Έντουαρντ Νόρτον: Ανακάλυψε ότι προγιαγιά του ήταν η... Ποκαχόντας

Έντουαρντ Νόρτον: Ανακάλυψε ότι προγιαγιά του ήταν η... Ποκαχόντας

Ο ηθοποιός δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του - Δείτε το βίντεο

edward_norton-3112
Ο Έντουαρντ Νόρτον βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Finding Your Roots» του PBS, μια σειρά που εξετάζει το γενεαλογικό δέντρο μιας διασημότητας και όσα ανακάλυψε, του προκάλεσαν σοκ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε πριν την προβολή του επεισοδίου, ο ιστορικός Χένρι Λούις Γκέιτς Τζούνιορ που είναι και ο οικοδεσπότης της εκπομπής, αποκάλυψε στον διάσημο ηθοποιό ότι η 12η προγιαγιά του ήταν η... Ποκαχόντας! Ο Νόρτον δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του στο άκουσμα της συγκεκριμένης πληροφορίας και ο ιστορικός του εξήγησε πως υπάρχουν αποδείξεις και το πιστοποιητικό γάμου, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα σε βιβλία.

Η Ινδιάνα από τη Βιρτζίνια, που ανήκε στη φυλή των Ποουχατάν, έγινε γνωστή για τη σύνδεσή της με τον αποικιακό οικισμό στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια. Το 1614 παντρεύτηκε τον Τζον Ρολφ, δηλαδή τον... προπάππου του Έντουαρντ Νόρτον, που ήταν ένας από τους πρώτους Άγγλους αποίκους της Βόρειας Αμερικής.

Δείτε το σχετικό βίντεο
Ωστόσο στο επεισόδιο που θα προβληθεί σήμερα στο PBS, ο Νόρτον μαθαίνει και μία ακόμη πληροφορία, που τον δυσαρεστεί. Ο ιστορικός του ανακοινώνει πως κάποιοι πρόγονοί του είχαν μια οικογένεια σκλάβων, η οποία περιλάμβανε πέντε νεαρά κορίτσια. Ο Νόρτον στο επεισόδιο που θα κυκλοφορήσει κρατάει μια φωτογραφία ενός 55χρονου άνδρα, μιας 37χρονης γυναίκας και πέντε κοριτσιών, τεσσάρων, έξι, οκτώ, εννέα και 10 ετών και δηλώνει πως νιώθει απίστευτα άβολα με αυτό.

«Πώς είναι να το βλέπεις αυτό;» ρωτάει ο Γκέιτς Τζούνιορ, όταν δείχνει στον ηθοποιό τη φωτογραφία της επταμελούς οικογένειας. «Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι άβολα και θα πρέπει όλοι να νιώθουν άβολα με αυτό», απάντησε αρχικά ο ηθοποιός του «Fight Club».

«Δεν είναι μια κρίση για εσάς και τη ζωή σας, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας. Πρέπει να αναγνωριστεί πρώτα και μετά να αντιμετωπιστεί. Όταν διαβάζεις "σκλάβος 8 ετών", θέλεις απλώς να πεθάνεις», πρόσθεσε ο Νόρτον.
SPL5466526_001
Mπορεί ο Νόρτον να εντυπωσιάστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι είχε προγιαγιά την Ποκαχόντας, είχε όμως διαφορετική αντίδραση όταν έμαθε ότι κάποιοι άλλοι πρόγονοί του είχαν σκλάβους
Κλείσιμο
Αν και δεν είναι σαφές πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία, ο ηθοποιός ήταν απόγονος της πλούσιας οικογένειας Ράουζ. Ο παππούς του, Τζέιμς Ράουζ, ήταν επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρείας «The Rouse». Ο προπάππους του Νόρτον ήταν δικηγόρος και επιχειρηματίας από το Μέριλαντ με το όνομα Γουίλιαμ Γκόλντσμιθ Ράουζ, ενώ άλλα μέλη της οικογένειάς του ήταν πλούσιοι κτηματομεσίτες.

Άλλες διασημότητες που θα μάθουν για το γενεαλογικό τους δέντρο σε αυτή τη σεζόν του «Finding Your Roots» είναι η Κλερ Ντέινς, ο Μπράιαν Κοξ, η Βαϊόλα Ντέιβις και η Σίντι Λόπερ.

Φωτογραφίες: SplashNews.com

Ειδήσεις σήμερα

Βέροια - Ανατριχιαστική η περιγραφή του αστυνομικού που βρήκε το βρέφος: «Eπέπλεε στο νερό μπρούμυτα, είχε σημάδια»

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον Ρομά - Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Το Ινστιτούτο της απάτης: «Eφαγαν» 515.000 ευρώ από αστυνομικό για δήθεν θεραπεία λεύκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης