Τζέσικα Τσαστέιν: Είναι υπέροχο που οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν αν θα κάνουν παιδιά ή όχι

Τζέσικα Τσαστέιν: Είναι υπέροχο που οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν αν θα κάνουν παιδιά ή όχι

«Η μητέρα μου και η γιαγιά μου κι όλες οι γυναίκες της οικογένειάς μου έμειναν έγκυες, όταν ήταν 17 ετών, επειδή δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή» τόνισε 

jessica_chastain
H Τζέσικα Τσαστέιν έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για το πόσο υπέροχο είναι οι γυναίκες να έχουν την επιλογή να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους και να αποφασίσουν μόνες τους αν θα αποκτήσουν παιδί ή όχι.

Μιλώντας στον Guardian, η ηθοποιός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι σύγχρονες γυναίκες πρόσβαση στις μεθόδους αντισύλληψης, καθώς στο παρελθόν κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον.

«Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και να έχουν ελευθερία πάνω σε αυτό το θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα μου και η γιαγιά μου κι όλες οι γυναίκες της οικογένειάς μου έμειναν έγκυες, όταν ήταν 17 ετών, επειδή δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε μάλιστα, πως ακόμα κι αν μια γυναίκα έφερνε στον κόσμο ένα παιδί, κανείς δεν εγγυάται αν οι άνδρες θα έκαναν το καθήκον τους και θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Επομένως, είναι ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν πλέον να αποφασίσουν εκείνες για το μέλλον τους.

«Κανείς δεν μπορεί να βασιστεί στο ότι οι άνδρες θα έκαναν σίγουρα το καθήκον τους και θα ήταν υπεύθυνοι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχουν οι γυναίκες πρόσβαση στα αντισυλληπτικά και ελευθερία σε αυτό. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φρικάρουν, όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά, αλλά εγώ νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο», σημειώνει.

Κλείσιμο
Η ίδια έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον σύζυγό της, Gian Luca Passi de Preposulo. Τα βιώματά της με τον κατά 20 χρόνια νεότερο αδερφό της, την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να μην αποκτήσει άλλα παιδιά, μετά τα σαράντα.

Στο τέλος της συνέντευξής της, η Τζέσικα Τσαστέιν αναφέρθηκε επιπλέον, στο κίνημα του #MeToo.

«Ακόμα και τώρα με το #metoo υπάρχουν άνθρωποι που θα ρωτήσουν "είσαι θυμωμένη με αυτή την ηθοποιό που μίλησε υπέρ αυτού του ατόμου;". Δεν θα θυμώσω ποτέ με μια γυναίκα που έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να στηρίξει τον εαυτό της και να επιβιώσει, επειδή παίζει με διαφορετικούς κανόνες σε σχέση με τους άνδρες», δήλωσε.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός


To μετέωρο βήμα του Ράμα για τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ


Καλάθι του νοικοκυριού: Δείτε την πρώτη λίστα για το καλάθι του Άγιου Βασίλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης