Γάμοι και εγκυμοσύνες διασήμων η… χαρά των τρολ στα social media

Γάμοι και εγκυμοσύνες διασήμων η… χαρά των τρολ στα social media

Celebrities και influencers ποστάρουν σχέσεις, χωρισμούς, γάμους, διαζύγια, εκγκυμοσύνες και baby boom - Εκτός από likes, δέχονται και τσουνάμι κακοπροαίρετων σχολίων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
oikonomakoy-arthro
Τα self tests άνοιξαν τον δρόμο. Είτε μία είτε δύο γραμμές, τα stories κατακλύστηκαν από τα πειστήρια της επίσκεψης του COVID, ή από αυτά της πλήρους ανάρρωσης. Απλά, γρήγορα και αξιόπιστα, τα νέα κυκλοφορούσαν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν, με την πανδημία να γίνεται το μονοπάτι της διαδικτυακής ενημέρωσης, η οποία πλέον υποκαθιστά τους πάντες.

Τεστ κύησης, υπέρηχοι, προτάσεις γάμου, φύλο μωρών, διαζύγια, χωρισμοί, τσακωμοί, διαψεύσεις, λήξη επαγγελματικών συνεργασιών, δυσαρέσκειες. Ολα σε συμφέρουσα τιμή, κυριολεκτικά τσάμπα, με story, tag, unfollow και αφαίρεση post. Ούτε μεσάζοντες, ούτε χαρτιά, ούτε e-mails. Απλά ποστάρεις και όλος ο πλανήτης ξέρει μέσα σε δευτερόλεπτα ακόμη και αυτά που ούτε η μαμά σου δεν θα μάθαινε τόσο σύντομα.

Baby boom στο Instagram

Βάζοντας φρένο σε φήμες και κουτσομπολιά, πολλές κυρίες επέλεξαν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους προκειμένου να ανακοινώσουν τα χαρμόσυνα νέα. Ενα παιδί έρχεται και η Νάντια Μπουλέ το ανακοίνωσε διακριτικά, όπως και η Μαρία Ηλιάκη, η Μάρα Δαρμουσλή, η Ολγα Φαρμάκη, η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Κατερίνα Στικούδη, η Στέλλα Δημητρίου και πολλές άλλες κυρίες οι οποίες κρατούν ήδη τα μωράκια τους αγκαλιά. Και όχι μόνο. Σάκης Τανιμανίδης και Γιώργος Πυρπασόπουλος ήταν οι μπαμπάδες που μπήκαν και αυτοί στον χορό των ανακοινώσεων.

stikoudi-new--281541005_279920487601386_6144719390195808123_n
Κατερίνα Στικούδη: Το μοντέλο - τραγουδίστρια - παρουσιάστρια ήταν ανάμεσα στις πολλές κυρίες της ελληνικής σόου μπιζ που εξέθεσε την εγκυμοσύνη της στη δημόσια σφαίρα του Instagram
Αυτή, όμως, που προκάλεσε αναταράξεις ήταν η Ιωάννα Τούνη, η οποία, έχοντας μοιραστεί πολλές στιγμές της προσωπικής ζωής της με τους followers της, βρέθηκε σε άβολη θέση όταν χρειάστηκε να κρατήσει μυστικά κάποια γεγονότα την προσωπικής ζωής της. Τότε μάλιστα, πάντα μέσα από stories, επιχείρησε να ανακόψει το τσουνάμι των σχολίων, ζητώντας να μην μπαίνουμε στην κλειδαρότρυπά της -το πώς γίνεται αυτό ακόμη το ψάχνουμε- και λέγοντας ότι αφού ταΐζει το πλήθος των ακολούθων, υπάρχει σοβαρός λόγος που αποφάσισε να το αφήσει… νηστικό.

Οι λόγοι ήταν αμιγώς προσωπικοί, αφορούσαν τη σχέση της με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και θέματα υγείας, μέχρι που ένα ωραίο απόγευμα έκανε μια ανάρτηση επιβεβαιώνοντας όλα όσα συζητούσε το διαδικτυακό και όχι μόνο πλήθος. Δακρυσμένη, ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και κρατώντας το τεστ στο χέρι.

Κλείσιμο
Με την ευχή όλα να πάνε καλά, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έμεινε εκεί. Οι αντιδράσεις κάτω από τα ποσταρίσματα είναι ανεξέλεγκτες και όχι πάντα αποδεκτές. Κόντρα στον υπερχειλίζοντα θαυμασμό προς τις influencers, ο οποίος συνήθως περιορίζεται σε δύο λέξεις «Θεά!» και «ΣΟΚ!», υπάρχει και ένα πλήθος εκφραστών διαδικτυακής μνησικακίας που βρίσκει διέξοδο κάτω από τις αναρτήσεις με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ωμό κανιβαλισμό.

Επεσε και η Τούνη θύμα αυτής της επίθεσης και απάντησε πάλι μέσω post και κάποιων θεωρητικών και γεμάτων αγανάκτηση συμπερασμάτων για την αλλοτρίωση. Φευ! Κομμάτι αναπόσπαστο του διαδικτυακού κόσμου, που αλαλάζει στην προοπτική κλήρωσης ακριβών κινητών και φτηνών στρινγκ, η Ιωάννα Τούνη έπρεπε να γνωρίζει καλά τους κανόνες του παιχνιδιού. Αν δεν μπορείς να απομονώσεις τη σαπίλα, γιατί κι αυτή προσμετράται στις πολυπόθητες χιλιάδες των followers, τότε δυστυχώς θα πέσεις θύμα της. Δεν υπάρχει ηθική στο Instagram διότι δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός και έλεγχος από την πλατφόρμα.

oikonomakou-new-287772531_133649862665506_1786423608242661207_n
Αθηνά Οικονομάκου: Μέσω Instagram παρακολούθησαν οι followers όλη την πορεία εγκυμοσύνης της γνωστής ηθοποιού, η οποία είναι πλέον ευτυχισμένη μητέρα δύο πανέμορφων κοριτσιών
Ανάλογη και η περίπτωση της πολυπράγμονος Τζούλιας Αλεξανδράτου, η οποία, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, πόσταρε υπέρηχο με το μωρό που κυοφορεί, για να επιστρέψει λίγα 24ωρα μετά σχολιάζοντας haters και βιτριολικά σχόλια. Απαντώντας σε όσα της έγραψαν, μη σεβόμενοι την κατάστασή της, παρότρυνε, μεταξύ άλλων, τους haters να «καθαρίσουν την ψυχή τους», ενώ τους αποκάλεσε και «σκουπίδια». Ελάχιστα θα πέτυχε με τη συγκεκριμένη ανάρτηση η πρώην Μις Ελλάς, μοντέλο, ηθοποιός και τραγουδίστρια, καθώς οι απαντήσεις συνήθως γίνονται βούτυρο στο ψωμί των κανιβάλων. Η τρίτη και πιο ιδιαίτερη περίπτωση ήταν αυτή της Super Κικής.

Μια εγκυμοσύνη με δάκρυα και υπέρηχο ανά χείρας ανακοινώθηκε, την οποία συνόδευσε, μάλιστα, μακροσκελής ανάρτηση η οποία έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, καθώς ο μπαμπάς του μωρού αποφάσισε να απομακρυνθεί. Στο μεσοδιάστημα, αν και οι ακόλουθοι απευθύνονταν σε άλλες influencers για να μάθουν τι συμβαίνει, η Super Κική σχεδόν εξαφανίστηκε, για να εμφανιστεί πριν από λίγες ημέρες και να ανακοινώσει τα δυσάρεστα νέα: την αποβολή της. Στην ανάρτησή της εξηγούσε την ψυχολογική κατάστασή της, η οποία δεν ήταν και η καλύτερη, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, γι' αυτό και έκανε επίκληση στην καλοσύνη των ξένων και ζήτησε διακριτικότητα και όχι σχόλια και ερωτήσεις.

Τα τρoλ

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις είναι το ξάφνιασμα. Η έκπληξη και η αγανάκτηση όλων αυτών που, αν και μοιράζουν σε αναρτήσεις στιγμές και απίθανες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα μιας ζωής η οποία μεταδίδεται διαδικτυακά, όταν κάποιος περάσει κόκκινες γραμμές και όρια είναι κάτι ανεξήγητο και απροσδόκητο. Σε έναν κόσμο που δεν τηρούνται ούτε όσα θεσπίστηκαν και θεωρητικά «αστυνομεύονται», οι instagrammers έχουν την απαίτηση από trol και διαδικτυακούς κανιβάλους να είναι εγκρατείς και να σεβαστούν ευαισθησίες. Θέλουν παλαμάκια και καρδούλες την ώρα που στον πραγματικό κόσμο εύχεσαι κάθε φορά που πέρασες στενό και παραβίασες προτεραιότητα, να μην οπλοφορεί αυτός που χρειάστηκε να φρενάρει λίγο παραπάνω.

Από την άλλη, ακόμη και όταν παραβιάζονται αυτά που δεν θα έπρεπε, η πόρτα τους κλείνει για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ξανανοίγει διάπλατα προκειμένου να μη χάσουμε την πορεία της αναγούλας και της αντίδρασης του στενού κύκλου στην κοιλίτσα που φουσκώνει. Και κάπως έτσι εμφανίζονται ανεγκέφαλοι, οι οποίοι σχολιάζουν μια γυναίκα που κυοφορεί με το ίδιο μένος και θράσος που τη σχολίαζαν και όταν κλήρωνε κινητά ή μοίραζε πιτζάμες…

SPL5311599_100
Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Η περίπτωση της pop star είναι ιδιάζουσα, καθώς εκτός από τα άνοιξε - κλείσε του λογαριασμού της, καθημερινά ανεβαίνουν πολλές αναρτήσεις, συνήθως με ελάχιστα ρούχα, ενώ και η ίδια πρόσφατα ανακοίνωσε εγκυμοσύνη και στη συνέχεια αποβολή
Ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος επίσης έχει μοιραστεί διαδικτυακά όλα όσα έχουν συμβεί στον έγγαμο βίο του, το είπε. Το τέρας άπαξ και το δημιουργήσεις πρέπει και να το ταΐζεις. Γι’ αυτό και ο γάμος, και η ανακοίνωση του ερχομού των διδύμων αλλά και η αποκάλυψη του φύλου των μωρών τους με τη Χριστίνα Μπόμπα έγινε από τους λογαριασμούς τους με τα ανάλογα βίντεο και post. Η μόδα της αποκάλυψης του φύλου του μωρού που έρχεται είναι «νέο φρούτο» και αν κάποτε ελπίζαμε στην αυχενική διαφάνεια ή στον υπέρηχο β’ επιπέδου, τώρα δεν έχουμε αγωνία. Υπάρχει το Instagram…

Οπως Αμερική...

Φυσικά τίποτα δεν γίνεται μόδα εις τα εγχώρια πεπραγμένα αν νωρίτερα δεν έχει δοθεί το σύνθημα από τις εκτός συνόρων ιέρειες του lifestyle. Η οικογένεια Καρντάσιαν φυσικά όχι μόνο ενημερώνει μέσω του ριάλιτι, αλλά κι όταν αυτό δεν προβάλλεται απαντά με post σε ό,τι την αφορά, ενώ πολλές φορές τα μέλη της απλά συμφωνούν με το fan club τους. Η περίπτωση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι ιδιάζουσα, καθώς εκτός από τα άνοιξε - κλείσε του λογαριασμού της, καθημερινά ανεβαίνουν πολλές αναρτήσεις, συνήθως με ελάχιστα ρούχα, ενώ και η ίδια πρόσφατα ανακοίνωσε εγκυμοσύνη και στη συνέχεια αποβολή.

Παράλληλα ποστάρει μακροσκελή κείμενα με αναφορές στη δικαστική διαμάχη με την οικογένειά της και προαναγγέλλει αποκαλύψεις τις οποίες ξεχνά στο πέρασμα του χρόνου.Οι εγκυμοσύνες, οι γέννες και η πορεία της λοχείας της Ασλεϊ Γκράχαμ είναι πλέον κάτι που θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του λογαριασμού της, ενώ ο θηλασμός και η αποδοχή του σώματος με παραπανίσια κιλά συνιστούν βασικές παραμέτρους των περισσότερων αναρτήσεων μιας γυναίκας που οι Αμερικανίδες και οι διαφημιστές λατρεύουν.

FRANCE---FILM---FESTIVAL
Ναόμι Κάμπελ: Ποτέ δεν θα μαθαίναμε πως η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας έγινε μητέρα, αν η ίδια δεν το αναρτούσε στο Instagram
Φυσικά, ποτέ δεν θα μαθαίναμε πως η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα αν η ίδια δεν φρόντιζε να μας ενημερώσει μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της γράφοντας: «Μια όμορφη μικρή ευλογία με επέλεξε να γίνω η μητέρα της. Είναι μεγάλη τιμή που έχω αυτήν την ευγενική ψυχή στη ζωή μου, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τον διά βίου δεσμό που τώρα μοιράζομαι μαζί σου, άγγελέ μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη». Μέχρι τότε, το σούπερ μόντελ των 90s είχε καταφέρει να κρύψει με επιτυχία τον ερχομό του μωρού της.

Νωρίτερα, Κέιτ Απτον, Κάιλι Τζένερ, Λίντσεϊ Λόχαν και πολλές άλλες σταρ μεγαλύτερου ή μικρότερου βεληνεκούς, με προσεγμένες και ισορροπημένες αναρτήσεις έκαναν τους παπαράτσι να θέλουν να σπάσουν τους φακούς τους, καθώς τα κοντινά πλάνα με λεζάντα «φουσκωμένη κοιλίτσα» που προκαλούσαν την περιέργεια και λειτουργούσαν ως ερέθισμα για να γίνουν σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα έπαψαν να υπάρχουν. Τέλος εποχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης