Τζένιφερ Λόρενς: «Δεν μπορώ να ασχολούμαι με ανθρώπους που δεν είναι πολιτικοποιημένοι»

Τζένιφερ Λόρενς: «Δεν μπορώ να ασχολούμαι με ανθρώπους που δεν είναι πολιτικοποιημένοι»

«Η Αμερική είχε την επιλογή ανάμεσα σε μια γυναίκα και σε ένα επικίνδυνο βάζο μαγιονέζας» ανέφερε η ηθοποιός για τον Τραμπ

jennifer_lawrence-1
Η Τζένιφερ Λόρενς αποκάλυψε ότι δεν θέλει να έχει επαφές με Αμερικανούς συναδέλφους της, που δεν ασχολούνται με την πολιτική. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue για το εξώφυλλο του Οκτωβρίου, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σημείωσε ότι ο κόσμος είναι εξαιρετικά τρομακτικός και τα γεγονότα τόσο επικίνδυνα, που θεωρεί παράλογο να μην απασχολεί κάποιον η πολιτική.

«Προσπάθησα να το ξεπεράσω και πραγματικά δεν μπορώ. Λυπάμαι που απλά απελευθερώνω τα συναισθήματά μου, αλλά δεν μπορώ να ασχολούμαι πια με ανθρώπους που δεν είναι πολιτικοποιημένοι» είπε η 32χρονη ηθοποιός.

Μεταξύ άλλων, η Λόρενς σχολίασε ότι αν κάποιος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «οφείλει να ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα, μιας και αυτά είναι ικανά να στερήσουν ανθρώπινες ζωές».
Κλείσιμο
Η ηθοποιός για την εκλογή του Τραμπ το 2016
Η Τζένιφερ Λόρενς μεγάλωσε σε οικογένεια Ρεπουμπλικανών, αλλά εξέφρασε την υποστήριξή της στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020 και τόνισε πως εξακολουθεί να απορεί με την εκλογή Ντόναλντ Τραμπ, που κέρδισε τις εκλογές του 2016 έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

«Μου ραγίζει η καρδιά γιατί η Αμερική είχε την επιλογή ανάμεσα σε μια γυναίκα και σε ένα επικίνδυνο, επικίνδυνο βάζο μαγιονέζας. Και είπαν, "Λοιπόν, δεν μπορούμε να έχουμε γυναίκα. Ας πάμε με το βάζο της μαγιονέζας"».

Μετά τη νίκη του Τραμπ, η οικογένειά της που ζει στο Κεντάκι διχάστηκε λόγω των διαφορετικών πολιτικών της αντιλήψεων, ωστόσο έμαθε στη Λόρενς πώς να μαθαίνει να συμβιβάζεται με όσα συμβαίνουν. «Δούλεψα πολύ σκληρά τα τελευταία πέντε χρόνια για να συγχωρήσω τον μπαμπά μου και την οικογένειά μου και να προσπαθήσω να καταλάβω. Είναι διαφορετικοί. Οι πληροφορίες που παίρνουν είναι διαφορετικές, όπως και η ζωή τους».
Η ανατροπή του νόμου Roe vS Wade
Τον περασμένο Ιούνιο η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και έφερε παγκόσμια κατακραυγή. Ύστερα από 50 χρόνια, ανετράπη η απόφαση-ορόσημο Roe v Wade και έτσι κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ  θα έχει πολύ μεγάλη ελευθερία να περιορίσει ή να επιτρέψει τις αμβλώσεις κατά το δοκούν. Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλές αμερικανικές πολιτείες και πλήθος αστέρων εξέφρασαν έντονα την αντίθεσή τους απέναντι στην απόφαση.

Για τη Λόρενς δε, το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού σε ηλικία 20 ετών θέλησε να κάνει έκτρωση, λόγω μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όμως τελικά απέβαλε. Ύστερα από λίγο καιρό, η Χολιγουντιανή ηθοποιός απέβαλε ξανά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Don't Look Up»Μετά τις δύο αποβολές η Λόρενς έγινε για πρώτη φορά μητέρα τον Φεβρουάριο του 2022 και πλέον ζει ευτυχισμένες στιγμές μαζί με το παιδί της και τον σύντροφό της, Κουκ Μαρόνεϊ. 
Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης