Κέβιν Σπέισι: «Δεν μπορούσα να πω ότι είμαι γκέι, επειδή ο πατέρας μου ήταν νεοναζί»

Κέβιν Σπέισι: «Δεν μπορούσα να πω ότι είμαι γκέι, επειδή ο πατέρας μου ήταν νεοναζί»

«Μόνο και  μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι ομοφυλόφιλος, μου φώναζε, ούρλιαζε, χρησιμοποιούσε πολύ υποτιμητικές λέξεις» κατέθεσε στο δικαστήριο

kevin-spacey-gay
Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν βρέθηκε ο Κέβιν Σπέισι, προκειμένου να καταθέσει και να αντικρούσει τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση ενός άνδρα.

Όπως ισχυρίζεται  ο Άντονι Ραπο ηθοποιός του επιτέθηκε σεξουαλικά, όταν εκείνος ήταν μόλις 14 χρονών το 1986, στο Μανχάταν. Η μήνυση που έκανε ο Ραπ καταγγέλει τον Σπέισι για επίθεση, κακοποίηση, αλλά και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Στην κατάθεση που έδωσε τη Δευτέρα, ο Κέβιν Σπέισι μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του κι αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, τόνισε πως ο ίδιος ήταν ανέκαθεν ομοφυλόφιλος, όμως δεν μπορούσε να το αποκαλύψει δημοσίως, καθώς μεγάλωσε σε μια «σύνθετη οικογενειακή δομή», με έναν πατέρα νεοναζί.
26289112
«Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια για αυτά τα πράγματα. Ο πατέρας μου ήταν λευκός και νεοναζί. Μόνο και στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι ομοφυλόφιλος, μου φώναζε, ούρλιαζε. Χρησιμοποιούσε πολύ υποτιμητικές λέξεις για τους ομοφυλόφιλους. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω εδώ στο δικαστήριο», είπε μόλις ανέβηκε στο έδρανο.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του Άντονι Ραπ, ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε: «Δεν είναι αλήθεια» και απάντησε στον χαρακτηρισμό «απατεώνα» που του απέδωσε ο ηθοποιός. «Το να αποκαλείς κάποιον απατεώνα είναι σαν να του λες ότι ζει ένα ψέμα. Δεν ζούσα ένα ψέμα, απλά ήμουν απρόθυμος να μιλήσω για την προσωπική μου ζωή», εξήγησε.

«Δεν καταλαβαίνω σε ποια βάση μου έλεγε ότι ήμουν απατεώνας. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι θυμωμένος. Ας σεβαστούμε ότι είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία για όλους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ισχυρίστηκε πως δεν βρέθηκε ποτέ μόνος με τον Ραπ, ενώ δήλωσε πως είχε σοκαριστεί όταν αυτές οι κατηγορίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, το 2017.

Όπως πρόσθεσε αργότερα, θεωρεί ότι πλέον ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι «τρομοκρατημένος» και τρομερά «νευρικός», με τα περιστατικά κακοποίησης που έχουν γίνει γνωστά και «αντιδρά υπερβολικά σε κάποιες περιπτώσεις».

«Ο κλάδος μας είναι πολύ νευρικός. Υπάρχει μεγάλος φόβος στον αέρα σχετικά με το ποιος θα ήταν ο επόμενος. Πιστεύω ότι το #metoo είναι μια σημαντική, σεισμική αλλαγή στην κοινωνία μας», δήλωσε στο τέλος της κατάθεσής του.

Ο Άντονι Ραπ είχε ισχυριστεί ότι όταν ήταν 14 ετών, βρέθηκε σε ένα πάρτι στην ιδιωτική κατοικία του τότε 26χρονου Σπέισι στο Μανχάταν και εκείνος, όντας μεθυσμένος, του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού αναγνωρίζουν ότι ο Ραπ ήταν στο σπίτι του Σπέισι την εν λόγω νύχτα και παραδέχονται ότι ο πελάτης τους είχε σωματική επαφή με τον ανήλικο, όμως ισχυρίζονται ότι το άγγιγμα δεν ήταν σεξουαλικό, διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και ότι ο Ραπ κατάφερε να απεμπλακεί από την επαφή με τον Σπέισι χωρίς καμία αντίσταση.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πρωθυπουργός-φάντασμα» η Λιζ Τρας - Τα τέσσερα σενάρια για την επόμενη μέρα στη Βρετανία

Απορρίφθηκε το αίτημα να διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα

Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης