Ηλιάνα Μαυρομάτη: Ποια είναι η ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει στη νέα σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Ποια είναι η ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει στη νέα σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»

Κόρη γνωστών ηθοποιών, η πρωταγωνίστρια που έχει συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα

Mavromati_Iliana
Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», από την πρώτη κιόλας εμφάνισή της, συγκέντρωσε πάνω της τα βλέμματα, τόσο με την εξωτερική της εμφάνιση, όσο και με την ερμηνεία της, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε καθηλωτική.

Αγρίνιο 1984, νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο». Μόλις χθες, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, οι τηλεθεατές απόλαυσαν τη σειρά, με φόντο τα μπουζούκια της δεκαετίας του '80. Έρωτες, πάθη, συγκρούσεις και πολύ τραγούδι είναι τα βασικά στοιχεία που ξεχώρισαν και «κέρδισαν» το τηλεοπτικό κοινό.

Πίσω από τους δυνατούς προβολείς, την ψευδαίσθηση των στρας και την ευφορία του αλκοόλ, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια και πόνο. Όταν αποκαλύπτεται στον Χρήστο (Γιάννης Στάνκογλου), τον αυτοδημιούργητο δήμαρχο μιας επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του ’80 και ανερχόμενο πολιτικό, ότι ο Στρατής (Βασίλης Μπισμπίκης), ο ντόμπρος και ασυμβίβαστος ιδιοκτήτης ενός τοπικού σκυλάδικου, δεν ήταν μια περιστασιακή σχέση της γυναίκας του, αλλά ο κρυφός της έρωτας για 20 χρόνια, το μαγαζί του Στρατή και ολόκληρος ο κόσμος του, αρχίζουν να δέχονται έναν ανελέητο πόλεμο από παντού. Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες στοιβάζονται και από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται και οι άνθρωποι κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ταυτόχρονα, ένας ανεξιχνίαστος φόνος, που συνδέεται με το παρελθόν τους, συνεχίζει να τους απειλεί. Κι όλα αυτά σε μια Ελλάδα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς.


Mία από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς είναι και η Ηλιάνα Μαυρομάτη που υποδύεται τη «Ζέτα». Εύθραυστη, δυνατή, παράξενη, αλλά και ριζωμένη στην πραγματικότητα, η Ζέτα δραπέτευσε από τη κόλαση που μοιράζονται πολλές γυναίκες, για να ψάξει να βρει μέσα από το τραγούδι και τον έρωτα ...τη λύτρωσή της.

Μιλώντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», για τον χαρακτήρα που υποδύεται τόνισε: «Η Ζέτα προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό στο οποίο βρίσκεται. Ξεκινά από μια επιθυμία της να ασχοληθεί με το τραγούδι με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτό που τη βρίσκουμε τώρα. Μπλέκει με έναν άνθρωπο, αυτός ο άνθρωπος την εισάγει μέσα στον κόσμο της νύχτας και τελικά βρίσκεται κυνηγημένη ψάχνοντας δουλειά στο Αγρίνιο με την κολλητή της φίλη τη Νίτσα. Ελπίζω να βρει τη λύτρωσή της, βρίσκει σίγουρα ένα περιβάλλον που την εμπνέει, που την κάνει να νιώθει ασφαλής, τώρα για πόσο ακριβώς θα δείξει. Ερωτεύεται στο Αγρίνιο. Στο Αγρίνιο ψάχνει ένα καταφύγιο, είναι κυνηγημένη».

«Nιώθω τυχερή που βρίσκομαι σε αυτές τις συνθήκες, με αυτούς τους συνεργάτες, με αυτό το σενάριο σε αυτό το κανάλι. Είναι πολύ όμορφη συγκυρία για μένα. Προς το παρόν η ιστορία μου συνδέεται περισσότερο με τον Στρατή, το ρόλο που παίζει ο Βασίλης Μπισμπίκης. Είναι υπέροχη η συνεργασία μας, είναι πολύ ωραίος συνεργάτης, πολύ καλός ηθοποιός. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί και είναι μεγάλη μου χαρά, τον εκτιμώ πολύ» συμπλήρωσε. 

Στην καινούρια σειρά του Alpha, η Ηλιάνα Μαυρομάτη ακούγεται να τραγουδάει με τη φωνή της φιναλίστ του ριάλιτι «House of Fame» Βένιας Καραγιαννίδου, η οποία ...ντουμπλάρει τη φωνή της για τις ανάγκες της σειράς.
Κλείσιμο
Ποια είναι η Ηλιάνα Μαυρομάτη
Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και είναι κόρη του αείμνηστου Βασίλη Μαυρομάτη, που έφυγε από τη ζωή το 2017, και της Λίλας Καφαντάρη.

«Δεν το είδα ανταγωνιστικά το θέατρο, δεν ένιωσα ότι μου έλειψαν οι γονείς μου επειδή δούλευαν, γιατί φρόντισαν να μη μου λείψουν. Αλλά με είχε τρομάξει το κομμάτι της δημοσιότητας που βίωνα μέσω της μητέρας μου, κυρίως, όταν ήμουν παιδί, ήταν πολύ έντονο ειδικά στην εποχή του ’90. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ εύκολα όλο αυτό που γινόταν γύρω μου. Πάρα πολύ συχνά όταν βγαίναμε έξω ερχόταν ο κόσμος και μας μιλούσε. Από τη μια ήταν ωραίο γιατί υπήρχε μια κοινωνική ζωή πολύ έντονη αλλά παρά ήταν έντονη και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή για τα παιδικά της χρόνια στην εκπομπή «Happy Day».






Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος» του Β. Διαμαντόπουλου, ενώ έχει φοιτήσει στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακόμα έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια υποκριτικής και κίνησης των Μιχαήλ Μαρμαρινού, Σωτήρη Χατζάκη, Δημήτρη Μαυρικίου, Σοφίας Παυλίδη, Ρούλας Πατεράκη, Αγγελικής Στελλάτου και Δημήτρη Λάλου.

Από το 2009 έως το 2014 παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στη σχολή Στανισλάβσκι - method acting, με την Ελένη Σκότη στο studio ΝΑΜΑ του θεάτρου «Επί Κολωνώ».

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Στέλιο Παυλίδη στην παράσταση «52 Λεπτά» στο θέατρο «Θησείον» (2009), με την Ελένη Σκότη στις παραστάσεις «La Chunga» (2009-2012) και «Κίεβο», στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (2012-2013) και με τον Κώστα Φιλίππογλου στην παράσταση «Τίρζα», στο θέατρο «Ιλίσια» (2013-2014) και σε άλλες.

Τηλεοπτικά στο κοινό η Ηλιάνα Μαυρομάτη συστήθηκε μέσα από τη συμμετοχή της σε σειρές όπως το «Ου φονεύσεις», η «10η Εντολή» και η «Η ζωή εν τάφω». Ωστόσο το τηλεοπτικό της ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 2008 μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Λίτσα.com».

Στον κινηματογράφο η ηθοποιός έχει πάρει μέρος στις μεγάλου μήκους ταινίες «Οι Αισθηματίες» (2014) σε σκηνοθεσία Ν. Τριανταφυλλίδης και «Dead Europe» (2012) σε σκηνοθεσία T. Kravitz. Επιπλέον συμμετείχε και στα μικρού μήκους φιλμ  «Largo» (2012) σε σκηνοθεσία Σ. Πάσχου και «Avalon» (2012) σε σκηνοθεσία Δ. Παπαναστασίου. Μάλιστα ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην ταινία «Οι Πεινασμένοι» (2011) σε σκηνοθεσία Γ. Μπακάλη, που συμμετείχε στο 35ο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.


Η υποψηφιότητα για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Το 2015 ήταν υποψήφια για το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την παράσταση «Τίρζα η βασίλισσα του ήλιου» του Arnon Grunberg σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου που ανέβηκε στο Θέατρο Ιλίσια.

Μάλιστα, όταν τη ρώτησαν πώς ένιωσε με την υποψηφιότητα εκείνη με συστολή, είπε: «Αμήχανα, μου έδωσε πολλή χαρά. Το βλέπω σαν επιβεβαίωση της μέχρι τώρα δουλειάς και πορείας μου και μου δίνει ώθηση να συνεχίσω να δημιουργώ».


Η Ηλιάνα Μαυρομάτη αγαπά τη μουσική, τα ζώα, τα ταξίδια, την φωτογραφία και δηλώνει κοκέτα: «Είμαι πάρα πολύ κοκέτα… όχι όχι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τον εαυτό μου. Φροντίζω τον εαυτό μου, κάνω γυμναστική, προσέχω τα μαλλιά μου. Με φλερτάρουν στα social αλλά διακριτικά δεν έχω αισθανθεί ποτέ άσχημα».

Μάλιστα μέσα από τις δηλώσεις της έχει εκφράσει και ανοιχτά την επιθυμία της να δημιουργήσει και τη δική της οικογένεια: «Η επιθυμία να κάνω παιδί υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά θα ήθελα να υπάρξουν κάποιες συνθήκες για να συμβεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα με εμπνεύσει για αυτό. Ζω μόνη στο κέντρο».



Δείτε βίντεο: Ηλιάνα Μαυρομάτη: Η ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»
Ηλιάνα Μαυρομάτη:  Η ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»




Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική ο Πάνος Αργιανίδης

Ερευνάται εάν κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντος της 12χρονης γνώριζε τη φρικτή υπόθεση στον Κολωνό

Κινδυνεύει με ακύρωση η βάφτιση του γιου της Αθερίδου - Καθαιρεμένος από το 2015 ο ιερέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης