Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν συνάντηση με τη βασιλική οικογένεια και περιμένουν… συγγνώμη

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν συνάντηση με τη βασιλική οικογένεια και περιμένουν… συγγνώμη

Με τον σάλο που έχουν προκαλέσει με τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan», τώρα ζητάνε και τα ρέστα

prince_harry_meghan432432
Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» στο Netflix, το παλάτι κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ.

Οι «βόμβες» που εξαπέλυσαν οι Σάσσεξ για την κακομεταχείριση που βίωσαν από τη βασιλική οικογένεια, πιθανότατα έχουν προκαλέσει οριστική ρήξη με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως φαίνεται όμως, όχι μόνο δεν έχουν μετανιώσει για όσα είπαν, αλλά θέλουν να συναντηθούν με τη βασιλική οικογένεια και θέλουν να λάβουν μία συγγνώμη για όσα πέρασαν προτού αποσυρθούν από τον θεσμικό τους ρόλο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times», ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ θέλουν να «καθίσουν με τη βασιλική οικογένεια και να αντιμετωπίσουν τα παράπονά τους», ενώ αναμένουν να ακούσουν και συγγνώμη για όλο τον πόνο που τους προκλήθηκε. Πηγή κοντά στο ζευγάρι δήλωσε πως: «Όταν ο Χάρι και η Μέγκαν εξέφρασαν διάφορες ανησυχίες, δεν είχαν καμία συνάντηση, επίσημη συγγνώμη ή ανάληψη ευθύνης. Αυτό είναι δύσκολο να το καταπιείς. 100% ναι, θα ήθελαν να έχουν μια συνάντηση».
prince_harry_meghan-charles

Σύμφωνα με μέλη του παλατιού, ο Χάρι και η Μέγκαν προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τον βασιλιά Κάρολο και την υπόλοιπη οικογένεια πριν από τη στέψη του τον Μάιο, στην οποία αναμένεται να παραστούν. Άτομα που βρίσκονται πάντως κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ λένε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον αδερφό του. «Τα πράγματα ήταν πολύ τεταμένα. Υπάρχει θλίψη για το πού βρίσκεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή με τον αδερφό του και έρχονται και τα απομνημονεύματα».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν δώσει ακόμη απάντηση στους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ. Στις 10 Ιανουαρίου ωστόσο θα κυκλοφορήσουν και τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Spare», στις 416 σελίδες των οποίων θα υπάρχουν κι άλλες αποκαλύψεις.

Οι φωνές του Ουίλιαμ, οι σκέψεις για αυτοκτονία και η αποβολή
Στη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, περιέγραψαν αναλυτικά τα όσα βίωσαν πριν την αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια.

Οι ισχυρισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς οι παραιτηθέντες γαλαζοαίματοι κατηγόρησαν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, για τον τρόπο που φέρθηκε όταν ο Χάρι ανακοίνωσε τις προθέσεις του, ενώ υποστήριξαν ότι η Μαρκλ απέβαλε λόγω της πίεσης που υπέστη, αλλά και ότι είχε σκέψεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με όσα είπαν Μέγκαν και Χάρι, το Megxit αποφασίστηκε επειδή το παλάτι δεν τους στήριξε, παρά το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων που απευθυνόταν στην ηθοποιό. Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για τις σκέψεις αυτοκτονίας, με τον Χάρι να μετανιώνει γιατί αντέδρασε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας κι όχι ως σύζυγος.

SPL5487074_001

Ο Χάρι διηγείται ότι εν μέσω επιδείνωσης της κατάστασης, μετέβη στο βασιλικό κτήμα του Νόρφολκ, για να συζητήσει το μέλλον με τον πατέρα του, τον τότε πρίγκιπα και νυν βασιλιά Κάρολο, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και την βασίλισσα Ελισάβετ. «Ήταν τρομακτικό, ο αδελφός μου να ουρλιάζει και να μου φωνάζει και ο πατέρας μου να λέει πράγματα που δεν ήταν αληθινά, ενώ η γιαγιά μου να παραμένει σιωπηλή και να τα ακούει», είπε.

Ο δούκας υποστηρίζει ότι δεν ετέθη καν το σενάριο του να μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Μπάκιγχαμ και μιας ζωής για κοινούς θνητούς. Στόχος της βασιλικής οικογένεια και ευθύνη της, ξεκαθάρισε, ήταν ο θεσμός.

Μετά τη συνάντηση βγήκε ανακοινωθέν που διέψευδε ότι ο Ουίλιαμ τον είχε εκφοβίσει. Ήταν «ένα ψέμα για να προστατεύσουν τον αδελφό μου. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή σε αυτό το σημείο. Είπα: "πρέπει να φύγουμε"». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απόφαση αποχώρησης ήταν δική του και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με μισογυνισμό. Από την πλευρά της, η Μέγκαν Μαρκλ αναφέρθηκε στις σκέψεις της να αυτοκτονήσει. «Ήταν λες και “όλα αυτά θα σταματήσουν αν δεν είμαι εδώ”».
shutterstock_1335905387
Κλείσιμο

Στο στόχαστρο ο Ουίλιαμ και οι διαρροές
Ο Χάρι κατηγόρησε το γραφείο του αδερφού του για διαρροή ιστοριών, κάτι που ήταν αντίθετο στις υποσχέσεις που είχε δώσει ο ένας τον άλλον και πως ο Ουίλιαμ είναι πλέον στο πλευρό του θεσμού.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η βασιλική οικογένεια έπαιξε «βρώμικο παιχνίδι» διαρρέοντας πληροφορίες στον Τύπο, ενώ υπήρξε ενόχληση επειδή η Μέγκαν «έκλεβε τα φώτα της δημοσιότητας» ή έκανε τη δουλειά καλύτερα από άτομα που γεννήθηκαν μέσα στον θεσμό. 
«Εγώ και η Μέγκαν ήμασταν καλύτεροι από τον Κάρολο, την Κέιτ και τον Ουίλιαμ», τόνισε.
shutterstock_1206373087

Για τον Τόμας Μαρκλ και την κηδεία του Φίλιππου
Η Μαρκλ αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ στις συνεχείς δηλώσεις του πατέρα της, Τόμας, στον βρετανικό Τύπο, λέγοντας πως «ήταν εξαιρετικά επίπονο», ενώ συμπλήρωσε πως «ήταν πολύ ντροπιαστικό για την οικογένεια». 

Ο Χάρι αναφέρθηκε και στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, περιγράφοντας τη συγκυρία ως «δύσκολη», Ο ίδιος αναγκάστηκε να συνομιλήσει με τον πατέρα και τον αδελφό του για την κατάσταση, είπε ότι προσπάθησε να τα βρουν, αλλά δεν έλαβε ποτέ μία «ειλικρινή συγγνώμη».
SPL5463161_033
Η αποβολή και η σύγκριση
Αποκάλυψη αποτελεί και ο ισχυρισμός του Χάρι ότι η Μέγκαν Μαρκλ απέβαλε εξαιτίας του ρεπορτάζ της Daily Mail για τη σχέση της με τον πατέρα της. «Πιστεύω ότι η σύζυγός μου υπέστη αποβολή εξαιτίας αυτού που έκανε η Daily Mail. Παρακολούθησα όλο το θέμα. Τώρα ξέρουμε απόλυτα ότι η αποβολή προκλήθηκε από αυτό, λαμβάνοντας υπόψη το άγχος, την έλλειψη ύπνου και τη χρονική στιγμή της εγκυμοσύνης».

Από τα λεγόμενα του Χάρι δεν έλειψαν και οι κολακευτικές για τη Μέγκαν συγκρίσεις με τη μητέρα του Νταϊάνα, λέγοντας ότι η τελευταία αναγκάστηκε να φύγει από το Μπάκιγχαμ για τους ίδιους λόγους.


Φωτογραφίες: Shutterstock, SplashNews.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης