Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπορεί αυτή να είναι η χρονιά μου»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπορεί αυτή να είναι η χρονιά μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 4η φορά σε ημιτελικό στο Australian Open και για πρώτη είναι φαβορί για πρόκριση στον τελικό

TSITSIPAS_SE
Ευχαριστημένος από το παιχνίδι του αλλά συγκεντρωμένος στο στόχο εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Australian Open.

«Νιώθω υπέροχα, νιώθω πολύ καλά. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα νοοτροπίας και οπτικής από την οποία βλέπεις τα πράγματα. Υπάρχει αυτή η οπτική που είναι πολύ εξαντλητική, που καθετί που κάνεις στο court απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά υπάρχει και η άλλη οπτική που δεν σε νοιάζει αν είναι εξαντλητικό ή όχι, ανανεώνεσαι κάθε φορά μετά από κάθε παιχνίδι.

Stefanos Tsitsipas Press Conference | Australian Open 2023 Quarterfinal


Νομίζω πως φέτος ακολουθώ περισσότερο τη δεύτερη, είμαι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος που παίζω τένις, υπάρχει όλη αυτή η δυναμική που με κάνει πολύ διψασμένο και να θέλω να πετύχω πράγματα» είπε ο Έλληνας τενίστας ενώ ρωτήθηκε εάν αυτή είναι η χρονιά του: «Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου.

Δεν νομίζω πως έχω αισθανθεί έτσι εδώ και πολύ καιρό. Οπότε σίγουρα μπορώ να πω ναι σε αυτό. Το έχω ξαναπεί, είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά, η νοοτροπία μου είναι διαφορετική. Όταν βρίσκομαι στο court, δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό. Απλά βγαίνω εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου».

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει την Παρασκευή με τον Κάρεν Κατσάνοφ για μια θέση στον τελικό με τον Έλληνα να είναι για πρώτη φορά το φαβορί. Μιλώντας για τον αγώνα ο Στέφανος σημείωσε: «Ανυπομονώ γι' αυτό το ματς. Είναι φανταστικό που θα είμαι ξανά στα ημιτελικά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίζω μέχρι τώρα και επιδιώκω για περισσότερα, για τα καλύτερα. Θέλω να ζήσω μαγικές εμπειρίες εδώ στην Αυστραλία».

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε και για την συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση: «Ο λόγος που ο Μαρκ είναι μέρος της ομάδας μας, είναι η δυναμική είναι καλή. Δεν έχει υπάρξει κάποια τριβή, πηγαίνει πολύ καλά. Όλοι μας τα πάμε καλά, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις που μπορούν να φέρουν κάποια σύγκρουση. Από το 2022 το απολαμβάνω. Είναι καλό να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα μου και να δίνει τη δική του οπτική, τις συμβουλές του, να βοηθάει και εμένα και εκείνον. Ελπίζω και εγώ να μπορώ να τον βοηθήσω με εμπειρίες».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Eμπλεξαν με τα SMS του Παππά προς Καλογρίτσα και τους «φακέλους»

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πότε επηρεάζεται η Αττική

Market Pass: Ποια είναι η διαδικασία και τα εισοδηματικά κριτήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης