Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά» - «Πρέσβειρα» των Αλβανών ανά τον κόσμο με τη μουσική της

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά» - «Πρέσβειρα» των Αλβανών ανά τον κόσμο με τη μουσική της

Η Βρετανίδα ποπ σταρ έλαβε την αλβανική υπηκοότητα από τον πρόεδρο της χώρας - Τι ανέφερε στις δηλώσεις της

lipa
Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι χορήγησε χθες Κυριακή (27/11) την αλβανική υπηκοότητα στην αλβανικής καταγωγής Βρετανίδα ποπ σταρ Dua Lipa για τον ρόλο της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς, μέσω της μουσικής της.

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Αλβανούς γονείς, τους Ντουγκαγκίν και Ανίσα Λίπα, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

Dua Lipa Receives Albanian Citizenship


Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είπε ότι η Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τιμή του να το πράξει επειδή η καλλιτέχνιδα έκανε διάσημους τους Αλβανούς σ’ όλο τον κόσμο.

Η ποπ σταρ, συχνά έχει αναφερθεί με περηφάνια στην αλβανική της καταγωγή στο Instagram και σε συνεντεύξεις της στον Τύπο.
Κλείσιμο
«Θα είμαι και εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Είναι μια απερίγραπτη μεγάλη χαρά με τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα».

Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η τραγουδίστρια έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της Βρετανίας - πραγματοποιώντας ένα όνειρο που ξεκίνησε όταν ήταν μαθήτρια δημοτικού στο Κάμντεν.

Γεννημένη στο Λονδίνο, η Dua φοίτησε σε δημόσιο δημοτικό σχολείο και πήρε την πρώτη της γεύση από τις παραστάσεις ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στο παγκοσμίου φήμης Sylvia Young Theatre School.
Αφού πέρασε μερικά χρόνια στην Πρίστινα, καθώς η δουλειά του πατέρα της ως διευθυντής μάρκετινγκ τους οδήγησε πίσω στην πατρίδα του, το Κοσσυφοπέδιο, η Dua Lipa σε ηλικία 14 ετών  επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την άδεια των γονιών της, μετακομίζοντας με έναν μεγαλύτερο οικογενειακό φίλο στο Κάμντεν που σπούδαζε για μεταπτυχιακό,  με τη φιλοδοξία να γίνει τραγουδίστρια.

Μάλιστα για να καλύπτει τα έξοδα της δούλεψε αρχικά σε διάφορα μαγαζιά εστίασης, αλλά και ως μοντέλο για την βρετανική εταιρία Topshop. Σταδιακά ξεκίνησε να ανεβάζει κομμάτια της στη διαδικτυακή πλατφόρμα SoundCloud, προσελκύοντας το 2012 την προσοχή των μάνατζερ.

Μάλιστα, το 2015 η Dua Lipa ξεκίνησε να εργάζεται για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της σε συνεργασία με την Warner Music Group.

Τώρα, μόλις επτά χρόνια αργότερα, έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο με ένα Νο. 1 άλμπουμ, έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy και έξι βραβεία Brit.


Μαζί με τον πατέρα της ίδρυσε το 2016 το ίδρυμα Sunny Hill για να συγκεντρώσει κεφάλαια από τις ετήσιες συναυλίες οι οποίες πραγματοποιούνται στην πατρίδα της, το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τον Αύγουστο του 2022, η Dua έγινε επίτιμη πρέσβειρα του Κοσσυφοπεδίου σε μια τελετή στο γραφείο της Προέδρου στην Πρίστινα.

Μοιράζοντας εικόνες από την εκδήλωση στο Instagram της τότε, η ποπ σταρ έγραψε: «Χθες το απόγευμα μου απένειμε τον τίτλο της επίτιμης πρέσβειρας του Κοσσυφοπεδίου από την κυρία Πρόεδρό μας. Είναι τιμή και προνόμιο να μπορώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου σε όλο τον κόσμο και να συνεχίζω το έργο και τις προσπάθειές μου παγκοσμίως για να δω ότι αφήνουμε το στίγμα μας και κάνουμε τη διαφορά».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας

Κίνα: Τι συμβολίζουν τα λευκά χαρτιά που κρατούν οι διαδηλωτές

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας - Ψάχνουν τον θησαυρό της θυρίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης