Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ «δεν φοβάται» τη μήνυση του Μέριλιν Μάνσον: «Η αλήθεια θα βγει στο φως»

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ «δεν φοβάται» τη μήνυση του Μέριλιν Μάνσον: «Η αλήθεια θα βγει στο φως»

Ο καλλιτέχνης που κατηγόρησε η ηθοποιός για σεξουαλική κακοποίηση κατέθεσε μήνυση εναντίον της , υποστηρίζοντας ότι με τους ισχυρισμούς της έχει καταστρέψει την καριέρα του

evan-rachel-wood-manson-1
Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ εμφανίστηκε στο τοκ σόου «The View» του ABC Monday και δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν φοβήθηκε για την πρόσφατη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε εναντίον της, ο πρώην αρραβωνιαστικός της, Μέριλιν Μάνσον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο μηνύει την ηθοποιό, καθώς και τη «σύντροφό» της, όπως την αποκαλεί, Ίλμα Γκορ, τόσο για δυσφήμιση, όσο και για συναισθηματική αναστάτωση και δυσφορία.

Οι δύο γυναίκες έχουν δυσφημίσει τον Μάνσον και δημοσίως, αποκαλώντας τον «βιαστή» και «κακοποιητή». Ο ίδιος μάλιστα, θεωρεί ότι εκείνες οι δύο ευθύνονται αποκλειστικά για την «πτώση» του στη μουσική σκηνή.

«Αυτές οι δύο γυναίκες έχουν επηρεάσει δραματικά την τηλεοπτική, μουσική και κινηματογραφική μου καριέρα», αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε.

Η 34χρονη ηθοποιός από τη δική της πλευρά, λίγο πριν το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ «Rising Phoenix» του HBO, στο οποίο παρουσιάζει με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν, δήλωσε: «Δεν μπορώ, προφανώς, να μιλήσω για κανέναν από τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς της αγωγής, αλλά δεν φοβάμαι».



Στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ, η Γουντ ισχυρίζεται ότι ο 53χρονος μουσικός της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε συναισθηματικά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους από το 2006 έως το 2010.

«Είμαι λυπημένη γιατί έτσι λειτουργεί, αυτό περνάει σχεδόν κάθε θύμα που προσπαθεί να εκθέσει κάποιον σε θέση ισχύος, γι’ αυτό οι άνθρωποι δεν θέλουν να βγουν μπροστά».

Η Γουντ ωστόσο παραμένει απτόητη από τους ισχυρισμούς του Μάνσον, υποστηρίζοντας:

«Είμαι πολύ σίγουρη ότι έχω την αλήθεια με το μέρος μου και πως θα βγει στο φως. Δεν το κάνω για να καθαρίσω το όνομά μου, το κάνω για να προστατεύσω τους ανθρώπους. Το κάνω για να χτυπήσω τον κώδωνα του κινδύνου ότι υπάρχει ένας επικίνδυνος άνθρωπος εκεί έξω και δεν θέλω να τον πλησιάσει κανείς. Οι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται ό,τι θέλουν για μένα, πρέπει να αφήσω τη νομική διαδικασία να προχωρήσει. Και είμαι σταθερή σαν βράχος».

12


Στο τοκ σόου του ABC, η ηθοποιός μίλησε και για τις συνέπειες της κακοποίησης που είπε ότι υπέστη η ίδια και άλλοι, από τα χέρια του πρώην συντρόφου της:

«Οι πράξεις βίας που διέπραξε εναντίον μου και πολλών άλλων θυμάτων - ανδρών και γυναικών - είναι απολύτως φρικιαστικές, αλλά το πιο ύπουλο πράγμα που έκανε και που κάνουν άνθρωποι σαν κι αυτόν είναι ότι "σπάνε" εντελώς την αίσθηση του εαυτού σου. Με έκανε να ξεχάσω ποια ήμουν και μου πήρε χρόνια να θυμηθώ. Και μου πήρε χρόνια για να επιστρέψω στον εαυτό μου και να καταλάβω τι μου είχε συμβεί, γιατί πραγματικά νόμιζα ότι ήμουν η μόνη. Και δεν έμαθα παρά πολύ αργότερα ότι όχι μόνο δεν ήμουν η μόνη, αλλά ότι υπήρχε ένα μοτίβο στην κακοποίησή του. Και αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τον σταματήσουν».

Κλείσιμο
manson


Σε ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ, η Γουντ περιγράφει επίσης πως μετά την έκτρωση που έκανε όσο ήταν ζευγάρι, ο Μάνσον τη διέταξε να του μαγειρέψει και λίγη ώρα αργότερα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Από την αρχή της σχέσης μας, είχε πάντα ένα θέμα με ό,τι αντισυλληπτικό χρησιμοποιούσα και δοκίμασα τα πάντα, όμως εκείνος αρνιόταν πεισματικά να φοράει προφυλακτικό. Το 2011 έκανα έκτρωση και αμέσως μόλις επέστρεψα σπίτι, με διέταξε να του ετοιμάσω δείπνο. Θυμάμαι ότι του είπα πως κανονικά θα πρέπει να ξεκουράζομαι. Και δεν τον ένοιαζε».

Η Γουντ αναφέρει ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει λόγω του τραυματικού περιστατικού, σε μια προσπάθεια που αν και αποτυχημένη, φέρεται να της έδωσε μια διαφορετική άποψη για τη ζωή της.

«Μπήκα στο μπάνιο και πήρα ένα ποτήρι, το έσπασα στο πάτωμα και απλά άρχισα να σκάβω τους καρπούς μου, όσο πιο δυνατά μπορούσα», λέει η Γουντ στο ντοκιμαντέρ. «Όταν ξύπνησα, ένιωσα διαφορετικά. Νιώθω ότι όποια κι αν ήμουν μέχρι τότε, κοιμήθηκα και δεν ξύπνησα εκείνο το βράδυ. Αυτή η νέα εκδοχή του εαυτού μου ξύπνησε κι έπρεπε να ξανασταθώ στα πόδια μου. Κάλεσα τη μαμά μου και της είπα ότι μόλις προσπάθησα να αυτοκτονήσω και πρέπει να πάω αμέσως σε νοσοκομείο», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Στο «τραπέζι» μήνυμα Μητσοτάκη για το πακέτο στήριξης- Το σχέδιο για «επιστροφή» στα καύσιμα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης