Ο Άντριου Τέιτ με το Κοράνι στο χέρι στο δικαστήριο - Παραμένει υπό κράτηση

Ο Άντριου Τέιτ με το Κοράνι στο χέρι στο δικαστήριο - Παραμένει υπό κράτηση

Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε ζητώντας την αποφυλάκισή του

andrew_tate_quran_xr
Με το Κοράνι στο χέρι εμφανίστηκε εχθές ο αμφιλεγόμενος influencer Άντριου Τέιτ σε δικαστήριο της Ρουμανίας, για την ακροαματική διαδικασία σχετικά με έφεση που είχε υποβάλει σχετικά με την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το Insider, πρόκειται μία δίγλωσση έκδοση του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, που περιλαμβάνει το αυθεντικό κείμενο στα αραβικά και μια αγγλική μετάφραση του M.A. Αμπντέλ Χαλίμ.



Ο Τέιτ ασπάστηκε το Ισλάμ τον Οκτώβριο του 2022, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media, καθώς η πορνογραφική επιχείρηση των web cams του influencer δεν συνάδει με τον τρόπο ζωής και τις αξίες των παραδοσιακών μουσουλμάνων. Ο φίλος του Tam Khan είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στις 24 Οκτώβρη που τον έδειχνε να διδάσκει στον Τέιτ πώς να προσεύχεται. Ο Khan είχε μιλήσει πρόσφατα υπέρ του Τέιτ, λέγοντας ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται δεν είναι αληθείς.





Ο πρώην kickboxer, που χαρακτηρίζεται «τοξικός» και «μισογύνης» από μεγάλη μερίδα των διεθνών ΜΜΕ, οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο δικαστήριο μαζί με τον αδελφό του, Τρίσταν, και δύο γυναίκες από τη Ρουμανία. Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα αυτά άτομα είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο έρευνας των ρουμανικών Αρχών για κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων και καταγγελιών για βιασμό.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες, το δικαστήριο απέρριψε τελικά την έφεση που υπέβαλε ο Άντριου Τέιτ κατά της απόφασης ενός Ρουμάνου δικαστή την προηγούμενη εβδομάδα για παράταση της κράτησής του για 30 μέρες. Ο δικαστής είχε εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της προφυλάκισης των δύο αδελφών λέγοντας πως, δεδομένων των οικονομικών τους δυνατοτήτων, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο Άντριου και ο Τρίσταν Τέιτ να διαφύγουν από τη Ρουμανία με προορισμό μια άλλη χώρα που δεν επιτράπει την έκδοση καταζητούμενων.

Κλείσιμο


«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Αυτό το μέτρο μου φαίνεται υπερβολικό» δήλωσε εχθές ο δικηγόρος των αδελφών, Γιουτζέν Βιντινεακ, αφού ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 6 ώρες.

Η απόρριψη της έφεσης του Τέιρ σημαίνει ότι ο 36χρονος θα παραμείνει στη φυλακή ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τις πολύ σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από Insider, Independent



Ειδήσεις σήμερα:

«Έσβησε» ο 22χρονος Δημήτρης Σκόνδρας - Η οικογένεια δωρίζει τα όργανά του

Βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Survivor All Star: Οι τέσσερις του τάκου και η οικειοθελής αποχώρηση της Βρισηίδας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης