

Στη συνέχεια της τηλεφωνικής σύνδεσης, η Μαρία Εκμεκτσίογλου παραδέχθηκε πως έχασε φιλικό της πρόσωπο στον φονικό σεισμό: «Έχασα φίλους, δεν έχω συγγενείς στις περιοχές αυτές. Είχα συνεργάτες εκεί που δεν έχω κανένα νέο τους. Ομάδες που έχουν πάει εκεί προσπαθούν να φτάσουν, αλλά δεν υπάρχει δρόμος. Ειδικά από ένα μεγάλο τσιφλίκι που είχε προμηθευτές για πάρα πολλές ανάγκες μου δεν μπορούμε να τους φτάσουμε».
Η μαγείρισσα μίλησε για την καταγωγή της από την Ανατολή και για τις σχέσεις που διατηρεί με τη χώρα και τους προμηθευτές: «Εγώ γεννήθηκα εδώ αλλά στις περιοχές που επλήγησαν έχω πάρα πολλούς φίλους που έχω γνωρίσει σε φεστιβάλ γαστρονομίας ή σε επισκέψεις που έχω κάνει. Από εκεί φέρνουμε εσπεριοδοειδή, μαρμελάδες. Είχα συνεργάτες εκεί που δεν έχουμε καμία είδηση».
Η ίδια αναφέρθηκε και στην προσπάθειά της, να βοηθήσει τους πληγέντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη αναζητώ πολλούς προμηθευτές μου. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο internet, αλλά δεν έχουν τίποτα εκεί. Έχουν πάει ομάδες και έχουν φτιάξει κουζίνες, κι εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μεριδοποιημένα φαγητά».
Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO