Batgirl: Η ταινία που κόστισε 90 εκατ. δολάρια «κόπηκε» από τη Warner Bros

Batgirl: Η ταινία που κόστισε 90 εκατ. δολάρια «κόπηκε» από τη Warner Bros

Σάλος στους λάτρεις των ταινιών για την άνευ προηγουμένου απόφαση - Οργή από τους σκηνοθέτες 

batgirl33
Η ταινία «Batgirl» ήταν έτοιμη να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Τα γυρίσματα είχαν ολοκληρωθεί και το καστ ήταν έτοιμο να παρακολουθήσει τη δοκιμαστική προβολή. Ωστόσο, η μεταφορά του χαρακτήρα της DC Comics δεν θα προβληθεί σε καμία πλατφόρμα.

Η Warner Bros επιβεβαίωσε στο Variety, ότι η ταινία δεν θα κάνει πρεμιέρα σε καμία πλατφόρμα, δεν θα κυκλοφορήσει στο σινεμά ούτε στο HBO MaxΗ είδηση αυτή βρήκε απροετοίμαστους όλους τους συντελεστές του φιλμ, αφού όπως δήλωσαν και οι σκηνοθέτες ήταν κάτι που τους σόκαρε.

Why Batgirl Just Got Cancelled


Μετά την απόφαση της Warner Bros, το σκηνοθετικό δίδυμο Αντίλ Ελ Άρμπι και Μπιλάλ Φαλάχ, απάντησε στην ακύρωση του «Batgirl», δήλωσαν μέσω Instagram: «λυπημένοι και σοκαρισμένοι» από την είδηση και πρόσθεσαν ότι: «Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ως σκηνοθέτες, είναι σημαντικό το έργο μας να προβάλεται στο κοινό, και ενώ η ταινία ήταν μακριά από την ολοκλήρωση, ευχόμαστε οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγκαλιάσουν οι ίδιοι την ταινία. Ίσως μια μέρα να συμβεί».

Οι ίδιοι έκαναν λόγο για ένα «καταπληκτικό καστ και συνεργείο που έκανε τρομερή δουλειά και δούλεψε τόσο σκληρά για να φέρει στη ζωή το Batgirl».

Και η Λέσλι Γκρέις «έσπασε» τη σιωπή της μετά το άδοξο φινάλε της ταινίας. 

«Μετά τα πρόσφατα νέα για την ταινία μας “Batgirl”, θέλω να πω ότι είμαι περήφανη για την αγάπη, τη σκληρή δουλειά, την πρόθεση όλου του απίστευτου καστ και του ακούραστου συνεργείου μας εδώ και 7 μήνες στη Σκωτία. Νιώθω ευλογημένη που δούλεψα ανάμεσα σε αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους και δημιούργησα σχέσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

Σε κάθε θαυμαστή του Batgirl θέλω να πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αγάπη και την πίστη, που μου επέτρεψε να πάρω την κάπα και να γίνω, όπως λέει η Babs “η δική μου καταραμένη ηρωίδα. “Batgirl για πάντα”»,
έγραψε στο Instagram.



Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση από ένα στούντιο του κύρους της Warner Bros και η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μία αλλαγή στην ηγεσία της, καθώς μετά τη συγχώνευση με την εταιρεία Discovery, ο νέος CEO του στούντιο θέλει να δώσει προτεραιότητα σε τεχνικές που μειώνουν το κόστος παραγωγής ταινιών και να επαναπροσδιορίσει το στούντιο ως χώρο δημιουργίας κινηματογραφικών blockbuster και όχι ταινιών για streaming πλατφόρμες.

Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Λέσλι Γκρέις ως Μπάρμπαρα Γκόρντον, πήρε το «πράσινο φως» το 2021, όταν η Warner είχε σκοπό να δημιουργεί πρωτότυπα φιλμ για την streaming πλατφόρμα της HBO Max.

«Υπάρχουν τρελά ακροβατικά, τρελές πτώσεις», είχε αναφέρει η Γκρέις για την ταινία. «Είναι η κοπέλα ενός μηχανόβιου, οπότε θα την δείτε να κάνει ένα σωρό κακίες... Υπήρχαν πολλές δύσκολες και κουραστικές μέρες, αλλά άξιζε τον κόπο», πρόσθεσε.


Εκτός και το «Scoob!»

Η Warner Bros «έκοψε» κι άλλη ταινία, αφού αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει ούτε το σίκουελ της ταινίας του 2020 «Scoob!». Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Scoob!: Holiday Haunt» ήταν επίσης έτοιμη για κυκλοφορία και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Variety, θέλουν την ταινία να κόστισε στο στούντιο 40 εκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο


Όταν κυκλοφόρησε η είδηση από τη New York Post, η Warner Bros. εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει τα εξής:

«Η απόφαση του να μην κυκλοφορήσουμε την ταινία "Batgirl" αντικατοπτρίζει την στρατηγική της ηγεσίας μας σε σχέση με τις ταινίες της DC και το HBO Max.

Η Λέσλι Γκρέις είναι μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιός και η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με την ερμηνεία της στον ρόλο. Είμαστε ευγνώμονες στους δημιουργούς των "Batgirl" και "Scoob!" και στους ηθοποιούς και ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί τους στο μέλλον».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, οι ταινίες με μεγάλα μπάτζετ που ετοιμάζονται για streaming πλατφόρμες φαίνεται να μην έχουν πλέον οικονομικό κίνητρο για τη νέα ηγεσία της Warner Bros.


Ειδήσεις σήμερα:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης