Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Οι δικηγόροι του μιλούν για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης στο κελί του

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Οι δικηγόροι του μιλούν για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης στο κελί του

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρώην παραγωγός ταινιών κατηγορείται για 11 βιασμούς 

harvey_weinstein__1_
Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, το κελί κράτησής του είναι τόσο αποκρουστικό, που υποστηρίζεται ότι ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου, αντιμετωπίζει μεσαιωνικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, Μαρκ Βέρκσμαν, στις αγορεύσεις του προς τον δικαστή, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, άφησε να εννοηθεί ότι ο πελάτης του δεν έχει καν μέρος για να πάει στην τουαλέτα. Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο καταρρίφθηκε πολύ γρήγορα από τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Οι καταγγελίες έρχονται κατά τη δεύτερη ημέρα της επιλογής των ενόρκων, όπου ο Γουάινσταϊν αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

«Είναι, σχεδόν, μεσαιωνικές οι συνθήκες. Είναι 70 ετών. Ανησυχώ για το αν θα επιβιώσει από αυτή τη δοκιμασία χωρίς να πάθει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο» δήλωσε ο δικηγόρος.
Ο δικηγόρος υποστήριξε ακόμη στο δικαστήριο ότι  άφησαν μόνο του τον πελάτη του, στο κελί για τρεις με τέσσερις ώρες στο αναπηρικό αμαξίδιό του. Η δικαστής δήλωσε στη συνέχεια ότι θα συζητήσει τις συνθήκες, με το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, αλλά προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά.

Κλείσιμο
«Δεν το υποβαθμίζω, απλώς δεν είμαι σίγουρη ότι μπορούν να γίνουν πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
26277224

Τα παράπονα του δικηγόρου υποβλήθηκαν πριν ο Γουάινσταϊν και 71 πιθανοί ένορκοι εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η ομάδα υπεράσπισης του παραγωγού ταινιών που κατηγορείται για 11 βιασμούς, έχει επισημάνει πολλές φορές την κακή του υγεία, τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης του στη Νέα Υόρκη, όσο και κατά τη διάρκεια των προδικαστικών ακροάσεων.

Πιο συγκεριμένα, ο ίδιος καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2020 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρώην παραγωγός ταινιών τελευταία νοσηλεύτηκε με πόνους στο στήθος και υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς μετά την ενοχή του το 2020. Επίσης, προσβλήθηκε από COVID-19 κάποια στιγμή κατά τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας στις ΗΠΑ και πάσχει από διαβήτη, όπως συμπλήρωσαν οι δικηγόροι του γιατην κατάσταση της υγείας του.
Παρά την ποινή 23 ετών που του επιβλήθηκε, μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ελευθερία του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του,  στην Page Six, ο παραγωγός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος το 2024.

Ένα μεγάλο μέρος γυναικών τόσο μέσα από το Χόλιγουντ, όσο και έξω από αυτό τον κατηγόρησε για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς. Ωστόσο, το Εφετείο της Νέας Υόρκης του έδωσε την έγκριση να καταθέσει αίτημα έφεσης.
Αυτή τη φορά, η νομική ομάδα του έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ελευθερία του Γουάινσταϊν, καταδεικνύοντας τα λάθη του δικαστή. Σύμφωνα με την Page Six, τα δικαστικά έγγραφα μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις αρχές του άλλου χρόνου. Η επόμενη δίκη θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2023.

«Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού θα λάβουμε μια απόφαση», τόνισε ο δικηγόρος του, εξηγώντας πως στόχος του είναι να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του με αναστολή, μέχρι το 2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock
Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης