Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Έρχονται για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου;

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Έρχονται για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου;

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

william_kate_arthro
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Hello! που επικαλείται πληροφορίες από ελληνικά μέσα.

Το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Μπάκιγχαμ, κάτι που μοιάζει δύσκολο μετά το δημόσιο ξέσπασμα του πρίγκιπα Χάρι για τον αδελφό και τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα τα κορυφαία μέλη των Ουινδσορ έχουν ελαχιστοποιήσει τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ωστόσο, οι σχέσεις του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας με την Ελλάδα είναι γνωστές. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος αναμένεται επίσης να βρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ.
william_kate_xr
Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Νωρίτερα, η σορός του θα βρίσκεται από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η λίστα των Ελλήνων που προσκλήθηκαν στη Μητρόπολη
Κλείσιμο
Πλειάδα ισχυρών ελληνικών ονομάτων περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα το πρωί την εξόδιο ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η οικογένεια φρόντισε να αποσταλούν άμεσα οι προσκλήσεις σε ισχυρές ελληνικές οικογένειες που κατοικούν εντός και εκτός Ελλάδας για την το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που άφησε αναμφίβολα το στίγμα του στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές που διατηρούσαν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με τον τέως και την οικογένεια του τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Αθήνα έχουν καλεστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή διατηρούσε φιλική σχέση δεκαετιών με τον αποθανόντα και θα δώσει το παρόν.
Το ίδιο θα πράξουν μέλη πολύ γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών, που διατηρούν επί μακρόν στενούς φιλικούς θεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια.

Ανάμεσα τους ο καπετάν Νικόλας Λαιμός που είχε παραχωρήσει ένα εξαιρετικής αισθητικής διαμέρισμα επι της Βασιλίσσης Σοφίας στον τέως βασιλιά για διαμένει, όποτε βρισκόταν στην Αθήνα, όταν ο τελευταίος πούλησε την βίλα που είχε στο Πόρτο Χέλι.

Ο εφοπλιστής ήθελε να νιώθει ο φίλος του πιο άνετα στο διαμέρισμα των 200 τετραγωνικών μέτρων, από τη μικρή σουίτα που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Θα τον συνοδεύει η σύζυγος του Ειρήνη, ενώ έχουν προσκληθεί και οι δυο γιοι του, Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, όπως και αυτή του ζεύγους Γιώργος και Χριστιάννα Γουλανδρή.

Ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργου, Big John Γουλανδρής και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πατέρας της Χριστιάννας, διατηρούσαν αμφότεροι πολύ καλές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.

Από το City αναμένονται ουκ ολίγα μέλη ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών που έχουν προσκληθεί από την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Χανδρής μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου, Κουλουκουντή και Χατζηπατέρα αναμένονται στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.
Κάποιοι που έχουν ήδη φτάσει, συναντήθηκαν ήδη με κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως το ζεύγος Παύλος-Μαρί Σαντάλ και Νικόλαος-Τατιάνα Μπλάτνικ για να τους δουν από κοντά και να εκφράσουν τη λύπη τους, για την απώλεια του τέως.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, λένε ότι το παρόν στην εξόδιο ακολουθία θα δώσει και ο μεγιστάνας Φίλιππος Νιάρχος, που διατηρεί στενότατες σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια.
Το 2009 μάλιστα ήταν ένας εκ των επτά νονών του μικρού τότε Αριστείδη-Σταύρου, το πέμπτο παιδί του διαδόχου χωρίς θρόνο Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, στην βάφτιση που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη.

Έτερος νονός του γαλαζοαίματου αγοριού ήταν ο Σταύρος Λιβανός, ο οποίος αναμένεται να παραστεί μαζί με άλλα μέλη της εφοπλιστικής δυναστείας στο τελευταίο αντίο του τέως βασιλιά.
Παραμένει άγνωστο πόσοι από τους Έλληνες προσκεκλημένους θα μεταβούν μετά την εξόδιο ακολουθία στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τελευταίος βασιλιάς που είχε η Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πυρετός» προετοιμασιών για την κηδεία του Κωνσταντίνου - «Κλείδωσαν» οι βασιλικές παρουσίες

Βίντεο - ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Συγγρού - Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

«Έχω κάνει σεξ στο αεροπλάνο» εξομολογήθηκε η Μπέσσυ Αργυράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης