Η Ναταλία είναι μία

Ας αφήσουμε την επικαιρότητα να ας προσπεράσει και ας σκορπίσουμε λίγη θετική ενέργεια σε αυτή την τοξική τηλεόραση

germanou-mak
Ας αρχίσουμε με ευχές. Σε μία αγαπημένη και μοναδική παρουσιάστρια, την Ναταλία Γερμανού, η οποία ανανέωσε το συμβόλαιό της στον Alpha. Σιδεροκέφαλη. Και ας συνεχίσουμε με εξαίρεση. Η υπογράφουσα αποφεύγει την κριτική, έτσι όπως την ασκούσε στο παρελθόν, για ευνόητους λόγους. Ωστόσο η εξαίρεση επιτρέπεται καθώς θέμα ανταγωνισμού δεν υπάρχει αφενός, οι προθέσεις είναι καλές αφετέρου.

Το «Καλύτερα δε γίνεται» έχει κατακτήσει έναν τίτλο πολύ σημαντικό για τα τηλεοπτικά δεδομένα. Αυτόν της τηλεοπτικής συνήθειας. Η Ναταλία είναι η παρουσιάστρια που κάνει τα σωστά λάθη. Το κορίτσι που θα σε κοιτάξει στα μάτια, θα καταργήσει το γυαλί που σας χωρίζει θα σου πει ένα «έλα μωρέ, σιγά και τι έγινε» και θα σε παροτρύνει να πιεις μία γουλιά καφέ και να δεις την συνέχεια της εκπομπής της.
natalia_germanou__6_

Η Ναταλία έχει κάνει late night show, έχει κάνει τηλεπαιχνίδι, έχει κάνει πρωινό, έχει κάνει μεσημεριανό· έχει κάνει πολλά. Κάποια με επιτυχία, κάποια με λιγότερη. Πάντα όμως παραμένοντας η ίδια, διατηρώντας μία ψύχραιμη εικόνα η οποία μπροστά στην χαρά θα γελάσει και στην δυσκολία θα απαντήσει με ένα στωικό μάλιστα, ένα μικρό ανασήκωμα από την καρέκλα της παρουσιάστριας και μία επαφή του αριστερού χεριού με το δεξί που είναι σα να δίνει κουράγιο το ένα στο άλλο.

Θα απολαύσει τα σχόλια και τα παράπονα, θα γλεντήσει ακόμη και την χοντροκομμένη καζούρα που την θέλει να κρύβει την ηλικία της ως τηλεοπτική Μπέντζαμιν Μπάτον και να έχει αδυναμία σε νεότερους συντρόφους. Θα αυτοσαρκαστεί, θα σπάσει πρώτα εκείνη πλάκα με τη Ναταλία. Θα βάλει όμως και τα όρια. Θα χαράξει εκείνες τις γραμμές που πολύ ήρεμα νιώθεις ότι αν πας να τις περάσεις στο πρώτο δρασκέλισμα θα σε χτυπήσει «ρεύμα» το οποίο έρχεται απευθείας από το ανασηκωμένο φρύδι της.

Δίχως φωνές, εντάσεις, και κιτρινισμούς, δίχως αντεγκλήσεις και πομπώδεις απαντήσεις διακαναλικής εμβέλειας. Δεν θα σχολιάζει αρνητικά τους άλλους ανθρώπους – είτε πίσω από την πλάτη τους, είτε μπροστά στα μούτρα τους. Η ίδια το διευκρινίζει άλλωστε: «Αυτό θα το κάνω μόνο αν κάποιος μου πει “Πες μου τη γνώμη σου για μένα”. Αλλιώς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να στεναχωρούμε ανθρώπους άνευ λόγου και αιτίας».

Στην μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου η Ναταλία Γερμανού δημιούργησε μία εκπομπή που θυμίζει τοίχο, στον οποίο είτε θα σκοντάψει είτε θα σπάσει τα μούτρα του ο ανταγωνισμός. Ενα μαγκαζίνο σαν περιοδικό, που ξεφυλλίζεις χαλαρά και στέκεσαι σε κάποιες σελίδες, ένα βίντεο κλιπ της επικαιρότητας, μία ανώδυνη αφήγηση όλων όσων συνέβησαν την εβδομάδα με ήρεμη άποψη, με αίσθηση παρέας, με γρήγορο ρυθμό, με πλούσια σκαλέτα.
Κλείσιμο

Το «Καλύτερα δε γίνεται» είναι μία παρέα. Που θα συζητήσει, θα διαφωνήσει, θα σεβαστεί όλους όσοι υπάρχουν γύρω, μέσα και έξω από αυτό.

Η Ναταλία Γερμανού μπορεί να είναι πολλά. Αυτό όμως που με βεβαιότητα θα πεις πλέον είναι πως δικαιωματικά είναι η ψυχραιμότερη ελληνίδα παρουσιάστρια, που θα σου ζητήσει συγγνώμη αν κάνει λάθος, που θα σε αποθεώσει αν της αρέσεις, που θα σε προσπεράσει αν την προσβάλλεις ή αν επιχειρήσεις να παίξεις λίγο παράξενα μαζί της, που θα πει την άποψή της και σε «σφάξει γλυκά» αν χρειαστεί. Καλύτερα δε γίνεται…


Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2023: Σάρωσε σε υποψηφιότητες το «All Quiet on the Western Front» του Netflix

«Μπορεί αυτή να είναι η χρονιά μου» δήλωσε ο Τσιτσιπάς

O Καλογρίτσας κατέθεσε στο δικαστήριο το ημερολόγιο για τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης