Δημήτρης Λάλος: «Ξέρω τι σημαίνει το πικρό ψωμί της ξενιτιάς»

Δημήτρης Λάλος: «Ξέρω τι σημαίνει το πικρό ψωμί της ξενιτιάς»

Ο «Μαθιός» του «Σασμού» αποθεώθηκε στη Βοστόνη για την παράσταση «Εκτορος κάθαρσις», την οποία σκηνοθετεί και στην οποία πρωταγωνιστεί

Lalos_Dimitris
Την αποθέωση γνώρισε ο Δημήτρης Λάλος στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη για την παράσταση «Εκτορος κάθαρσις», την οποία σκηνοθετεί και στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο ηθοποιός που έχει αγαπηθεί μέσα από τον ρόλο του «Μαθιού» από τη σειρά του Alpha o «Σασμός» αναλαμβάνει τον ρόλο του ραψωδού, απαγγέλλοντας, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Αλέξανδρο Κωτσόπουλο, τους στίχους εκείνους της «Ιλιάδας» που απευθύνονται στον πρίγκιπα της Τροίας, Εκτορα, ο οποίος θεωρείται ένας αδικημένος ήρωας.

Πρόκειται για έργο που εξιστορεί την «Ιλιάδα» από την πλευρά του ΄Εκτορα. Η παράσταση ανεβαίνει και με αγγλικούς υπέρτιτλους, προκειμένου να γίνει προσιτή και στους ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς, αλλά και στο αγγλόφωνο κοινό.

Lalos
Κλείσιμο

Το έργο παρουσιάστηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τη χειμερινή σεζόν 2021- 2022. Όταν ο Δημήτρης Λάλος ρωτήθηκε για την Ομογένεια της Αμερικής, απάντησε στο Secret: «Εγώ είμαι παιδί μεταναστών. Γεννήθηκα στην Ελλάδα και οκτώ χρονών πήγαμε στη Γερμανία.

Οι γονείς και η αδελφή μου ζουν ακόμα εκεί. Έζησα όλα μου τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο εξωτερικό, ήμουν κι εγώ ομογενής, Ελληνας του εξωτερικού, και ξέρω τι σημαίνει το πικρό ψωμί της ξενιτιάς.

Απέχει βέβαια πολύ περισσότερα χιλιόμετρα η Αμερική από τη Γερμανία, αλλά αυτό που φωτίζει πάντα είναι η αγάπη για την Ελλάδα, όταν βρίσκεσαι μακριά της».

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα είναι τόπος ή τρόπος ή και τα δύο, ο Δημήτρης Λάλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι οι άνθρωποι, η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός, η Ελλάδα είναι ο τόπος, είναι ο ήλιος, είναι η γλώσσα, ο κραδασμός της γλώσσας.

Και γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ, γι' αυτό θέλω να ταξιδέψω τη γλώσσα του Ομήρου στις πέντε ηπείρους όπου υπάρχει Ελληνισμός, έτσι ώστε αυτός ο κραδασμός να ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Λιγνάδη: Aντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία - Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων


Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και ο υδράργυρος στους 39 βαθμούς - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς


Ολονύχτια μάχη με τις πυρκαγιές στο Σερνικάκι Φωκίδας και στο Κρανίδι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης