράς του ο κ. Θωμάς Γεράκης απάντησε ότι «κατ’ αρχήν συμμερίζομαι, καταλαβαίνω κ. Χατζηνικολάου, αυτό που λέτε και νομίζω ότι μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα». Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε στην έρευνα λέγοντας πως αυτή ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα θα προβαλλόταν τη Δευτέρα που πέρασε. «Δεν είμαι αυτόκλητος εγώ εδώ. Έχουμε να παρουσιάσουμε τη μηνιαία τακτική έρευνα του ΑΝΤ1», είπε και συμπλήρωσε πως αποφασίστηκε να αναβληθεί, έτσι ώστε να μη γίνονται συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους και να προβληθεί τελικώς στο τέλος της εβδομάδας.

Δείτε βίντεο:

Δημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1 (9/3/2023) (1)


Στο σημείο εκείνο ο κ. Γεράκης σημείωσε πως δημοσκόπηση παρουσιάστηκε και λίγο μετά την τραγωδία των πυρκαγιών στην Ηλεία με τον Νίκο Χατζηνικολάου να διακόπτει για να επισημάνει πως από το Μάτι πέρασαν για να προβληθούν δημοσκοπήσεις έξι εβδομάδες. «Δεν βγήκε δημοσκόπηση εν θερμώ», είπε ο δημοσιογράφος.

Κλείσιμο
Ο κ. Γεράκης απάντησε πως τότε «δεν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο» και συμπλήρωσε ότι οι εταιρείες κλείνουν στα τέλη Ιουλίου και ανοίγουν πάλι στις 20 Αυγούστου. Ο κ. Χατζηνικολάου τότε απάντησε ότι «αν κάποιος ήθελε δημοσκόπηση θα έβγαινε, ας είμαστε ειλικρινείς».

Ο κ. Γεράκης στη συνέχεια θύμισε για το 2007 στην Ηλεία, «24 Αυγούστου του ‘07 είχαμε την πρώτη πυρκαγιά, 26 Αυγούστου είχαμε την πρώτη δημοσκόπηση και από τις 26 έως και τις 31 είχαμε 14 δημοσκοπήσεις».

Ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε πως αυτό δεν είναι δικαιολογία, δηλαδή ότι είναι προεκλογική περίοδος, γιατί πλήττεται η αξιοπιστία της έρευνας, όταν γίνεται την ώρα που γίνονται τα γεγονότα.

Από την πλευρά του ο κ. Γεράκης ανταπάντησε πως εάν καθυστερούσαν επί μακρόν οι δημοσκοπήσεις, αυτό θα τροφοδοτούσε την άποψη ότι δεν γίνονται δημοσκοπήσεις «για να κρύψετε την οργή και τη δυσαρέσκεια του κόσμου». Κλείνοντας ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «δεν αποφασίζω εγώ, έχω βαθμό αναγνώστου στο δελτίο ειδήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λέω τη γνώμη μου».

Τέλος, κλείνοντας την παρουσίαση της δημοσκόπησης έγινε ένας ακόμη αντίστοιχος διάλογος με τον δημοσιογράφο να σημειώνει: «Εγώ θέλω να επισημάνω ότι η δημοσκόπηση έγινε ενώ γίνονταν ακόμη κηδείες». Ο κ. Γεράκης απάντησε πως η έρευνα έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον ισχυρής συναισθηματικής φόρτισης.

«Προσωπικά εγώ, είμαι σε υψηλή συναισθηματική αντίδραση για το γεγονός ότι παίξαμε δημοσκόπηση», είπε ο κ. Χατζηνικολάου.

Δείτε βίντεο:

Δημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1 (9/3/2023) (3)

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόεδρος μηχανοδηγών: «Ο μηχανοδηγός του Intercity είχε περάσει επιτυχώς ιατρικές εξετάσεις»

Στέφανος Ξενάκης: Στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του ο συγγραφέας

«Delivery» κοκαΐνης όλο το 24ωρο έκανε το δίκτυο του «Bimi» - Συνελήφθησαν πέντε μέλη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης