Χάρι και Μέγκαν: Από το Megxit στο Megflix… ένα ντοκιμαντέρ δρόμος

Χάρι και Μέγκαν: Από το Megxit στο Megflix… ένα ντοκιμαντέρ δρόμος

Η σειρά του Netflix «Harry & Meghan» ρίχνει φως στα άγνωστα μονοπάτια της ζωής των «ανταρτών» του Μπάκινγχαμ

megflix_xr
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στο Μπάκινγχαμ η είδηση του ντοκιμαντέρ που προβάλλει τη ζωή και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι. Το πριγκιπικό ζευγάρι που εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και που έριξε μαύρη πέτρα πίσω του μετακομίζοντας στις ΗΠΑ, ήρθε αυτή τη φορά για να ρίξει φως στα μυστικά που συνόδευσαν την «άτακτη» αποχώρησή τους από τα ανάκτορα που έμεινε γνωστή, ως Megxit.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, της οποίας τα πρώτα επεισόδια κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, αναμένεται να αποτελέσει «βόμβα» για το παλάτι, ενώ το Μπάκινγκχαμ θα παρακολουθήσει έντρομο τα όσα θα αποκαλύψει το ζευγάρι που έφερε τα πάνω - κάτω στη ζωή τους.
Harry & Meghan | Official Trailer | Netflix

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Harry & Meghan» (Χάρι και Μέγκαν) παρουσιάζει την άλλη πλευρά του νομίσματος, την αθέατη, την απόκρυφη, εκείνη που ο πλανήτης ολόκληρος αγνοεί, σύμφωνα με τους Σάσσεξ. Ο κύκλος των έξι επεισοδίων της ζωής της Μαρκλ και του μικρότερου γιου της αείμνηστης Νταϊάνα, αφορά στις δυσκολίες που πέρασαν, ως επίσημα μέλη της βασιλικής οικογένειας και γίνονται αποκαλύψεις σχετικά με την «ιεραρχία της βασιλικής οικογένειας», υπονοώντας ότι «άνθρωποι του παλατιού διέρρευσαν ιστορίες για αυτούς».

Οι τηλεθεατές της σειράς θα μπουν εντός του οίκου των Σάσσεξ και για πρώτη φορά θα ακουστούν τα δεινά του ζευγαριού, που παρά τις αυτοκτονικές τάσεις της Μέγκαν, αμφότεροι διαφυλάσσουν, ως κόρη οφθαλμού, τους τίτλους τους.

Κλείσιμο
Η σειρά αφηγείται την προσωπική ιστορία αγάπης των δύο «ανταρτών» με φόντο το Μπάκινγκχαμ και όσα ακούγονται πρόκειται να θεωρηθούν, ως ιδιαίτερα επιζήμια για τον Οίκο των Ουίνδσορ. Επιπλέον, επικεντρώνεται και στον τρόπο με τον οποίο το παλάτι χειρίζεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι Σάσσεξ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, πως κανείς δεν τους προστάτευσε, όταν γινόντουσαν η «βορρά» των παπαράτσι.

Η παραγωγή συνδυάζει τις εξομολογήσεις του ζεύγους με συνεντεύξεις από φίλους τους και από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά τους, κατά την περίοδο που εκτυλίχθηκαν τα δυσμενή για την ψυχική τους υγεία, γεγονότα.

Από την αφήγηση της ιστορίας δεν λείπουν τα μηνύματα και οι αναρτήσεις που μοιράστηκε το ζευγάρι κατά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους, ενώ δίνονται νέα και άγνωστα στοιχεία για το πώς ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και τελικά κατέληξαν στην έξοδο των βρετανικών ανακτόρων.
Harry__Meghan
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Harry & Meghan» έρχεται για να παρουσιάσει την άλλη πλευρά του νομίσματος, την αθέατη την απόκρυφη, εκείνη που ο πλανήτης ολόκληρος αγνοεί, κατά τους Σάσσεξ
Όπως αναφέρεται, και προς έκπληξη πολλών, οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω Instagram και ερωτεύτηκαν ακόμα πριν καλά-καλά συναντηθούν δια ζώσης. Η σχέση του ζεύγους του οποίου ο έρωτας, οδήγησε στην αγάπη και αυτή με τη σειρά της σε έναν βασιλικό γάμο, φαίνεται πως «έπνιξαν» τη Μέγκαν Μαρκλ.

Μέσα από το «Harry & Meghan», το οποίο τα βρετανικά μέσα γρήγορα μετονόμασαν με «Megflix», εξαιτίας του ονόματός της, σε συνδυασμό με το όνομα της streaming υπηρεσίας, η Μαρκλ χαρακτηρίζει τον αρραβώνα της το 2017 «ένα ενορχηστρωμένο ριάλιτι», ενώ η βασιλική ζωή την ανάγκαζε να φοράει θαμπά χρώματα, για να ταιριάζει με την υπόλοιπη οικογένεια.

Παράλληλα, η άλλοτε ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή σειρά του Netflix με τίτλο «Suits», εξέφρασε και τα παράπονά της, όταν όφειλε να... γκουγκλάρει και να αναζητά τα «καθώς πρέπει» του Μπάκινγκχαμ.

Harry & Meghan | Official Teaser | Netflix

Αφού αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του αφαιρέθηκαν από όλους τους στρατιωτικούς και τιμητικούς τίτλους, που τους είχαν αποδοθεί από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο τα ερωτηματικά που εγείρονται πάνω από τα κεφάλια των περίεργων, είναι αν τα παιδιά του ζεύγους θα αναλάβουν τους τίτλους που τους αναλογούν. Όπως αναφέρεται ο Άρτσι και η Λίλιμπετ, θα είναι ο έκτος και η έβδομη αντίστοιχα στη σειρά για τη διεκδίκηση του θρόνου. Το ζήτημα που τίθενται πλέον είναι αν οι καρποί του έρωτα των Σάσσεξ, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τη βασιλεία.

Η νέα σειρά του Netflix εμβαθύνει και σε όσα εξέφρασε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου η Μαρκλ μίλησε για πρώτη φορά στις αυτοκτονικές της τάσεις.

The Biggest Moments From Harry and Meghan's Interview with Oprah Winfrey

Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, άρχισαν να ηχογραφούν τα βιώματά τους και να καταγράφουν όλα όσα ζούσαν σε ένα ιδιότυπο ημερολόγιο: «Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μην έχει νόημα, αλλά ξέρουμε ότι μια μέρα θα έχει νόημα» αναφέρει η Δούκισσα του Σάσσεξ σε μια από τις εγγραφές της.

Τα ωριαία επεισόδια περιλαμβάνουν επίσης συνεντεύξεις με την παγκοσμίου φήμης τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς, η οποία περιγράφει τη βαθιά αγάπη που δένει το ζευγάρι, ενώ από την κάμερα δεν λείπει και η μητέρα της Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ.
Harry-meghan_2
Η νέα σειρά του Netflix εμβαθύνει και σε όσα εξέφρασε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου η Μαρκλ μίλησε για πρώτη φορά στις αυτοκτονικές της τάσεις
Το αντίπαλο δέος
Καταστροφική θεωρείται για την αξιοπιστία της σειράς η έλλειψη κάποιας πηγής από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από το Παλάτι του Κένσινγκτον ή από τα μέλη της οικογένειας, τα οποία δεν προσεγγίστηκαν για σχολιασμό.

Ωστόσο, μια πηγή του Netflix επέμεινε ότι υπήρξε επικοινωνία με τα ανάκτορα και πως δόθηκε η ευκαιρία να αντιδράσουν στα όσα αναφέρουν ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Άλλωστε, το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε με ένα μήνυμα στην οθόνη που έγραφε: «Μέλη της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο αυτής της σειράς», όμως λίγες ώρες μετά την προβολή των τριών πρώτων επεισοδίων, βασιλικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο, επέμεναν ότι δεν τους ζητήθηκε να δώσουν τη δική τους οπτική.
Harry_Meghan7777
Καταστροφική θεωρείται για την αξιοπιστία της σειράς η έλλειψη κάποιας πηγής από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από το Παλάτι του Κένσινγκτον ή από τα μέλη της οικογένειας
Μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη πηγή διευκρίνισε ότι, προς το παρόν, δεν θα υπάρξει κανένα επίσημο σχόλιο από τον βασιλιά ή τον πρίγκιπα της Ουαλίας, σχετικά με το περιεχόμενο της σειράς, που περιλαμβάνει κατηγορίες για ρατσισμό και «ασυνείδητη μεροληψία», ενώ περιέχει και μια σειρά επιθέσεων με στόχο τον Κάρολο, τον Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στον απόηχο αυτής της έντασης η ομάδα από το Παλάτι του Κένσινγκτον, που εργάζεται για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ, ξεκαθάρισε ότι έλαβε ένα email από μια εταιρεία παραγωγής για το ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν, ωστόσο στην προσπάθεια τους να επαληθεύσουν τη γνησιότητα του, δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Η αντίδραση του μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα
Στα όσα προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» (Χάρι και Μέγκαν) απάντησε και ο επί χρόνια μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ.

Μιλώντας στον Πιρς Μόργκαν στο Talk TV ο μπάτλερ τόνισε ότι το ζευγάρι, οφείλει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των δηλώσεών του, από τον βασιλιά Κάρολο Γ'.

Ο 64χρονος, ισχυρίστηκε ότι αν ζούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, δεν θα απολάμβανε την εμπορευματοποίηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη ζωή του μικρότερου γιου της και της νύφης της.

«Δεν θέλουν να είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας, οπότε, γιατί να κρατούν βασιλικούς τίτλους;» αναρωτήθηκε ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ χαρακτήρισε το ζευγάρι ως πρότυπο ναρκισσισμού, που διαθέτει «εμμονή με τον εαυτό του».
Ο Μπάρελ σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με τον Πιρς Μόργκαν τόνισε ότι ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής του Χάρι, ωστόσο το ντοκιμαντέρ «ξεπερνά τα όρια».

Το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. λιρών
Το ζευγάρι σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail υπέγραψε μία συμφωνία, αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών, με τη διεθνούς φήμης streaming υπηρεσία, με σκοπό να προβληθούν οι ρήξεις και οι άγνωστες πτυχές της ζωής τους στο παλάτι, σε έξι μόλις επεισόδια.

Στον αντίποδα αξιωματούχοι από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έρχονται για να κατηγορήσουν το ζευγάρι και να εκθέσουν το γεγονός πως οι Σάσσεξ εμπορευματοποιούν τη ζωή τους με μοναδικό σκοπό, να οικοδομήσουν μια αυτοκρατορία πολλών εκατομμυρίων.
meghan-harry77765
Μετά το Megxit ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, δεν λαμβάνουν πλέον χρήματα από τη βασιλική οικογένεια
Άλλωστε η επόμενη «βόμβα» της ζωής του ζευγαριού, θα έρθει να εκτοξευθεί με τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, με τίτλο «Spare», που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του 2023.

Πώς εξασφαλίζουν τα χρήματά τους;
Μετά το Megxit ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, όπως είναι φυσικό δεν λαμβάνουν πλέον χρήματα από τη βασιλική οικογένεια, αλλά κερδίζουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους από εμπορικές συμφωνίες, ενώ σημαντικά έσοδα έλαβαν και από το podcast της Μαρκλ στο Spotify, με τίτλο «Archetypes».

Επίσης, τον Μάρτιο του 2021, ο πρίγκιπας Χάρι διορίστηκε σε έναν σημαντικό ρόλο στην εταιρεία life-coaching «BetterUp».

Όσον αφορά στη συνέντευξη που παραχώρησαν στη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ, το ζευγάρι ξεκαθάρισε πως δεν έλαβε καμία αμοιβή. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι κληρονόμησαν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας, ύψους 13 εκατομμυρίων λιρών, από τη μητέρα τους Νταϊάνα.
Wedding
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ γνωρίστηκαν το 2016 και παντρεύτηκαν το 2018, ενώ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020
Ο πρίγκιπας Χάρι πιστεύεται επίσης ότι έχει κληρονομήσει εκατομμύρια λίρες και από την προγιαγιά του, ενώ όσον αφορά την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, δεν είναι ξεκάθαρο αν του άφησε κάποιο ποσό.

Από την άλλη η Μέγκαν Μαρκλ κατά τη διάρκεια της καριέρας της στην υποκριτική, πληρώθηκε με 50.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο του «Suits», όπου έπαιξε τη Ρέιτσελ Ζέιν σε περισσότερα από 100 επεισόδια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ γνωρίστηκαν το 2016 και παντρεύτηκαν το 2018, ενώ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020. Ο πρίγκιπας Χάρι εγκατέλειψε επίσης τους στρατιωτικούς του τίτλους και ως εκ τούτου δεν φορούσε στολή στην κηδεία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από μόλις τρεις μήνες.
william_harry
Ο πρίγκιπας Χάρι εγκατέλειψε τους στρατιωτικούς του τίτλους και ως εκ τούτου, δεν φορούσε στολή στην κηδεία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ
Η ζωή μακριά από το Μπάκινγχαμ
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ μετακόμισαν λίγο πιο έξω από το Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, πριν από κάποιο καιρό. «Οι βασιλικοί μετανάστες» που έχουν φτιάξει αρκετές φορές τις βαλίτσες τους, μετακομίζοντας σε επαύλεις του Καναδά και της Καλιφόρνια, αυτή τη φορά φαίνεται να «βολεύτηκαν» στο ευρύχωρο αρχοντικό των εννέα υπνοδωματίων και των 16 μπάνιων. Το σπίτι των 1.672 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε μία έκταση 54 στρεμμάτων με φράχτες να περιβάλλουν όλη την έκταση και να προσφέρουν ιδιωτικότητα.

Η γειτονιά της τετραμελούς οικογένειας δεν διαθέτει μόνο πολυτελείς εγκαταστάσεις γκολφ, αλλά και πρόσβαση σε γήπεδα τένις, χώρους για πικνίκ και μονοπάτια για ιππασία.

Λίγο πριν οι «αντάρτες» των βρετανικών ανακτόρων, μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι, απολάμβαναν την παραμονή τους στο κτήμα των 14 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό και ως «Chateau of Riven Rock» στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, όπου όμως δεν βρήκαν τη γαλήνη.
spiti_meghan_2444
Λίγο πριν οι «αντάρτες» των βρετανικών ανακτόρων, μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι, απολάμβαναν την παραμονή τους στο κτήμα των 14 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό και ως «Chateau of Riven Rock» στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια
spiti_meghan_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης