Netflix: Ποιος είναι ο ηθοποιός που κρύβεται πίσω από το… χέρι της Wednesday

Netflix: Ποιος είναι ο ηθοποιός που κρύβεται πίσω από το… χέρι της Wednesday

«Έχω 1,90 ύψος και ήμουν 100 κιλά τότε, είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που προσάρμοσαν το set για  να χωρέσω» αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός 

Wesnesday_
Ο Βίκτορ Ντορομπάντου, είναι ένας 25χρονος μάγος από τη Ρουμανία, ο οποίος υποδύεται το «πράγμα» στη νέα δημιουργία του Τιμ Μπάρτον με τίτλο «Wednesday» που προβάλλεται στο Netflix.

Πρόκειται για το ασώματο χέρι που πρωταγωνίστησε στις ταινίες της οικογένειας Άνταμς της δεκαετίας του 1990, και που βρέθηκε αρχικά στα «χέρια» του Κρίστοφερ Χαρτ.

Με το «Wednesday» να απολαμβάνει τεράστια επιτυχία μετά την προβολή του, ο Ντορομπάντου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στο διαδίκτυο: «Όλοι θέλουν να μάθουν πώς γυρίστηκε το "Πράγμα", πώς λειτουργεί το VFX. Πολλοί με ρωτούν, ''Είσαι αληθινός;''» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο Vanity Fair.


Ο Χαρτ μάλιστα είχε αντιμετωπίσει τις ίδιες απορίες κατά το παρελθόν: «Θα ακουστεί περίεργο, αλλά μέρος του εαυτού μου αισθάνεται ότι το χέρι μου είναι ηθοποιός και είναι απλώς ένας διαφορετικός ρόλος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Από το «The Addams Family» του 1991 μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά στις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν, για να επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο Vanity Fair, ο Ντορομπάντου έδωσε πληροφορίες για τα γυρίσματα με το κοστούμι VFX και την πρωταγωνίστρια, Τζένα Ορτέγκα.

«Είναι σαν ένα κοστούμι νίντζα. Έχει ενδιαφέρον ακόμη και για μένα να το βλέπω. Μπροστά στα μάτια μου έχει ένα δίχτυ. Είναι αρκετά άνετο. Είναι απλώς ένα κοστούμι από λίκρα. Δεν το νιώθεις και σε προστατεύει από το κρύο, που ήταν πολύ σημαντικό για τα γυρίσματα στη Ρουμανία, έξω στο δάσος και δίπλα στη λίμνη» εξήγησε, ενώ συνέχισε: «Έχω 1,90 ύψος και ήμουν 100 κιλά τότε. Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που προσάρμοσαν το set για μένα, έπρεπε να κόψουμε πολλά έπιπλα και πράγματα για να χωρέσω».


«Όποτε υπήρχε δωμάτιο για να κρύψω το σώμα μου, το αξιοποιούσαμε, επειδή ήταν λιγότερη δουλειά για τα παιδιά του VFX. Κρυβόμουν σε τρύπες, κάτω από κρεβάτια και άλλα. Έπρεπε να βρω τρόπους να βάζω το σώμα μου κάτω από ανθρώπους, πίσω από αντικείμενα. Δεν μπορώ καν να τους θυμηθώ όλους» αποκάλυψε ο Βίκτορ Ντορομπάντου.


Μιλώντας για τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για να ενσαρκώσει το «πράγμα» είπε: «Πήραμε στοιχεία από την αμερικανική νοηματική γλώσσα, από χειρονομίες που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί στον πόλεμο. Υιοθετήσαμε τα σήματα Μορς και οτιδήποτε μπορούσε να αξιοποιηθεί από χέρια, για να καταλήξουμε στη δική μας γλώσσα».


Απαντώντας στο τι τον δυσκόλεψε περισσότερο ανέφερε: «Θυμάμαι ότι ξόδεψα πολύ χρόνο προσπαθώντας να τελειοποιήσω τη χειρονομία του μεσαίου δακτύλου. Δεν είναι απλώς ένα μεσαίο δάχτυλο, είναι όλο το συναίσθημα που δίνεις όταν το κάνεις. Έτσι, δώσαμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Ο Τιμ ήταν τόσο παθιασμένος με το "πράγμα", που ήθελε να γυρίσει τη σκηνή 20 φορές χρειαζόταν».


Ο Ντορομπάντου δήλωσε φανατικός θαυμαστής των «The Addams Family», αλλά και του χεριού, ενώ αποκάλυψε και τη στιγμή που επικοινώνησε με τον προκάτοχό του στο ρόλο: «Ήταν τόσο ωραίο. Μου είπε ότι ήταν περίεργος πώς θα πάει. Και επίσης, όταν πήγα στο Χόλιγουντ για την πρεμιέρα, προσπαθήσαμε να συναντηθούμε, αλλά δεν είχαμε χρόνο. Τον μελέτησα πολύ. Προσπάθησα να βρω κάθε βίντεό του, κάθε συνέντευξή του, γιατί ήθελα να μάθω πώς φτιάχτηκε το "πράγμα" τότε, ώστε να μπορέσω να πάρω κάποιες συμβουλές από αυτόν».


Μάλιστα το "πράγμα" της Wednesday Addams δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον βραβευμένο σκηνοθέτη: «Τη στιγμή που γνώρισα τον Τιμ, ένιωσα απλώς ότι είχαμε μια σύνδεση».

«Προσπάθησα να κάνω το "πράγμα" παθιασμένο, συναισθηματικό, περισσότερο σαν ανθρώπινο ον – ένα ευγενικό ανθρώπινο ον. Αλλά ήθελα να εκφράσω το γεγονός ότι, όποτε χρειαζόταν, θα μπορούσε να είναι κακό. Ήθελα ο κόσμος να το αγαπήσει» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατάθεση μητέρας για το Μάτι: «Λιώνανε τα πόδια του παιδιού μου, δεν υπήρχε κανείς»

Γρηγόρης Πετράκος για Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το Maestro – «Εθνικός woke σκηνοθέτης»

Η Σελίν Ντιόν με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε την ανίατη ασθένεια από την οποία πάσχει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης