Wednesday: Από τις κλασικές ταινίες στο Netflix - Όσα άλλαξαν στην οικογένεια Άνταμς

Wednesday: Από τις κλασικές ταινίες στο Netflix - Όσα άλλαξαν στην οικογένεια Άνταμς

Όσοι έχουν μεγαλώσει με τις κλασικές ταινίες των Άνταμς θα παρατήρησαν ορισμένες διαφορές στον τρόπο που παρουσιάζεται η οικογένεια στη νέα σειρά του Netflix

wednesday__2_
Η νέα σειρά του Netflix, «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και να βρεθεί ανάμεσα στο Top 10 της δημοφιλούς πλατφόρμας, σημειώνοντας ρεκόρ προβολών στη streaming υπηρεσία.

Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια και επικεντρώνεται στην κόρη της οικογένειας Άνταμς, την οποία υποδύεται με μεγάλη επιτυχία η Τζένα Ορτέγκα. Στην υπόθεση, μετά από πιέσεις που δέχεται από τους γονείς της, η Wednesday πηγαίνει στη Nevermore. Πρόκειται για ένα οικοτροφείο, όπου φοιτούν όλοι οι «απόκληροι», άνθρωποι δηλαδή με υπερφυσικές ικανότητες, όπως λυκάνθρωποι, βρικόλακες, σειρήνες κλπ.
Wednesday Addams | Official Trailer | Netflix
Αν και αρχικά, είναι αρνητική στο να επισκεφτεί τη Nevermore και να ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας της, τελικά μια επικίνδυνη περιπέτεια και ένα άλυτο μυστήριο, θα την κρατήσουν εκεί. Η Wednesday θα προσπαθήσει να σώσει το σχολείο και να ξεφορτωθεί τις «σκιές του παρελθόντος».

Κλείσιμο
Όσοι έχουν μεγαλώσει με τις κλασικές ταινίες των Άνταμς θα παρατήρησαν ορισμένες διαφορές στον τρόπο που παρουσιάζεται η οικογένεια στη σειρά του Netflix.

Ακολουθούν μερικά από τα στοιχεία που διαφέρουν στη σειρά, σε σχέση με τις ταινίες του franchise.

1. Ηλικία
Είναι η πρώτη φορά που το κοινό βλέπει τη Wednesday σε ηλικία μεγαλύτερη των 13 ετών. Στις προηγούμενες ταινίες, η κόρη της οικογένειας Άνταμς εμφανιζόταν σε ηλικία μεταξύ 6 και 13, ενώ στη σειρά του Netflix εμφανίζεται σε ηλικία 16 ετών.

Το κοινό έχει λοιπόν, για πρώτη φορά την ευκαιρία να εμβαθύνει στον χαρακτήρα της και να τη δει να ωριμάζει, να εξελίσσεται και να αναπτύσσει σχέσεις με άλλους ανθρώπους, εκτός της οικογένειάς της.
wednesday_adams

2. Ικανότητες - Οράματα
Αν και φαίνονταν ανέκαθεν... τρομακτικοί, τα μέλη της οικογένειας Άνταμς απεικονίζονταν πάντα ως κανονικοί άνθρωποι που τυχαίνει απλά να έχουν πολύ μακάβρια ενδιαφέροντα. Το franchise ποτέ δεν έκανε κάποια αναφορά στο υπερφυσικό και εκτός από μερικά «μυθικά» αστεία, οι Άνταμς ήταν αναμφισβήτητα ανθρώπινοι. Αν και υπήρξαν κάποιοι υπαινιγμοί στις ταινίες ότι η Wednesday διαθέτει κάποιες απόκοσμες ικανότητες, δεν είχε γίνει ξεκάθαρο στο κοινό, περί τίνος πρόκειται.

Όπως παρουσιάζεται στη σειρά, η Wednesday προέρχεται από μια γενιά ισχυρών μάγων. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, τη βλέπουμε να αγγίζει τον αδερφό της, Πάγκσλεϊ και να βλέπει σε όραμα όσα συνέβησαν στο σχολείο του. Η μητέρα της, Μορτίσια, βλέπει κι εκείνη τα ίδια οράματα και όπως φαίνεται, είναι εκείνη από την οποία κληρονόμησε η κόρη της, τις ικανότητές της.
cMqf3gXP4Yk3NMqUENxoBXTD96K

3. Ο διχασμός του κόσμου
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που κάνει η σειρά του Netflix είναι ο ρητός διαχωρισμός μεταξύ των κανονικών ανθρώποων και εκείνων που ζουν στην «υπερφυσική» πλευρά. Η πλοκή εκτυλλίσσεται στη Nevermore, την Ακαδημία για τους απόκληρους, όπου ζουν λυκάνθρωποι, σειρήνες, βρικόλακες κλπ.

Ωστόσο, στην άλλη πλευρά της πόλης Τζέριχο ζουν οι «φυσιολογικοί» άνθρωποι, οι οποίοι όχι απλώς δεν εμπιστεύονται τους απόκληρους, αλλά προσπαθούν επίσης να τους διώξουν από το μέρος. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στις ταινίες της οικογένειας Άνταμς, οι οποίες μέχρι τώρα έδειχναν τον κόσμο να αγνοεί σε μεγάλο βαθμό τα υπερφυσικά στοιχεία.
normies

4. Χόμπι
Ο χαρακτήρας της Wednesday έχει εμφανιστεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές του στις ταινίες μέχρι σήμερα, όμως ποτέ δεν έδειχνε να έχει κλίση προς κάποιο χόμπι. Αυτή τη φορά όμως, η κόρη των Άνταμς φαίνεται πως είναι μια επίδοξη συγγραφέας, με ταλέντο στο βιολοντσέλο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν ένα ενδιαφέρον στην τρομακτική της προσωπικότητα και αποτελούν σίγουρα μια νέα προσθήκη. Στις προηγούμενες κινηματογραφικές προσαρμογές, η «δημιουργικότητα» της Wednesday χρησιμοποιούνταν περισσότερο σε βίαιες σκηνές ή περίτεχνες μεθόδους βασανιστηρίων.
Wednesday-plays-Vivaldi

5. Σχέση μητέρας και κόρης
Μέχρι στιγμής, η οικογένεια Άνταμς παρουσιαζόταν ως βασικό παράδειγμα για το πώς είναι οι υγιείς οικογενειακές σχέσεις, αν εξαιρέσει κανείς τα βασανιστήρια. Ενώ η Wednesday δεν αλλάζει πολύ, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Άνταμς μεταξύ τους, πρώτη φορά φαίνεται η τεταμένη σχέση που έχει με τη Μορτίσια. Όταν τη στέλνουν στο Nevermore, εκείνη αρνείται να πάει, καθώς το θεωρεί ένα ακόμη τέχνασμα των γονιών της για να την αναγκάσουν να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της.

Η σχέση αυτή, μητέρας και κόρης, δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στις προηγούμενες κινηματογραφικές προσαρμογές, με τη Wednesday και τη μητέρα της να παρουσιάζονται συχνά ως σχετικά δεμένες και με σεβασμό η μία για τα συμφέροντα της άλλης.
Wednesday-Morticia-Addams-Catherine-Zeta-Jones

6. Το Χέρι
Ένας βασικός χαρακτήρας των ταινιών για την οικογένεια Άνταμς δεν είναι άλλος από το... Πράγμα. Στις ταινίες μέχρι σήμερα το βλέπαμε να βοηθά την οικογένεια σε διάφορες εργασίες και να κάνει θελήματα. Ωστόσο, στη σειρά «Wednesday», φαίνεται να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες, να παίρνει πρωτοβουλίες και να έχει συναισθήματα.

Ακόμα και η εμφάνισή του ωστόσο, μοιάζει διαφορετική. Το Πράγμα φαίνεται να έχει αρκετές ρυτίδες, αποχρωματισμένα νύχια και δέρμα γεμάττο σημάδια. Απεικονίζεται περισσότερο σαν «μέλος του σώματος του Φράνκεσταϊν», παρά ένα απλό ασώματο χέρι. Αυτή η «σκοτεινή» εμφάνισή του δίνει έναν πιο τρομακτικό τόνο στη σειρά σε σχέση με το πώς παρουσιαζόταν στις ταινίες.
hand

7. Η σχέση μεταξύ των δύο αδερφών
Ενώ η Wednesday εξερευνά τις σχέσεις της με τους άλλους ανθρώπους, η επιτυχημένη σειρά του Netflix δίνει στο κοινό μια βαθύτερη ματιά στα συναισθήματά της για τον αδελφό της. Οι δυο τους ανέκαθεν παρουσιάζονταν ως αχώριστοι, όμως πλέον φαίνεται πως μάλλον υπάρχουν κάποια πιο βαθιά συναισθήματα κάτω από τα βασανιστήρια που του έκανε συχνά.

Όπως αποδεικνύεται και μέσα από τη σχέση της με τον Γιουτζίν, έναν συμφοιτητή της που της θυμίζει τον μικρό της αδερφό, το κοινό βλέπει μια πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του ψυχρού και αποστασιοποιημένου χαρακτήρα της. Η Wednesday υπερασπίζεται τόσο τον Γιουτζίν, όσο και τον Πάγκσλεϊ από τους νταήδες του σχολείου τους και αποδεικνύεται «στήριγμά» τους στις δύσκολες στιγμές. Οι ενέργειες αυτές κάθε άλλο παρά ταιριάζουν στον σκληρό της χαρακτήρα. Αυτή η εκδοχή της Wednesday φαίνεται πως είναι η πιο «μαλακή» σε σχέση με αυτές που έχει παρακολουθήσει το κοινό μέχρι τώρα.
wednesday_brother

8. Ενδυματολογικοί κανόνες
Αν και η σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον ακολουθεί την παραδοσιακά γκόθικ αισθητική των Άνταμς, η νεαρή τους κόρη φαίνεται πως έχει υιοθετήσει ένα πιο σύγχρονο στυλ. Ακολουθώντας φυσικά, πάντα το ασπρόμαυρο μοτίβο, η 16χρονη δίνει έναν πιο μοντέρνο τόνο στην παραδοσιακή οικογένεια Άνταμς. Μπορεί ορισμένα σύνολα να παραπέμπουν στο κλασικό μαύρο φόρεμα με τον λευκό γιακά, το οποίο φορούσε μέχρι τώρα στις ταινίες, η Wednesday όμως πλέον, έχει εμπλουτίσει την γκαρνταρόμπα της.

Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή σε σχέση με τις ταινίες της οικογένειας Άνταμς, στις οποίες η νεαρή κοπέλα είτε φορά πάντα το μαύρο φόρεμά της, είτε ένα άλλο εξίσου κλασικό κομμάτι με γοτθική αισθητική. Επίσης, στη σειρά ντύνεται εξ' ολοκλήρου με σύνολα σε γκρι και μαύρες αποχρώσεις, ενώ σιχαίνεται τα χρώματα. Αντιθέτως, στις ταινίες έχει τύχει να φορά περιστασιακά κάποιο χρώμα -αν και συνήθως κάτι τέτοιο συνέβαινε μόνο υπό πίεση.
ςεδνεδασσυ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης