Έζρα Μίλερ: Το σκοτεινό πρόσωπο του «Flash» - Συλλήψεις, επιθέσεις και καταγγελίες για παρενόχληση

Έζρα Μίλερ: Το σκοτεινό πρόσωπο του «Flash» - Συλλήψεις, επιθέσεις και καταγγελίες για παρενόχληση

H Warner Bros. προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια καθώς ο πρωταγωνιστής του πολυαναμενόμενου φιλμ της έχει το ταλέντο να μπλέκει σε σκάνδαλα με την ταχύτητα... του Flash

Ezra-Miller
Άκρως αβέβαιο είναι το μέλλον της πολυαναμενόμενης ταινίας The Flash της Warner Bros. που επρόκειτο να βγει στα σινεμά στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Αιτία αυτής της αβεβαιότητας είναι οι συνεχείς μπελάδες στους οποίους μπλέκει ο πρωταγωνιστής της Έζρα Μίλερ, η αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του οποίου τον έχει φέρει πολλές φορές αντιμέτωπο με τον νόμο.

Την περασμένη Δευτέρα, ο 29χρονος ηθοποιός, που αυτοπροσδιορίζεται ως queer και χρησιμοποιεί για τον εαυτό του τις αντωνυμίες they/them, συνελήφθη για διάρρηξη σε σπίτι, από το οποίο φέρεται να έκλεψε μπουκάλια αλκοόλ. Δυο μέρες αργότερα, την Τετάρτη, το Rolling Stone μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας του Βερμόντ προσπαθούν να εντοπίσουν μια μητέρα και τρία παιδιά που πιστεύεται ότι διέμεναν το τελευταίο διάστημα στη φάρμα του Μίλερ, στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Πρόκειται για τα δύο τελευταία επεισόδια του «σήριαλ» της ταραχώδους ζωής του Μίλερ, του ηθοποιού που είχε εντυπωσιάσει κριτικούς και κοινό με τους ρόλους του σε ταινίες όπως το «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν» και «Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο». Ο 29χρονος πλέον ηθοποιός έχει μπλέξει κατά καιρούς σε ιδιαίτερα άσχημες καταστάσεις, και έχει συλληφθεί ουκ ολίγες φορές, καταφέρνοντας ωστόσο κάθε φορά να γλιτώνει ως εκ θαύματος από σοβαρότερες συνέπειες.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τα καινούργια πρωτοσέλιδα με τα «κατορθώματα» του Μίλερ έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους στη Warner Bros. και τη μητρική της εταιρεία, Warner Bros. Discovery. Αρχικά πίστευαν ότι ο αντίκτυπος για το «Flash» με πρωταγωνιστή τον 29χρονο δεν θα ήταν μεγάλος, αφού η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2023 και η υπόθεση πιθανώς μέχρι τότε να έχει ξεχαστεί. Σιγά σιγά όμως συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να καταρτίσουν διάφορα σχέδια δράσης, αφού η παραβατική συμπεριφορά του σταρ όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά δείχνει να οξύνεται με το πέρασμα του χρόνου.

ezra_flash


Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει το site, επικαλούμενο πηγή με γνώση των συνομιλιών, το studio ετοιμάζεται για τρία πιθανά σενάρια:

Το πρώτο είναι ότι ο Μίλερ θα ζητήσει βοήθεια ψυχολόγου μετά την επιστροφή στην φάρμα του στο Βερμόντ με τη μητέρα του. Στη συνέχεια, και μετά από κάποιο διάστημα, θα μπορούσε να δώσει μια συνέντευξη όπου θα παρείχε κάποιες εξηγήσεις για την προβληματική συμπεριφορά του τα τελευταία χρόνια. Εφόσον συνέβαινε αυτό, θα έκανε κάποιες εμφανίσεις για την προώθηση του φιλμ και η πρεμιέρα θα πραγματοποιούνταν κανονικά.

Το δεύτερο σενάριο, στο οποίο ο 29χρονος δεν λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο, θέλει την ταινία να κυκλοφορεί κανονικά, αλλά χωρίς καμία συμμετοχή του Μίλερ στην καμπάνια προώθησης. Σε αυτό το σενάριο, το studio θα επιλέξει άλλον ηθοποιό για τον ρόλο του Flash σε μελλοντικά πρότζεκτ.

Το τρίτο σενάριο, το οποίο φυσικά απεύχεται η εταιρεία, είναι να επιδεινωθεί η κατάσταση με νέες καταγγελίες εις βάρος του Μίλερ. Σε αυτήν την περίπτωση το Flash μπορεί να μην βγει καν στα σινεμά, αφού δεν είναι εφικτό να ξαναγυριστεί με άλλον πρωταγωνιστή: ο Μίλερ παίζει πολλούς χαρακτήρες και βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σκηνή. Δεδομένου ότι η παραγωγή κόστισε 200 εκατ. δολάρια, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Τα σκάνδαλα, οι συλλήψεις και οι καταγγελίες

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας του Βερμόντ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα δέχτηκε μια κλήση για διάρρηξη οικίας στην πόλη Στάμφορντ την 1η Μαϊου. Άτομο είχε μπει στο σπίτι ενώ έλειπαν οι ιδιοκτήτες και είχε κλέψει μπουκάλια με αλκοόλ. Μετά από εξέταση υλικού από κάμερα ασφαλείας και συνομιλίες με μάρτυρες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής τον Μίλερ και του απήγγειλαν κατηγορίες. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 26 Σεπτέμβρη.

Οι συλλήψεις ωστόσο, δεν είναι κάτι ασυνηθιστο για τον 29χρονο. Σύμφωνα με την Guardian, νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Μίλερ συνελήφθη δύο φορές στην Χαβάη. Την πρώτη για διατάραξη της τάξης και παρενόχληση σε μπαρ με καραόκε τον Μάρτιο, και έπειτα, έναν μήνα αργότερα, για επίθεση δευτέρου βαθμού.



Ίσως οι πιο σοβαρές καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί εις βάρος του Μίλερ αφορούν στη σχέση του με την 18χρονη σήμερα Tokata Iron Eyes, μια Ινδιάνα ακτιβίστρια. Οι γονείς της Tokata κατέθεσαν πριν μερικούς μήνες ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μίλερ, κατηγορώντας τον ηθοποιό ότι ασκούσε επιρροή στην κόρη τους ενώ ήταν ανήλικη με σκοτεινούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας «βία, εκφοβισμό, απειλή βίας, φόβο, παράνοια, ψευδαισθήσεις και ναρκωτικά».

Ουσιαστικά κατηγορούν τον 29χρονο για grooming, δηλαδή προσέγγιση ανήλικου ατόμου για αθέμιτους σκοπούς, ή αποπλάνηση.

Η Tokata Iron Eyes υποστήριξε πάντως σε συνέντευξή της στο Insider ότι κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθής.

Τον περασμένο Ιούλιο, δυο γυναίκες που είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν τον Μίλερ για απειλητική συμπεριφορά μίλησαν στο Variety. Μία από αυτές, που είχε ισχυριστεί ότι ο σταρ την είχε γραπώσει από τον λαιμό και την είχε ρίξει στο έδαφος έξω από ένα μπαρ στην Ισλανδία το 2020, είπε: «Νόμιζα ότι αστειευόμασταν, αλλά ξαφνικά τα πράγματα σοβάρεψαν. Ξαφνικά βρέθηκε από πάνω μου να με σφίγγει, ρωτώντας με ουρλιάζοντας αν θέλω να παίξουμε ξύλο». Η ίδια πάντως δικαιολόγησε τον Μίλερ λέγοντας ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνονταν οι φίλοι του.

Η άλλη γυναίκα κατηγόρησε τον σταρ ότι την παρενόχλησε και παραλίγο να σπάσει την πόρτα του διαμερίσματός της στο Βερολίνο στις αρχές του 2022. Ο Μίλερ δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ισχυρισμούς στο άρθρο του Variety.



Ειδήσεις σήμερα: 

Έλληνας πήγε στην Αυστραλία για τις διακοπές των ονείρων του και αυτοκτόνησε στη Μελβούρνη

«Έχω μετανιώσει, θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου» λέει τώρα ο 50χρονος για την επίθεση με οξύ

Τα ανεμβολίαστα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για long Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης