10 δικαστικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ

10 δικαστικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ

Σεξουαλικές επιθέσεις,  προώθηση απαγορευτικών προϊόντων και δολοφονίες, επισκίασαν μερικούς από τους διασημότερους ανθρώπους της σόουμπιζ

oj-simpson12
Λίγους μήνες μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης του Τζόνι Ντέμπ με την Άμπερ Χερντ, ακόμη ένας δικαστικός αγώνας μαίνεται την τρέχουσα περίοδο ανάμεσα στο άλλοτε ερωτευμένο ζευγάρι του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ.

Οι παραπάνω και η δίκη που έληξε με συμφωνία, για το «Rust» και τον πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας από τον Άλεκ Μπάλντουιν, είναι μερικές από τις πλέον δημοφιλέστερες δικαστικές υποθέσεις της επικαιρότητας που επισκιάζουν τον χώρο του θεάματος.

Ωστόσο, αυτά είναι μόνο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα αστέρων της μεγάλης οθόνης και της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που πέρασαν από τα έδρανα του δικαστηρίου. Από τα «απαγορευμένα αυγά» της Γκούινεθ Πάλτροου μέχρι και τη σκοτεινή υπόθεση του OJ Simpson και τη στυγνή δολοφονία της πρώην συζύγου του, πολλοί από τους διασημότερους ανθρώπους στον καλλιτεχνικό κόσμο, έχουν έρθει αντιμέτωποι με αγωγές πολλών εκατομμυρίων.

Ακολουθούν μερικές δικαστικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ.

1) Kέβιν Σπέισι - Άντονι Ραπ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Κέβιν Σπέισι και τον Άντονι Ραπ, με τον 62χρονο ηθοποιό του House of Cards να κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκου. Ο Ραπ κατηγορεί τον Σπέισι για απόπειρα βιασμού όταν εκείνος ήταν 14 χρονών το 1986 στο Μανχάταν. Οι δικηγόροι του ηθοποιού αναγνωρίζουν ότι ο Ραπ ήταν στο σπίτι του Σπέισι τη μοιραία νύχτα και ότι ο πελάτης τους είχε σωματική επαφή με το ανήλικο, αλλά ότι το άγγιγμα δεν ήταν σεξουαλικής φύσης και διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό.
25957178

2) Σακίρα - Ισπανικό κράτος
Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη ήρθε η Σακίρα, καθώς σύμφωνα με εντολή του αρμόδιου δικαστή που εξετάζει την υπόθεσή της, κατηγορείται για φορολογική απάτη ύψους 14,5 εκ. ευρώ. Η Κολομβιανή βαρύνεται με 6 κατηγορίες εξαπάτησης σε βάρος του ισπανικού κράτους μεταξύ 2012 και 2014. Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που υπέβαλλαν οι εισαγγελείς στο ανακριτικό δικαστήριο της Βαρκελώνης, η Σακίρα κατηγορείται πως φαίνεται να ζει εκτός Ισπανίας και πως χρησιμοποιεί μία υπεράκτια εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους. Η δίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.
sakira_akinita

3) OJ Simpson - Οικογένειες Μπράουν και Γκολ
Η υπόθεση του OJ Simpson συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ποινικές δίκες όλων των εποχών, αφού συνελήφθη για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν και του -κατά φημολογία της εποχής- συντρόφου της, Ρόναλντ Γκόλντμαν. Αν και το δικαστήριο τον έκρινε αθώο το 1995, οι οικογένειες των θυμάτων άσκησαν πολιτική αγωγή εναντίον του, έναν χρόνο αργότερα, το 1996. Οι οικογένειες των θυμάτων μήνυσαν τον Simpson για άδικο θάνατο και το δικαστήριο κατέληξε σε ομόφωνη ετυμηγορία ενοχής. Διατάχθηκε να πληρώσει 33,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις οικογένειες. Η οικογένεια της Μπράουν αρνείται μέχρι και σήμερα τη σχέση της με τον άτυχο άνδρα.
ojsimp
Κλείσιμο

4) Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ - Associated Press
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο εκδότης της Αssociated Press με αντιδίκους μερικές από τις ισχυρότερες βρετανικές προσωπικότητες. Πρόκειται για την εταιρεία διαχείρισης δημοφιλών ταμπλόιντ όπως Daily Mail και Sunday,  με την κατηγορία παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των πρίγκιπα Χάρι, Έλτον Τζον και του συζύγου του, της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και άλλων ακόμη δημοφιλών προσωπικοτήτων. Νομικός εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι κατηγόρησε την Associated Press ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι έκαναν χρήση συσκευών παρακολούθησης εις βάρος των εναγόντων. Το μέλος της βασιλικής οικογένειας κέρδισε τον περασμένο Ιούλιο το πρώτο στάδιο της νομικής του αξίωσης κατά των εφημερίδων.
elton


5) Μπλάκ Τσάινα - Ρομπ Καρντάσιαν
Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Ρομπ Καρντάσιαν μήνυσε την πρώην σύντροφό του, Μπλάκ Τσάινα, ισχυριζόμενος ότι αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει με ένα καλώδιο φορτιστή υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και αλκοόλ. Εντούτοις, πέντε χρόνια μετά, ο Καρντάσιαν έβαλε τέλος στην πολυετή δικαστική τους διαμάχη για χάρη της κόρης τους. Απέναντι στην Τσάινα στάθηκε ολόκληρη η διάσημη οικογένεια των Καρντάσιαν, κατά τη διάρκεια της πολυετούς διένεξής τους.
robblackchyna

6) Σκάρλετ Γιόχνασον - Ντίσνεϊ
Παρελθόν αποτελεί η Σκάρλετ Γιόχανσον από τον κόσμο της Ντϊσνει μετά την μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός εναντίον του κολοσσού παραγωγής ταινιών. Σύμφωνα με την 37χρονη, η εταιρεία έλαβε μία απόφαση που κόστισε στη Γιόχανσον. Αυτό, γιατί δεν τήρησε τους όρους για την ταινία Black Widow στερώντας της κατ’ αυτόν τον τρόπο έσοδα. H παραγωγή διέθεσε την ταινία στην streaming υπηρεσία της νωρίτερα από τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος των κερδών της.
24950444
7) Γκουίνεθ Πάλτροου - Κυβερνητικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων
Σε νομικούς μπελάδες βρέθηκε το 2018 η Γκουίνεθ Πάλτροου, ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας της για ένα αμφιλεγόμενο προϊόν που προώθησε εκείνη τη χρονιά. Πρόκειται για τα αυγά από νεφρίτη. Η σταρ του «Iron Man» προέτρεπε τις γυναίκες πελάτισσές της να τοποθετούν τα αυγά στα γεννητικά τους όργανα, ισχυριζόμενη ότι αυτή η διαδικασία θα έφερνε πολλά οφέλη σε γυναικολογικά ζητήματα, όπως σταθεροποίηση του κύκλου της έμμηνου ρύσης και των ορμονών. Οι συμβουλές της προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά και την άμεση κινητοποίηση του κυβερνητικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής εναντίον της με την κατηγορία για ψευδείς ισχυρισμούς σε θέματα υγείας. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και η Πάλτροου κλήθηκε όχι μόνο να καταβάλει το ποσό των 145.000 δολαρίων, αλλά και να επιστρέψει το ποσό σε όσους είχαν ήδη αγοράσει τα αυγά νεφρίτη.
gwyneth-paltrow

8) FKA Twigs - Σάια ΛαΜπέφ
Πριν από 2 χρόνια, η τραγουδίστρια FKA Twigs κατέθεσε αγωγή κατά του πρώην συντρόφου της ηθοποιού, Σάια ΛαΜπεφ για ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και τον κατηγορεί, επίσης, πως την κόλλησε, εν γνώσει του, σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Αμέσως μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2019, η 32χρονη FKA Τwigs βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενώ στο τιμόνι ήταν ο ηθοποιός. Σύμφωνα με την αγωγή της τραγουδίστριας ο ΛαΜπέφ οδηγούσε απερίσκεπτα, αφαιρώντας τη ζώνη ασφαλείας του και απειλώντας να τρακάρει αν εκείνη δεν παραδεχόταν την αγάπη του για εκείνον. Όπως αναφέρει η FKA Τwings επέστρεφαν από την έρημο στο Λος Άντζελες και το ταξίδι τους ήταν εφιαλτικό. Η διαμάχη που ξέσπασε με μηνύτρια την πλέον 34χρονη Αγγλίδα τραγουδίστρια κατά του πρώην της, πήρε μεγάλες διστάσεις στα ξένα μέσα. Ο ΛαΜπεφ παραδέχτηκε αργότερα ότι ευθύνεται για τον πόνο όχι μόνο εκείνης αλλά και πολλών άλλων γυναικών, με τις οποίες είχε συνάψει σχέση. Παρόλα αυτά, όσον αφορά τις κατηγορίες, εκείνος επικαλείται προβλήματα εθισμού και μετατραυματικό στρες ως ελαφρυντικά. Η δίκη τους θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.
eea10aa2-1m

9) Κρις Κουόμο - CNN
Μία κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση κληροδότησε ο Κρις Κουόμο στις νομικές εκκρεμότητες του CNN, στο οποίο εργαζόταν για χρόνια.
Ο παρουσιαστής φέρεται να επιτέθηκε σε μια γυναίκα, η οποία εργαζόταν προσωρινά στο ABC News, όταν εκείνη αρνήθηκε την πρότασή του για σεξ κατά τη διάρκεια ενός «μεσημεριανού γεύματος» στο γραφείο του.

Η κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, απαγγέλθηκε στους δικηγόρους του CNN τον Δεκέμβριο, μερικές ώρες αφότου ο Κουόμο τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή πιάστηκε να συμβουλεύει τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Όπως όλα δείχνουν, ο 51χρονος παρουσιαστής, κάλεσε την εργαζόμενη στο γραφείο του για μεσημεριανό γεύμα, με την πρόφαση, ότι θα την συμβούλευε για το πώς θα γίνει πλήρως απασχολούμενη στο δίκτυο, τη χρονιά 2011. Όταν εκείνη αρνήθηκε τη συμβουλή του, φέρεται να της επιτέθηκε.

Ο ίδιος απολύθηκε από το κανάλι, τον Νοέμβριο του 2021 και αποφάσισε να μηνύσει το CNN για παράνομη καταγγελία. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι οι δημόσιες κατηγορίες «αλλοίωσαν αδικαιολόγητα» τη δημοσιογραφική του ακεραιότητα και ζητά αποζημίωση 125 εκατομμυρίων δολαρίων.
cuomo78382

10) Βανέσα Μπράιαντ
Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες που διερεύνησε το δυστύχημα της πτώσης του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ και τη 13χρονη κόρη τους, Τζιάνα, στο Καλαμπάσας μήνυσε η Βανέσα Μπράιαντ.

Η σύζυγος του άσου του NBA ζητάει απαντήσεις σχετικά με τους λόγους και τον τρόπο που διέρρευσαν φωτογραφίες από το διαλυμένο ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

Η γυναίκα του αδικοχαμένου μπασκετμπολίστα, κατηγόρησε τους υπαλλήλους ότι έβγαλαν φωτογραφίες του νεκρού στο κινητό «σαν αναμνηστικά» και τις μοίρασαν παντού. Οι δικηγόροι της Μπράιαντ έκαναν λόγο για συναισθηματική αστάθεια και ζήτησαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση. Το δικαστήριο διέταξε την κομητεία του Λος Άντζελες να καταβάλει στον Μπράιαντ 16 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.
vanessa-bryant


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης