H Σίντι Κρόφορντ έκλεισε τα 57: Η μεγάλη καριέρα, ο έρωτας και τα μυστικά ομορφιάς της
cindy_crawford_57_-_arthro_

H Σίντι Κρόφορντ έκλεισε τα 57: Η μεγάλη καριέρα, ο έρωτας και τα μυστικά ομορφιάς της

Ένα από τα διασημότερα μοντέλα των 90s συνεχίζει να μεγαλώνει όμορφα, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Η Σίντι Κρόφορντ, ένα από τα διασημότερα supermodels της δεκαετίας του '90, έκλεισε τα 57 της χρόνια.

Γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 1966 στο Ιλινόις, η Σίντι Κρόφορντ ήταν μια συνηθισμένη μαθήτρια λυκείου, που δούλευε με μερική απασχόληση σε μια καλοκαιρινή δουλειά, όταν την ανακάλυψαν.

Όλα ξεκίνησαν το 1982, όταν δούλευε σε ένα χωράφι με καλαμπόκια στο ΝτεΚαλμπ του Ιλινόις. Ένας τοπικός φωτογράφος, που έτυχε να περνάει από το χωράφι, την είδε και εντυπωσιάστηκε από τη φυσική της ομορφιά. Τη ρώτησε αν μπορούσε να τη βγάλει φωτογραφία και εκείνη συμφώνησε.

Αυτή η φωτογραφία έφτασε τελικά στα γραφεία του Elite Model Management, ενός από τα κορυφαία πρακτορεία μοντέλων στη Νέα Υόρκη. Το Elite εντυπωσιάστηκε αμέσως από την ομορφιά της και την κάλεσε να έρθει στη Νέα Υόρκη για μια συνάντηση. Στην αρχή ήταν διστακτική, καθώς δεν είχε σκεφτεί ποτέ το μόντελινγκ ως καριέρα, αλλά τελικά αποφάσισε να το δοκιμάσει.

Η αρχική προσπάθεια της Κρόφορντ να ασχοληθεί με το μόντελινγκ αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, καθώς η μοναδική της εμφάνιση δεν ήταν αυτό που συνήθως έβλεπε κανείς στις πασαρέλες μόδας εκείνη την εποχή. Της είπαν ότι θα έπρεπε να αλλάξει την εμφάνισή της, συμπεριλαμβανομένης της χαρακτηριστικής ελιάς πάνω από τα χείλη της, αλλά εκείνη αρνήθηκε να ενδώσει στην πίεση. Αντιθέτως, αγκάλιασε τη φυσική της ομορφιά και η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητά της, απέδωσαν καρπούς.

Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Κρόφορντ ήρθε το 1986, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο της Vogue. Από εκεί και πέρα, η καριέρα της εκτοξεύτηκε στα ύψη και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα όλων των εποχών. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στα εξώφυλλα αμέτρητων περιοδικών, όπως το Elle, το Harper's Bazaar και το Cosmopolitan. Συνεργάστηκε επίσης με μερικούς από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, όπως οι Gianni Versace, Calvin Klein και Chanel.

Εκτός από τη δουλειά της ως μοντέλο, η Cindy έγινε και τηλεοπτική προσωπικότητα, φιλοξενώντας την εκπομπή House of Style του MTV στις αρχές της δεκαετίας του '90. Έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το "Fair Game", το "3rd Rock from the Sun" και το "Wizards of Waverly Place".

H διάσημη διαφήμιση για την Pepsi
Η ομορφιά, η αυτοπεποίθησή και η αναμφισβήτητη γοητεία της συνέχιζαν να εντυπωσιάζουν τον κόσμο τη δεκαετία του 1990 και η φήμη της συνέχισε να μεγαλώνει με την πρωτοποριακή διαφήμισή της στην Pepsi. Σήμερα, η διαφήμιση της Κρόφορντ για την Pepsi, παραμένει ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα και επιδραστικά διαφημιστικά σποτ όλων των εποχών και συνεχίζει να εμπνέει και να διασκεδάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Η εν λόγω διαφήμιση προβλήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Super Bowl XXVI το 1992. Παρουσίαζε την Κρόφορντ να σταματά σε ένα παλιό βενζινάδικο με ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο, ενώ μια ομάδα νεαρών αγοριών παρακολουθούσε με δέος. Το μοντέλο βγαίνει από το αυτοκίνητο και προχωράει προς το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, ενώ τα αγόρια παρακολουθούν κάθε της κίνηση. Στη συνέχεια αγοράζει ένα κουτάκι Pepsi, το ανοίγει και πίνει μια δροσιστική γουλιά. Καθώς τελειώνει, τα αγόρια συνεχίζουν να κοιτάζουν έκπληκτα, καθώς εκείνη μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητό της και φεύγει προς το ηλιοβασίλεμα.

Advertising Pepsi with Cindy Crawford - 1992

Αυτό που έκανε αυτή τη διαφήμιση τόσο πρωτοποριακή ήταν η απλότητα της. Η Κρόφορντ δεν ήταν απλώς ένα λαμπερό σούπερ μόντελ- ήταν επίσης ένας καθημερινός άνθρωπος, όπως ακριβώς και τα αγόρια στο βενζινάδικο. Η διαφήμιση έδειξε ότι ο καθένας, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό του, μπορούσε να απολαύσει ένα κουτάκι Pepsi και να νιώσει σαν σούπερ σταρ.

Το 2018 η Σίντι Κρόφορντ επανέλαβε το διαφημιστικό σποτ, στο πλαίσιο και πάλι του Super Bowl και τα σχόλια που έλαβε ήταν και πάλι διθυραμβικά.

Pepsi Super Bowl Commercial 2018 Cindy Crawford, Britney Spears

Σύζυγος και οικογένεια
Η Σίντι Κρόφορντ είναι παντρεμένη με τον Ραντ Γκέρμπερ, επιχειρηματία και πρώην μοντέλο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1998. Έχουν δύο παιδιά, τον Πρίσλεϊ Γουόκερ Γκέρμπερ και την Κάια Τζόρνταν Γκέρμπερ, τα οποία ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας τους και έγιναν και τα ίδια μοντέλα.

Η ιστορία αγάπης τους ξεκίνησε το 1995, όταν γνωρίστηκαν από κοινούς φίλους σε ένα μπάρμπεκιου στο Λος Άντζελες. Εκείνη την εποχή, η Κρόφορντ ήταν ήδη ένα παγκοσμίου φήμης supermodel και ο Γκέρμπερ ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μόλις είχε πουλήσει τη μάρκα τεκίλας του, Casamigos. Παρά το διαφορετικό υπόβαθρο και την καριέρα τους, οι δυο τους τα βρήκαν αμέσως και άρχισαν να βγαίνουν.


Η σχέση τους άνθισε γρήγορα και αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 1998, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε μια ρομαντική τελετή στις Μπαχάμες. Στον γάμο παρευρέθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Ρίτσαρντ Γκιρ και ο Μάικλ Τζόρνταν.


Από τότε, η Σίντι και ο Ραντ είναι αχώριστοι. Έχουν ξεπεράσει διάφορες «καταιγίδες» στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, συμπεριλαμβανομένης της μάχης του άντρα της με τον αλκοολισμό και του αγώνα της Κρόφορντ με τον θάνατο του αδελφού της.

Μαζί, έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και έχουν συνεργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως της σειράς τεκίλας με το εμπορικό σήμα Casamigos, που τελικά πούλησαν στην Diageo για 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Μυστικά ομορφιάς
Η Σίντι Κρόφορντ ήταν πάντα γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και τα μυστικά ομορφιάς της έχουν γίνει αντικείμενο πολλών εικασιών όλα αυτά τα χρόνια. Ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά ομορφιάς της είναι η αφοσίωσή της στη γυμναστική. Ήταν πάντα επικεντρωμένη στο να παραμένει σε φόρμα και διατηρεί μια υγιεινή διατροφή και ρουτίνα άσκησης.

Η Κρόφορντ είναι επίσης μεγάλη οπαδός της ενυδάτωσης και ορκίζεται στην κατανάλωση άφθονου νερού για να διατηρεί το δέρμα της ενυδατωμένο. Χρησιμοποιεί επίσης έναν συνδυασμό προϊόντων βιταμίνης C και ρετινόλης για να διατηρεί το δέρμα της νεανικό.

Σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar, η Κρόφορντ είχε αποκαλύψει ότι ακολουθεί τακτικές περιποιήσεις προσώπου για να διατηρεί το δέρμα της στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αποφεύγει επίσης την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και φοράει αντηλιακό κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης