Δίκη Λιγνάδη: Aντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία - Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Δίκη Λιγνάδη: Aντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία - Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι

lignadis_diki
Ολοκληρώνεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι οποίοι εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες. Αμέσως μετά αναμένεται να αγορεύσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα ανακοινώσει εάν θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού εντός της ημέρας ή αν θα διακόψει για την επόμενη δικάσιμο. Σε μια τέτοια περίπτωση η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Έχει προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι. «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλου, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχο του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος και ότι είναι θύμα σκευωρίας που έχει στηθεί σε βάρος του, με στόχο να πληγεί η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ισχυριστεί πως είχε προκαλέσει πολλές αντιπαλότητες με τις επιλογές και τις αποφάσεις του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολονύχτια μάχη με τις πυρκαγιές στο Σερνικάκι Φωκίδας και στο Κρανίδι

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και ο υδράργυρος στους 39 βαθμούς - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Τουλάχιστον 34 νεκροί σε δύο επιθέσεις αποδιδόμενες σε τζιχαντιστές στη Μπουρκίνα Φάσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης