Μπραντ Πιτ: Από οδηγός για στρίπερ μέχρι και... κοτόπουλο ντύθηκε ο ηθοποιός, πριν κατακτήσει το Χόλιγουντ

Μπραντ Πιτ: Από οδηγός για στρίπερ μέχρι και... κοτόπουλο ντύθηκε ο ηθοποιός, πριν κατακτήσει το Χόλιγουντ

Άγνωστες πτυχές της ζωής του 59χρονου ηθοποιού

pitt-brad-mak
Με μεγάλη «απογοήτευση» υποδέχτηκαν οι εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου την είδηση πως ο Μπραντ Πιτ, έκλεισε την προηγούμενη Κυριακή τα 59 του χρόνια στο πλευρό της νέας του αγαπημένης, Ινές Ντε Ραμόν. Όπως έγινε γνωστό, η καλλονή και πρώην σύζυγος του πρωταγωνιστή των «Vampire Diaries», Πολ Γουέσλι και στέλεχος κοσμηματοποιίας, συνόδευσε τον σταρ στο πάρτι των γενεθλίων του, το βράδυ του Σαββάτου στο Χόλιγουντ.

Ο Πιτ, του οποίου το όνομα μέχρι πρότινος κοσμούσε τα εξώφυλλα με το πολύκροτο διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί και τη δικαστική διαμάχη τους για το κτήμα Miraval, οδηγείται στην έκτη δεκαετία της ζωής του, έχοντας βρει τον έρωτα στα μάτια μιας νέας γυναίκας.

Ο ηθοποιός, στο πρόσωπο του οποίου δεκάδες χιλιάδες κορίτσια έβλεπαν τον άντρα των ονείρων τους, κατάφερνε να κάνει πολλούς να αγνοούν, ορισμένες πτυχές της ζωής του. Μεταξύ άλλων ο ηθοποίος που έχει αποτελέσει το σύμβολο της ομορφιάς και της γοητείας, πριν από κάποιους μήνες μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ κατά το παρελθόν είχε εξομολογηθεί και την πρώτη του δουλειά ως... κοτόπουλο.
pitt_ines_arthro
Ο Μπραντ Πιτ έκλεισε την προηγούμενη Κυριακή τα 59 του χρόνια στο πλευρό της νέας του αγαπημένης, Ινές Ντε Ραμόν
Κλείσιμο
«Προσωπαγνωσία» ή «τύφλωση του προσώπου»
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Πιτ, γνωστοποίησε ότι πάσχει από «προσωπαγνωσία» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή «τύφλωση του προσώπου».

Πρόκειται για μία μια νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του, να αναγνωρίζει πρόσωπα. Όπως αποκάλυψε με την πάροδο του χρόνου, η πάθηση αυτή επιδεινώνεται, δημιουργώντας μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους. Όσοι βασανίζονται με την πάθηση, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή και τους φίλους τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο που περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Μιλώντας στο GQ, ο ηθοποιός είχε δηλώσει: «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση. Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Αλλά είναι ένα μυστήριο για μένα. Δεν μπορώ να "πιάσω" ένα πρόσωπο. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια».
Pitt
Η στήριξή του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις
Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός είναι γνωστός τόσο για την τεράστια υποστήριξή του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όσο και για τις μεγάλες και επαναλαμβανόμενες δωρεές του σε διάφορους οργανισμούς. Για παράδειγμα, δώρισε 100.000 δολάρια σε μια εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2011, ενώ το 2020, έκανε μαζί με την πρώην σύντροφό του, Τζένιφερ Άνιστον, μία δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου σε φιλανθρωπική οργάνωση.
Επιπλέον, το 2006, αναφέρθηκε ότι ο ηθοποιός είχε χαρίσει περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για διάφορους σκοπούς.

Η πρώτη του δουλειά, η μεταμόρφωση σε... κοτόπουλο και ο συνοδός στρίπερ
Αν και η ζωή του περιβάλλεται από φλας και λάμψη, ο δρόμος του δεν υπήρξε στρωμένος με ροδοπέταλα.

Κατά τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του, ο Μπραντ Πιτ εργάστηκε σε αλυσίδα φαστ φουντ, για να καταφέρει να βγάλει τα προς το ζην, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η πρώτη δουλειά, του νεαρού τότε Πιτ, ήταν να ντυθεί κοτόπουλο, για τις ανάγκες προώθησης του φαγητού που προσέφερε μία αλυσίδα φαστ φουντ.

Πέραν όμως του κίτρινου φτερωτού κοστουμιού, ο ηθοποιός για δύο μήνες ανέλαβε χρέη συνοδού στρίπερ. Πιο συγκεκριμένα, οδηγούσε τους στρίπερ στα μπάτσελορ και ύστερα επέστρεφε για να τους παραλάβει.

«Η δουλειά μου ήταν να τους οδηγώ σε μπάτσελορ πάρτι και πράγματα» είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Newsweek.

Οι σπουδές στη δημοσιογραφία
Πριν γίνει ηθοποιός, ο Μπραντ Πιτ σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, στο Μιζούρι. Στη σχολή έμεινε για 4 χρόνια και μόλις 2 εβδομάδες πριν από την αποφοίτησή του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα, για να ακολουθήσει μία καριέρα στην υποκριτική. Τότε κατευθύνθηκε στο Λος Άντζελες και ξεκίνησε από το μηδέν σε μια τόσο ανταγωνιστική βιομηχανία, καταφέρνοντας να αγγίξει την κορυφή.

«Ήρθε ακριβώς η στιγμή της αποφοίτησης και όλοι οι φίλοι μου δεσμεύονταν για δουλειές. Εγώ συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν ακόμη έτοιμος για αυτό» είπε στο NPR το 2011.

«Πάντα μου άρεσε ο κινηματογράφος. Απλώς δεν ήταν στη λίστα με τις επιλογές σταδιοδρομίας, στο μέρος όπου μεγάλωσα. Όλα μου ήρθαν στο μυαλό, κυριολεκτικά δύο εβδομάδες πριν την αποφοίτηση. Δεν μου είχε περάσει ποτέ πριν από το μυαλό» είχε πει στο Esquire το 2013.

Μπήκε στο «πετσί» του ρόλου και ζήτησε να... του σπάσουν το δόντι
Ο Μπραντ Πιτ, ως πλήρως αφοσιωμένος στους ρόλους που αναλαμβάνει, «βυθίζεται» στους χαρακτήρες που υποδύεται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει και προσωπικές θυσίες. Για τα γυρίσματα της διάσημης ταινίας Fight Club του 1999 και του Τάιλερ Ντάρντεν, τον οποίο υποδύθηκε, ο Πιτ παρασύρθηκε από το ταλέντο του και τη δυναμική του ρόλου του και έκρινε ότι ήταν αναγκαίο να του σπάσουν ένα κομμάτι από το μπροστινό του δόντι, για να μπορέσει να αποδώσει τη σκηνή με τρόπο πειστικότερο.

«Ο Μπραντ είναι πρόθυμος να κάνει πολλά για έναν χαρακτήρα. Οι περισσότεροι μισούν να πηγαίνουν στον οδοντίατρο. Μετά τα γυρίσματα ο ίδιος πήγε και τα έφτιαξε» είχε πει η δημοσιογράφος, Σίντι Γκουατζέντι, στο Entertainment Weekly το 1998.

Δημιούργησε τη δική του σειρά περιποίησης δέρματος
Το 2022, ο ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στην αισθητική, με τη «Le Domaine». Πρόκειται για μια σειρά που συμπεριλαμβάνει από ορούς αντιγήρανσης, μέχρι κρέμες και γαλακτώματα καθαρισμού. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του, πρόκειται «για μια σειρά καλλυντικών κατά της γήρανσης για κάθε άνδρα και γυναίκα. Λατρεύω την ιδέα μιας γραμμής χωρίς φύλο».

Με ειδικές φόρμουλες που περιέχουν σκόνη σταφυλιού και λάδι, συστατικά που προέρχονται από το πολυσυζητημένο κτήμα που είχε με τη Τζολί, το Château Miraval, ο στόχος του Πιτ είναι να επαναφέρει την περιποίηση της επιδερμίδας, βασισμένη στα στοιχεία της φύσης: «Στόχος μας είναι να μιμηθούμε τους οργανικούς κύκλους της φύσης. Δεν υπάρχουν απόβλητα στη φύση».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE (@ellefr)


Έσωσε θαυμάστρια του
Σε πολλές από τις ταινίες που πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ, έχει ενσαρκώσει τον ήρωα, τον «από μηχανής Θεό» του σεναρίου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, διατηρεί την ίδια στάση και στην πραγματική ζωή.

Πιο συγκεκριμένα το 2016, για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας ταινίας ο ηθοποιός βρισκόταν στην Ισπανία. Τότε ήταν που τον περικύκλωσε ένα τεράστιο κύμα θαυμαστών, που αναζητούσαν μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο από τον λατρευτό καλλιτέχνη. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν και ένα νεαρό κορίτσι, του οποίου η ζωή κινδύνευσε από το πλήθος που την έσπρωχνε και την ποδοπατούσε.

Ο Μπραντ Πιτ παρατήρησε τη μικρή και έσπευσε να τη βοηθήσει, καθώς τη σήκωσε πάνω από τον φράχτη με τη βοήθεια δύο σωματοφυλάκων, ενώ αργότερα απαθανατίστηκε να την παρηγορεί και να της χαϊδεύει το κεφάλι και την πλάτη, έως ότου φτάσουν οι γιατροί.


Φωτογραφίες: SplashNews.com, Shutterstock

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης