Πολ Νιούμαν: Οι δύο κόρες του μηνύουν τον φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο ηθοποιός

Πολ Νιούμαν: Οι δύο κόρες του μηνύουν τον φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο ηθοποιός

Η χήρα του ηθοποιού δεν συμμετέχει στη μήνυση, όπως και οι υπόλοιπες τρεις κόρες του - Δείτε όσα αναφέρει  η αγωγή 

Newman__1_
Τρία χρόνια πριν πεθάνει ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, Πολ Νιούμαν, ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό Newman’s Own Foundation, μέσω του οποίου βοηθούσε παιδιά που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Ωστόσο, δεκατέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, δύο από τις πέντε κόρες του, η Νελ και η Σούζαν, έκαναν μήνυση στον οργανισμό, ύστερα από την απόφαση του συμβουλίου να μειώσουν κατά τα μισά, τα χρήματα που λαμβάνουν οι ίδιες ετησίως για φιλανθρωπίες.
Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που λάμβανε η καθεμία, όπως και οι υπόλοιπες κόρες του ηθοποιού, έφτανε τα 400 χιλιάδες δολάρια ετησίως, τα οποία διέθεταν σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ωστόσο, με το συμβούλιο να αποφασίζει πλέον πως θα έπρεπε τα χρήματα αυτά να μειωθούν στο μισό, με τις δυο τους να αντιδρούν υποβάλλοντας μήνυση.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα η New York Post, η Νελ και η Σούζαν προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, καθώς πιστεύουν πως η κληρονομιά του πατέρα τους προσβάλλεται και πως το συμβούλιο αδιαφορεί για τις τελευταίες του επιθυμίες.
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η μήνυση «Ο κ. Νιόυμαν παραχώρησε στο Ίδρυμα Newman's Own τα δικαιώματα του ονόματός του, της εικόνας και της ομοιότητάς του και άλλα δικαιώματα δημοσιότητας και πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά όχι άνευ όρων. Αντιθέτως, έκανε την παραχώρηση αυτή υπό τον όρο ότι το Newman's Own Foundation θα διέθετε 400.000 δολάρια κάθε χρόνο σε κάθε ένα από τα Ιδρύματα των θυγατέρων του, προκειμένου αυτά να δωρίσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που θα προσδιόριζαν οι κόρες του σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες που ο ίδιος καθόρισε».

Παράλληλα, η αγωγή από τη μεριά των δύο κορών του αείμνηστου ηθοποιού αναφέρει πως: «Τα χρόνια μετά το θάνατο του κ. Νίουμαν αποτελούν ένα μακροχρόνιο και σταθερό μοτίβο αγνόησης, από τους διοικούντες, των συγκεκριμένων προθέσεων και κατευθύνσεών του, σε συνδυασμό με κακοδιαχείριση, σκάνδαλα και αμφισβητήσιμες πρακτικές».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος των δύο αδερφών, οι κόρες του Νιούμαν δεν ζητούν προσωπική αποζημίωση, παρά να αποδειχθεί πως το ίδρυμα είναι υπεύθυνο για το γεγονός πως συγκεκριμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν υποτιμηθεί τα τελευταία χρόνια, ζητώντας το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της αρεσκείας τους.

Αξίζει να τονιστεί πως η χήρα του Πολ Νίουμαν, η ηθοποιός Τζοάν Γούντγουορντ, δεν συμμετέχει στη μήνυση, όπως και οι υπόλοιπες τρεις κόρες του.


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις - Δεν κάνω πίσω, ο λαός αποφασίζει

Αλεποχώρι: Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Πολεμικό Ναυτικό: Θρίλερ ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας - Εφαγε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης