Στη δίνη νέων εξελίξεων θα βρεθούν οι ήρωες της δραματικής σειράς «Μαύρο Ρόδο». Η Ελισάβετ πηγαίνει στην Πάτρα. Η Κασσιανή είναι η μοναδική υποψήφια για την ηγουμενία. Ο Πέτρος ετοιμάζει μία έκπληξη στην Ελισάβετ. Απόψε, στις 22:50 στο MEGA, η συνέχεια.
Η Πολυξένη υπαινίσσεται στον Θέμη ότι είναι ένας από τους πιθανούς βιολογικούς γονείς της Όλγας. Ο Θέμης τρελαίνεται στη σκέψη, ειδικά λόγω της σχέσης που είχαν ο Πέτρος με την Όλγα. Η Ελισάβετ ενημερώνει τον Πέτρο ότι βρίσκεται στην Πάτρα και τον ρωτά αν θέλει να βρεθούν. Η Αυξεντία αποσύρει την υποψηφιότητά της για την ηγουμενία, αφήνοντας μοναδική υποψήφια την Κασσιανή. Η Αλεξία εξακολουθεί να βρίσκει αφορμές για να βρίσκεται με τον Βίκο, αποκαλύπτοντας του γεγονότα από το παρελθόν της Αγγελικής. Ο Λουκάς θυμώνει με τη Θάλεια που εξαφανίστηκε, γιατί έχει φυγαδεύσει τον Γιαννακόπουλο. Η Πολυξένη προσπαθεί να παγιδεύσει τον Θέμη. Τι έκπληξη ετοιμάζει ο Πέτρος στην Ελισάβετ;
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.