Λιζ Τέιλορ: Ο έβδομος γάμος της με γερουσιαστή την έκανε «βουλιμική, αλκοολική και πρεζάκια»

Λιζ Τέιλορ: Ο έβδομος γάμος της με γερουσιαστή την έκανε «βουλιμική, αλκοολική και πρεζάκια»

Ημίγυμνη ζητούσε από τον γιο της να της κάνει ενέσεις με οπιούχα  - Οι οκτώ γάμοι, η αποβολή από κλωτσιά στην κοιλιά, η έκτρωση, οι απόπειρες αυτοκτονίας, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

taylor_arthro_2
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, υπήρξε μια από τις πιο όμορφες και λαμπερές ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Έζησε μια σκανδαλώδη ζωή στο πλευρό αρκετών ανδρών και παντρεύτηκε οκτώ φορές. Ως σύζυγος ενός γερουσιαστή των ΗΠΑ, η λαμπερή σταρ έγινε «βουλιμική, αλκοολική και πρεζόνι», σύμφωνα με μια νέα συγκλονιστική βιογραφία, που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες της ζωής της.

Όταν η Τέιλορ ήταν παντρεμένη με τον έβδομο κατά σειρά σύζυγό της, τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Γουόρνερ της Βιρτζίνια στα τέλη της δεκαετίας του '70, κάλεσε κάποτε έναν από τους ενήλικες γιους της -από προηγούμενο γάμο- στην κρεβατοκάμαρά της, όπου η ίδια ήταν ντυμένη μόνο με τα εσώρουχά της...
Taylor_Warner
Με τον 7ο κατά σειρά σύζυγό της, τον γερουσιαστή Τζον Γουόρνερ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στα σκοτάδια της


Της είχε στρίψει…
«Της είχε στρίψει... Ήταν καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού φορώντας μόνο τα εσώρουχά της και στο δεξί της χέρι κρατούσε μια σύριγγα γεμισμένη με Demerol, (ένα εθιστικό οπιοειδές)», θυμάται ο Κρίστοφερ Γουάλντινγκ, o γιος που απέκτησε η Τέιλορ από τον δεύτερο σύζυγό της, τον Βρετανό ηθοποιό Μάικλ Γουάλντινγκ.

«Έδειξε ένα σημείο στον μηρό της και του ζήτησε να της κάνει την ένεση. Όταν δεν μπόρεσε, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σταθεροποίησε το χέρι της και βύθισε τη βελόνα στη σάρκα της».

Η παραπάνω είναι μία από τις πολλές συγκλονιστικές σκηνές που αποκάλυψε ο Γουάιλντινγκ και άλλοι συγγενείς της Τέιλορ στη συγγραφέα Κέιτ Άντερσεν Μπρούερ για το νέο της βιβλίο «Ελίζαμπεθ Τέιλορ: The Grit and Glamour of an Icon», που θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Harper στις 6 Ιανουαρίου 2023.

Book_Taylor
Κλείσιμο


Η Μπρούερ, η οποία λέει ότι πέρασε πέντε χρόνια κάνοντας έρευνες για το βιβλίο, απέκτησε αποκλειστική πρόσβαση στην οικογένεια, τους φίλους και την αλληλογραφία της Τέιλορ για αυτή την πρώτη εξουσιοδοτημένη έκθεση της σκανδαλώδους και άγριας ζωής της σταρ.

Έτρωγε και έπινε ό,τι έβρισκε μπροστά της
Κατά τη διάρκεια του γάμου με τον Γουόρνερ, η πανέμορφη Τέιλορ, γνωστή για τα σαγηνευτικά βιολετί μάτια της και την εντυπωσιακή σιλουέτα της - δυσαρεστημένη με τη ζωή της ως σύζυγος γερουσιαστή στον αριστοκρατικό και συντηρητικό κόσμο του Τζορτζτάουν - έτρωγε και έπινε τόσο πολύ που είχε πάρει πάνω από 18 κιλά, ενώ έφτασε να ζυγίζει 78 κιλά. Ο Γουόρνερ τότε την αποκαλούσε «μικρή δαμάλα», γράφει η Μπρούερ. Συχνά μάλιστα της έδινε εντολή να βάλει άλλο ένα ουίσκι Jack Daniels.

Ο γάμος τους διήρκεσε έξι χρόνια - ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για την οκτώ φορές παντρεμένη Τέιλορ, η οποία μπαινόβγαινε σε γάμους σαν περιστρεφόμενη πόρτα.




Πολυτάραχοι γάμοι
Άλλοι πολυτάραχοι γάμοι της ήταν με με τον θείο της Πάρις Χίλτον, Κόνραντ Νίκι Χίλτον, τον παραγωγό ταινιών Μάικ Τοντ, τον τραγουδιστή Έντι Φίσερ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Μετά τον Γουόρνερ, η Ελίζαμπεθ έφυγε από την Ουάσινγκτον και πήγε στη Φλόριντα και στο πολυτελές σπα Palm-Aire για να χάσει βάρος. Στη συνέχεια μπήκε στο κέντρο Betty Ford για να αποτοξινωθεί.

Η Μπρούερ αφιέρωσε το βιβλίο στον Γουόρνερ -που πέθανε τον Μάιο του 2021- ο οποίος ήθελε να ειπωθεί επιτέλους η ιστορία της Τέιλορ.

Ο θυελλώδης έρωτας με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον
Η θυελλώδης σχέση του Βρετανού ηθοποιού Ρίτσαρντ Μπάρτον με την Ελίζαμπεθ έγινε πρωτοσέλιδο των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων παγκοσμίως. Μάλιστα λέγεται πως η Τέιλορ «είχε οργασμό ακούγοντας απλώς τη φωνή του», γράφει η συγγραφέας.


Ο αλκοολικός Μπάρτον ερωτεύτηκε «τρελά και δυναμικά» την Ελίζαμπεθ μετά τη γνωριμία τους το 1962. Έγινε ο πέμπτος σύζυγός της αφού παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα - ο πρώτος από τους δύο γάμους που έκαναν.

«Το στήθος της ήταν αποκαλυπτικό. Το σώμα της ένα θαύμα κατασκευής και το έργο ενός ιδιοφυούς μηχανικού», αναφέρει το βιβλίο.

Αλλά οι σκοτεινές του διαθέσεις του Μπάρτον από το ποτό επισκίαζαν τον παρακμιακό και εξωφρενικό τρόπο ζωής τους. Ταξίδευαν με όχι λιγότερες από 25 βαλίτσες οι οποίες είχαν μέσα τα ρούχα της και τα πανάκριβα κοσμήματά της. Είχαν μαζί τους μια τεράστια συνοδεία από βοηθούς και καμαρότους.



Ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξ
«Η προσωπική τους ζωή ήταν για δημόσια κατανάλωση, γεγονός που δημιούργησε το επικερδές "Liz and Dick Show" το οποίο τελικά οδηγήθηκε στην καταστροφή», γράφει η συγγραφέας. Η θυελλώδης σχέση τους κράτησε 15 χρόνια και ήταν γεμάτη από ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξ. «Ο αλκοολισμός είχε γίνει ο τρίτος σύντροφος στο γάμο του», γράφει η Μπρούερ Brower. «Τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα έγιναν το δηλητήριό της», σύμφωνα με τον γιο της, Κρις Γουάλντινγκ.

Πήγαινε για ύπνο μαστουρωμένη
«Πήγαινε για ύπνο μαστουρωμένη, αφηρημένη, ανίκανη να περπατήσει ίσια, με παιδική φωνή», είπε ο Γουάλντινγκ. Μέχρι το 1990, τρεις από τους γιατρούς της Ελίζαμπεθ κατηγορήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση εθιστικών φαρμάκων - έχοντας γράψει συνολικά 1.000 συνταγές για 28 διαφορετικά φάρμακα μεταξύ 1983 και 1988, σύμφωνα με το βιβλίο.

Ηρεμιστικά, υπνωτικά χάπια και παυσίπονα ξεπλένονταν με Jack Daniels, σαμπάνια και βότκα, γράφει η Μπρούερ. Η Ελίζαμπεθ έπαιρνε μέρος συχνά σε πάρτι που περιλάμβαναν μαριχουάνα, PCP, νιτρικό αμύλιο και κοκαΐνη. Ο Μπάρτον τελικά κουράστηκε από τις πολλές ασθένειες της Ελίζαμπεθ, τη συνοδεία που είχε τριγύρω της και τον τρόπο που ζούσε.

Στα 18 της έκανε τον πρώτο της γάμο
Η Ελίζαμπεθ παντρεύτηκε το 1950 τον πρώτο της σύζυγο στα 18 της χρόνια, τον γόνο της αλυσίδας ξενοδοχείων Χίλτον, Κόνραντ Χίλτον. Μάλιστα η μητέρα της, την πήγε για μια ειδική επέμβαση όπου ο γιατρός της άνοιξε τον παρθενικό της υμένα, ώστε να έχει ανώδυνη επαφή.


Η Ελίζαμπεθ είχε αποκτήσει το πρώτο της διαμάντι, ένα δαχτυλίδι τεσσάρων καρατίων από τον Χίλτον. Το ζευγάρι είχε απλές προτιμήσεις, όπως η κοινή αγάπη για τα χάμπουργκερ με κρεμμύδι. Έκαναν μήνα του μέλιτος στην Ευρώπη, αλλά η συγκίνηση χάθηκε μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, όταν ο Χίλτον την εγκατέλειψε ουσιαστικά και ξεκίνησε μια κραιπάλη με ποτό και τζόγο.

Η αποβολή από τον Χίλτον, η έκτρωση από τον Σινάτρα
Σύντομα έγινε βίαιος και την κλώτσησε στο στομάχι, προκαλώντας της αποβολή. Έμαθε ότι ήταν έγκυος όταν είδε το μωρό στην τουαλέτα. Ο γάμος τους κράτησε μόλις οκτώ μήνες. Το 1952, η Τέιλορ παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό Μάικλ Γουάιλντινγκ, ο οποίος ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερός της. Λόγω της διαφοράς ηλικίας το ζευγάρι είχε ελάχιστα κοινά, τόσο λίγα που, σύμφωνα με την συγγραφέα, η Τέιλορ είχε σχέση με τον Φρανκ Σινάτρα και έμεινε έγκυος.

Ήθελε να τον παντρευτεί, αλλά ο μάνατζέρ του αρνήθηκε και την οδήγησε στο Μεξικό για έκτρωση. Δεν μπόρεσε να απορρίψει το διαμάντι 29,4 καρατίων, σμαραγδένιας κοπής, το οποίο αποκαλούσε «δαχτυλίδι για πατινάζ στον πάγο», που της πρόσφερε ο κινηματογραφικός παραγωγός Μάικ Τοντ ζητώντας το χέρι της σε γάμο. Συχνά έκαναν καυγάδες και μετά έκαναν άγριο σεξ.



Πέρα από το μεγάλο δαχτυλίδι, ο παραγωγός της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», της χάρισε κι άλλα κοσμήματα - μεταξύ των οποίων μια διαμαντένια τιάρα αντίκα που φορούσε στην πισίνα τους. Πολλά από τα κοσμήματα που της είχε χαρίσει τα φύλαγε σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, σύμφωνα με τη συγγραφέα. Αλλά 13 μήνες μετά τον γάμο τους τον Μάρτιο του 1958, ο Τοντ σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η Τέιλορ ήταν συντετριμμένη και άρχισε να παίρνει υπνωτικά χάπια, μια συνήθεια που θα συνέχιζε σε όλη της τη ζωή. Το 1959, ο νεαρός κροίσος Έντι Φίσερ τερμάτισε τον γάμο του με την Ντέμπι Ρέινολντς και παντρεύτηκε την Ελίζαμπεθ. Ο Φίσερ ήταν στενός φίλος του Τοντ και προσέφερε παρηγοριά - σεξουαλική και μη - στην Ελίζαμπεθ μετά το θάνατο του Τοντ.

Ο γάμος αυτός ήταν μια κακή κίνηση από την πλευρά της Ελίζαμπεθ, επειδή το κοινό λάτρευε τη λαμπερή Ρέινολντς. Ως η άλλη γυναίκα, η Ελίζαμπεθ έγινε «κοινωνικά αντιπαθής», έγραψε η Μπρούερ.

Ο καταστροφικός γάμος με τον Φίσερ
Επιπλέον, ο Φίσερ είχε μεγάλα χρέη στον τζόγο και η Ελίζαμπεθ αναγκάστηκε να πουλήσει το μεγάλο της διαμάντι για να πληρώσει τους λογαριασμούς τους. Κάποια στιγμή του γάμου τους, η Λιζ προσβλήθηκε από σοβαρή οξεία πνευμονία και χρειάστηκε τραχειοτομή για να αναπνεύσει. «Δεν φοβήθηκα ποτέ ξανά τον θάνατο», είπε η ίδια, σύμφωνα με τη συγγραφέα. Μετά από πέντε χρόνια ταραχώδους ένωσης, χώρισε με τον Φίσερ.

Η Ελίζαμπεθ είχε γίνει διάσημη σε ηλικία 12 ετών, αφού έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «National Velvet» το 1944, αλλά ένιωθε κακοποιημένη από το σύστημα των στούντιο της MGM που έθιζε νεαρούς σταρ σε χάπια - αμφεταμίνες και ηρεμιστικά. Η Ελίζαμπεθ ορκίστηκε ότι δεν θα κατέληγε σαν την Τζούντι Γκάρλαντ, μια εμμονική χρήστη χαπιών, αλλά, στην πραγματικότητα, κατέληξε. Συνολικά, η Τέιλορ γύρισε πάνω από 60 ταινίες, τις περισσότερες για το σινεμά και μερικές για την τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας του AIDS τη δεκαετία του '80, ήταν μία από τις δημιουργούς του amFAR, του ιδρύματος για την έρευνα του AIDS και αφιέρωσε αμέτρητες ώρες και χρήματα για τον σκοπό αυτό. «Κάτω από την ψυχική ακαταστασία της δικής της μυθολογίας ήταν μια αθυρόστομη γυναίκα που έβρισκε γρήγορα το γέλιο και τον αυτοσαρκασμό», γράφει η Μπρούερ.

Η ζωή της ήταν σαν σαπουνόπερα
«Η ζωή της μπορεί να ήταν μια σαπουνόπερα, όμως τελείωσε με έναν ουσιαστικό ανθρωπιστικό σκοπό. Ήταν η πρώτη μεγάλη σταρ που χρησιμοποίησε τη φήμη της για να αλλάξει την αντιμετώπιση των φορεών του AIDS μέσω του διεθνούς ακτιβισμού της».

Taylor


Αρκετές φορές επέστρεψε από τους νεκρούς, έκανε απόπειρες αυτοκτονίας, πήρε υπερβολικές δόσεις, έπαθε καρδιακές προσβολές, έκανε τρεις αντικαταστάσεις ισχίου και πολλά άλλα. «Τα έχω περάσει όλα, μωρό μου. Είμαι η Μητέρα Θάρρος», έλεγε, σύμφωνα με την συγγραφέα. Τον Μάρτιο του 2011, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ υπέστη καρδιακή συμφόρηση και πέθανε έξι εβδομάδες αργότερα.

Taylor_Kosmimata1


Άφησε πίσω της την πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων μαζί με 72 περούκες! Ο κριτικός κινηματογράφου Μπρένταν Γκιλ θυμόταν την Ελίζαμπεθ ως «ένα μεγάλο φυσικό θαύμα, όπως ο Νιαγάρας ή οι Άλπεις».

Φωτογραφίες: Shutterstock, Instagram

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης