Όστιν Μπάτλερ: Ποιος είναι ο ηθοποιός που μπήκε στα «blue suede shoes» του Έλβις Πρίσλεϊ

Όστιν Μπάτλερ: Ποιος είναι ο ηθοποιός που μπήκε στα «blue suede shoes» του Έλβις Πρίσλεϊ

Πώς ένας ηθοποιός με guest εμφανίσεις στο Nickelodeon κατάφερε να απασχολήσει τόσο το Χόλιγουντ; Πώς έπεισε τον Μπαζ Λούρμαν να τον διαλέξει σε έναν αξιοζήλευτο για πολλούς και πιο έμπειρους συναδέλφους του ρόλο

elvis-presley-butler3
Το όνομα του Όστιν Μπάτλερ ακούγεται όσο κανένα τους τελευταίους μήνες, αφού είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Έλβις Πρίσλεϊ στην ταινία με θέμα τη ζωή του «βασιλιά της ροκ εν ρολ».

Η επιλογή του Όστιν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να διχάζει το κοινό, μιας και τα σχόλια από όσους παρακολούθησαν την ταινία ποικίλλουν. Ωστόσο, ο Όστιν δεν χρειάστηκε να απαντήσει. Το αναδυόμενο αστέρι του κινηματογράφου έλαβε τη σημαντικότερη υποστήριξη που θα μπορούσε, αυτή της Πρισίλα Πρίσλεϊ, μιας γυναίκας που γνώριζε τον Έλβις όσο κανείς.

Πώς ένας ηθοποιός με guest εμφανίσεις στο Nickelodeon κατάφερε να απασχολήσει τόσο το Χόλιγουντ; Πώς έπεισε τον Μπαζ Λούρμαν να τον διαλέξει σε έναν αξιοζήλευτο για πολλούς και πιο έμπειρους συναδέλφους του ρόλο και μάλιστα στο πλευρό του Τομ Χανκς;

Με αφετηρία του τις νεανικές σειρές, ο Όστιν Μπάτλερ διδάχτηκε την υποκριτική τέχνη, έγινε ένας αυτοδίδακτος μουσικός και ενσάρκωσε το είδωλό του, σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς.




Το αγόρι που έπαιζε στο Nickelodeon

Στην ηλικία των 13, ο Όστιν Μπάτλερ είχε την τύχη να εντυπωσιάσει με το παρουσιαστικό του, έναν εκπρόσωπο εταιρείας από τον χώρο του θεάματος. Με το που γεύεται από τον καρπό της υποκριτικής, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα και να γίνει ηθοποιός, παράλληλα με το σχολείο. Ταυτόχρονα, ασχολούνταν αυτοδίδακτα με τη μουσική, περνώντας ώρες στο πιάνο και στην κιθάρα. Η εξάσκησή του μάλιστα, ήταν πολύωρη και επίπονη με αποτέλεσμα πολλές φορές να γεμίζουν πληγές τα δάχτυλά του.

Ο ίδιος συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το κανάλι του Nickelodeon και της Disney, τη δεκαετία του 2000, κάνοντας ποδαρικό με έναν μικρό ρόλο στην αμερικάνικη νεανική σειρά, «Χάνα Μοντάνα», όπου πρωταγωνιστούσε η Μάιλι Σάιρους. Ακολούθησαν κι άλλες δημοφιλείς σειρές, στις οποίες συμμετείχε όπως το «iCarly» , το «Zoey 101» , το «Wizards of Waverly Place», αλλά με εξίσσου αρκετά μικρούς ρόλους. Παρόλα αυτά, ο χρόνος προβολής του Μπάτλερ στη μικρή οθόνη αυξανόταν ολοένα και περισσότερο, μετρώντας πια πολλές τηλεοπτικές του συμμετοχές.

Where You've Seen Austin Butler Before


Το «χρυσό» 2019

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε το 2019, όταν ο Μπάτλερ συνεργάστηκε και επίσημα με κορυφαία ονόματα του κινηματογράφου όπως ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο blockbuster του Κουεντίν Ταραντίνο, «Once Upon a Time.. in Hollywood».

Ο ρόλος του Έλβις Πρίσλεϊ

Ήταν Δευτέρα, 15 Ιουλίου του 2019, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Όστιν Μπάτλερ κέρδισε τον πολυπόθητο πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιογραφική ταινία του Μπαζ Λούρμαν για τον Έλβις Πρίσλεϋ. Ο άπειρος και χωρίς ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα Όστιν, επιλέχθηκε ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της μουσικής και της κινηματογραφικής σκηνής . Για χάρη του, ο Λούρμαν είπε όχι στον Χάρι Στάιλς, τον Μάιλς Τέλερ, τον Άνσελ Έλγκορτ και τον Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον.

Κλείσιμο

Στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τον χαρακτήρα, γύρισε μόνος του ένα κλιπ για να το στείλει στον Λούρμαν. Στο βίντεο, ο ίδιος τραγουδούσε το «Love Me Tender». Ωστόσο, δεν μπόρεσε να το παρακολουθήσει μέχρι το τέλος γιατί ένιωσε ότι ήταν μία ακόμα μίμηση. Αναφερόμενος σε αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του: «Δύο μέρες αργότερα, είχα έναν εφιάλτη στον οποίο κουβαλούσα πολλή θλίψη για κάτι άσχημο που έχει συμβεί στη ζωή μου. Όταν ξύπνησα ένιωθα χάλια και μιας και είχα τόση εμμονή με τον Έλβις εκείνη την περίοδο, αναρωτήθηκα τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν στη θέση μου. Εκείνος έβαζε όλα του συναισθήματα στη μουσική».

Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό του, ο Μπάτλερ αφήνει στην άκρη τους καθωσπρεπισμούς και μπαίνει στο «πετσί» του ρόλου.

Αγουροξυπνημένος, με ατημέλητα μαλλιά και φορώντας μόνο το μπουρνούζι του κάθισε μπροστά στο πιάνο και άρχισε να τραγουδά το «Unchained Melody» των Righteous Brothers- τραγούδι που ο Έλβις έχει διασκευάσει μόνο σε ζωντανή μετάδοση. Ήταν η στιγμή που του άλλαξε τη ζωή. Δεν ήταν μόνο το βίντεο -το οποίο τελικά έστειλε στον Λούρμαν- που του χάρισε τον ρόλο. Ο Μπάτλερ έδειξε ότι είχε προσεγγίσει ουσιαστικά το είδωλό του, ρίχνοντας φως όχι μόνο στην καλλιτεχνική αλλά και στην ανθρώπινη πλευρά του.

Austin Butler Details 5-Month 'Elvis' Audition: Baz Luhrmann 'Put Me Through The Ringer'


Elvis Presley   Unchained Melody   with never seen before intro and in the best quality ever!



Η κρίση ταυτότητας και η νοσηλεία μετά τα γυρίσματα

Έχοντας περάσει σχεδόν τρία χρόνια μιμούμενος τη ζωή του Έλβις, ο Μπάτλερ καταρρέει μία μέρα μετά το τέλος των γυρισμάτων, όπως ο ίδιος εξομολογηθηκε στο περιοδικό GQ.

Ο Έλβις δεν ήταν απλά το είδωλο του Μπάτλερ. Ο 30χρονος ηθοποιός είχε μία βαθύτερη σύνδεση με τον θρύλο της ροκ εν ρολ. Κατά σύμπτωση και οι δύο έχασαν τη μητέρα τους στην ηλικία των 23, κάτι που σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να ταυτιστεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό μαζί του.

Για περισσότερο από δύο χρόνια ζούσε όπως εκείνος. Έμαθε να μιλάει και να τραγουδά όπως ο Έλβις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η προφορά και η κινήσεις του παραμένουν επηρεασμένες από την προσπάθεια να τον προσεγγίσει. Μάρτυράς του - ο ίδιος ο Λούρμαν. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης είπε για τον πρωταγωνιστή: «Για δύο χρόνια τον έβλεπα να ζει και να αναπνέει όπως ο Έλβις. Σχεδόν γεννήθηκε για να τον υποδυθεί».

«Ουσιαστικά, έβαλα σε παύση τη ζωή μου για δύο χρόνια. Απορρόφησα όσα περισσότερα μπορούσα. Χώρισα τη ζωή του σε χρονικές περιόδους, άκουσα τη φωνή του, πόσο άλλαζε σε κάθε του φάση, είδα τις κινήσεις του και προσπάθησα μελετώντας να βρω την ανθρωπιά του», είχε πει ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ενώ εξήγησε πως ο κόσμος ενδιαφέρεται πλέον, πέρα από την καριέρα κάποιου, να μάθει τα βαθύτερα μυστικά της ζωής του και να γνωρίσει την ανθρώπινη φύση ενός σταρ.

Αυτό επηρέασε τον Μπάτλερ τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Οι θυσίες που έκανε για να ταυτιστεί όσο περισσότερο γίνεται με τον Έλβις Πρίσλεϊ ήταν πέρα από ουσιαστικές και επίπονες, καθώς όπως είπε και ο ίδιος έβαλε σε παύση τη ζωή του για δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν, με το πέρας των γυρισμάτων, να εκδηλώσει πόνους στο σώμα και να νοσηλευτεί για μία εβδομάδα.

Τα επικριτικά σχόλια και η στήριξη της Πρισίλα Πρίσλεϊ

Η ταινία κυκλοφόρησε και τα σχόλια για την ερμηνεία του ποικίλλουν. Πολλοί από τους χρήστες των social media σχολίασαν, ότι ο Μπάτλερ δεν έμοιαζε με τον τραγουδιστή και θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα.

«Δεν του μοιάζει καν», «Συγγνώμη εγώ δεν βλέπω τον Έλβις, αλλά τον Όστιν Μπάτλερ με μαύρα μαλλιά», ήταν μερικά από τα σχόλια στην πλατφόρμα του TikTok.

ελβις20383983


Η πρώην σύζυγος του θρυλικού σταρ, Πρισίλα Πρίσλεϊ, παρακολούθησε την ταινία και πήρε θέση απέναντι στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε ο Μπάτλερ, υποστηρίζοντας ότι έχει κάνει «εκπληκτική δουλειά».



Η Πρισίλα Πρίσλεϊ ωστόσο έχει διαφορετική άποψη. Η πρώην σύζυγος του θρυλικού τραγουδιστή αποθέωσε τον Μπάτλερ για την ερμηνεία του και κάλεσε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αφήνουν τα κακεντρεχή σχόλιά τους για εκείνον, να σταματήσουν να τον «λιθοβολούν».

Η ίδια εθεάθη έξω από το κινεζικό Θέατρο στο Χόλιγουντ την Τρίτη μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας Πρίσλεϊ και όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ταινία και τον Μπάτλερ είπε ότι «η ερμηνεία του ήταν τέλεια», ενώ τόνισε ότι οι άνθρωποι που τον επέκριναν «δεν ξέρουν τον Έλβις όπως εκείνη». Ένιωσε, όπως είπε χαρακτηριστικά, σαν να παρακολουθούσε τον πρώην σύζυγό της στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η πολυτάραχη ζωή του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Μπαζ Λούρμαν, σκηνοθέτη του επικού «Moulin Rouge» και «The Great Gatsby». Ο πρωταγωνιστής, Όστιν Μπάτλερ, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στην ταινία «Once Upon a Time in Hollywood», με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Αλ Πατσίνο.

Τον Μπάτλερ πλαισιώνει ο Τομ Χανκς, ο οποίος υποδύεται τον «αδίστακτο» μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ, Τομ Πάρκερ και η Ολίβια Ντεχόνγκε υποδύεται τη σύζυγό του, Πρισίλα, ενώ στο υπόλοιπο καστ βλέπουμε μεταξύ άλλων, τους Μάγκι Τζίλενχαλ, Ρούφους Σιούελ, Σάνον Σάντερς, Τζόρνταν Χόλαντ, Κέβιν Χάρισον και Άλτον Μάσον.

Η επίσημη περιγραφή της Warner Bros. για την ταινία «Εlvis» αναφέρει πως η ιστορία εξερευνά την πολύπλοκη δυναμική της σχέσης του Πρίσλεϊ με τον μάνατζέρ του, που κράτησε περισσότερα από 20 χρόνια, από την καλλιτεχνική «εκτόξευση» του Πρίσλεϊ, μέχρι το τέλος της “εποχής της αθωότητας” στις ΗΠΑ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Baz Luhrmann’s ELVIS | Official Trailer



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 9.294 νέα κρούσματα την Κυριακή - Στους 93 οι διασωληνωμένοι και 13 θάνατοι

Γεωργιανός από τη συμμορία που «σιδέρωνε» τα θύματά της και ένα μέλος της ΧΑ μεταξύ των προσαχθέντων για τα κυκλώματα των μπράβων στη Μύκονο

Το Αττικό Πάρκο για τον χιμπατζή: Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση - Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης