Η εκδίκηση της Τζολί με το Chateau Miraval και το κρασί που έγινε «φαρμάκι» για τον Μπράντ Πιτ

Η εκδίκηση της Τζολί με το Chateau Miraval και το κρασί που έγινε «φαρμάκι» για τον Μπράντ Πιτ

Στη λογική «κάν’το όπως ο Τζόνι Ντεπ» κινείται ο 58χρονος πια σταρ του Χόλιγουντ - Οχι μόνο φέρνει για μία ακόμα φορά την πρώην σύζυγό του ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης, αλλά διαρρέει στοιχεία στον Τύπο και ζητά δίκαιη δίκη από σώμα ενόρκων -Διακύβευμα; Το περιλάλητο Chateau Miraval στη νότια Γαλλία και η σωτηρία γοήτρου του πιο διάσημου ροζέ κρασιού στον κόσμο

BRADPITT_AGELINAJOLIE2
Η αγωγή του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Αμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, η ακροαματική διαδικασία που έγινε ένα εθιστικό freak show σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση και η έκβαση υπέρ του 58χρονου ηθοποιού μόλις που αρχίζει να δείχνει την επίδραση και τη δυναμική της.

Ο Ντεπ σουλατσάρει σαν καινούριος στα κοινωνικά δίκτυα -μόλις εγκαινίασε τον λογαριασμό του στο TikTok, όπου ήδη ακολουθείται από 11 εκατομμύρια followers- και οι φήμες για την ολική επαναφορά του ως μπροστάρη της κινηματογραφικής βιομηχανίας οργιάζουν, την ώρα που το κίνημα #MeToo προσπαθεί να ανασυντάξει δυνάμεις. Οι ντροπιαστικές περιγραφές για τη συμβίωση του Ντεπ με τη Χερντ και οι λεπτομερείς αφηγήσεις του αλληλοσπαραγμού τους φαίνεται πως άνοιξαν την όρεξη και σε άλλες διασημότητες, χωρισμένες από τραπέζης και κλίνης, με ανοιχτούς λογαριασμούς και διαμπερείς συναισθηματικές πληγές.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του Chateaux Μiraval
An Overview of Château Miraval (05/2020)


Μολονότι η κοινή γνώμη ακόμα δεν έχει χωνέψει τα ανήκουστα περιστατικά που χαρακτήρισαν τον γάμο Ντεπ - Χερντ, ο Μπραντ Πιτ αποφάσισε να ακολουθήσει τη σχολή Ντεπ και στη δική του δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί, με την οποία ήταν ζευγάρι για δώδεκα χρόνια -τα δύο από αυτά παντρεμένοι- και τρώνε τις σάρκες τους τα τελευταία έξι. Βέβαια, μέχρι σήμερα φρόντιζαν να τηρούν τα προσχήματα και να διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητά τους, αναθέτοντας τις υποθέσεις τους για τη μοιρασιά της περιουσίας τους και την κηδεμονία των έξι παιδιών τους σε ιδιωτικό δικαστή. Αυτός είναι άλλωστε ο κανόνας για όλα τα διάσημα, πλούσια και ισχυρά ζευγάρια που τρέμουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να γίνουν βούκινο (στη νεόκοπη αργκό viral).

Ωστόσο φαίνεται πως η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση Ντεπ - Χερντ και οι ευεργετικές συνέπειες που μάλλον φέρνει στη ζωή και την καριέρα του πρώτου, έκαναν τον Πιτ τουλάχιστον να αναθεωρήσει το στρατηγικό σχέδιό του. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την απόφασή του να διαρρεύσει σε αμερικανικό lifestyle περιοδικό τα έγγραφα της αγωγής του εναντίον της Τζολί με διακύβευμα την πώληση του μεριδίου εκείνης από το περίφημο οινοποιείο τους Chateau Miraval στην Προβηγκία; Αλλωστε δεν πρόκειται για μια δικονομική μάχη που ξεκίνησε τώρα, καθώς ο 58χρονος Πιτ έχει απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε.

Στις αρχές του 2022 η Τζολί αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο των μετοχών της στο κτήμα της Προβηγκίας στο Stoli Group, συμφερόντων του ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ. Ο Πιτ, θεωρώντας την απόφαση βλαπτική για τη λειτουργία και τη φήμη του οινοποιείου, προσέφυγε στην αμερικανική Δικαιοσύνη, με σκοπό να ακυρώσει την αγοραπωλησία. Κανείς δεν μπορεί να τον κακίσει. Το Miraval για εκείνον δεν είναι μόνο μία ακόμα προσοδοφόρα επένδυση στο χαρτοφυλάκιό του, ούτε απλώς ένα ιδιωτικό απάγκιο για να στεγάζει τους κατά καιρούς έρωτές του -εκεί λέγεται πως κατέφυγε με την 27χρονη Νικόλ Ποτουράλσκι, την πρώτη γυναίκα στη ζωή του στη μετά Τζολί περίοδο- μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους ακόμα πιο αδηφάγους τηλεφακούς των παπαράτσι.
f2

Κλείσιμο
Δεν είναι καν η συναισθηματική αξία που έχει για εκείνον, αφού στο ειδυλλιακό σκηνικό του πραγματοποιήθηκαν οι γάμοι του με την Αντζελίνα Τζολί το καλοκαίρι του 2014, που τον εξανάγκασε να διεκδικήσει το δίκιο του μέσω της νομικής οδού. Από τον Μάιο του 2008, όταν Τζολί και Πιτ αρχικά ενοικίασαν το κτήμα και αργότερα εξαγόρασαν το πλειοψηφικό μερίδιό του προς 60 εκατ. δολάρια -το υπόλοιπο ανήκει στον οινοποιό Μαρκ Περίν-, το Miraval έγινε για εκείνον το πάθος του, η κιβωτός του, ένα έργο ζωής, στο οποίο μάλιστα συνεισέφερε και με την προσωπική εργασία του.
f3__2274-Chateau-Miraval-Rose
Το Miraval, ένα blend από grenache, cinsault, syrah και rolle θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο διάσημα και ευπώλητα κρασιά στον κόσμο και φυσικά η καταναλωτική ναυαρχίδα του οινοποιείου

Oχι, δεν κατέβηκε στον τρύγο, ούτε διέθεσε εαυτόν στο σταφυλοπάτι, αλλά φωτογραφήθηκε με περίσσευμα προθυμίας και άλλη τόση γοητεία για τη διαφημιστική καμπάνια της vintage ετικέτας του διάσημου ροζέ κρασιού το 2021. Eκαστος εφ’ ω ετάχθη. Ο Μπραντ Πιτ, που αποφάσισε να κοινοποιήσει τον νέο γύρο του δικαστικού του σίριαλ με την 47χρονη Τζολί, εκφράζει την πεποίθηση πως εκείνη προέβη στην πώληση των μετοχών της στο Miraval με σκοπό να του προκαλέσει επιχειρηματική αλλά και συναισθηματική ζημιά.

Ισχυρίζεται ότι η ίδια ποτέ δεν ασχολήθηκε ενεργά με την προσοδοφόρα επιχείρηση, παρά μόνο εισέπραττε τα οφέλη της. Το Miraval, ένα blend από grenache, cinsault, syrah και rolle θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο διάσημα και ευπώλητα κρασιά στον κόσμο και φυσικά η καταναλωτική ναυαρχίδα του οινοποιείου. Η καλή μέρα είχε φανεί από το πρωί, δηλαδή από το 2013, όταν εμφιαλώθηκε και κυκλοφόρησε η πρώτη σοδειά των τότε νέων celebrities ιδιοκτητών. Οι 6.000 πρώτες φιάλες που διατέθηκαν προς πώληση έγιναν ανάρπαστες μέσα σε μόλις πέντε ώρες. Ευλογημένα και εύφορα τα τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα των ιδιόκτητων αμπελώνων του οινοποιείου, αλλά με τη σφραγίδα των Brangelina στη φιάλη του ροζέ έγιναν πραγματικά ξακουστά και πλέον τροφοδοτούν με πρώτη ύλη και την ήδη διάσημη, παρότι λανσαρίστηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, ροζέ σαμπάνια του γαλλικού οινοποιείου.
f1
Ο Μπραντ Πιτ, που αποφάσισε να κοινοποιήσει τον νέο γύρο του δικαστικού του σίριαλ με τη 47χρονη Τζολί, εκφράζει την πεποίθηση πως εκείνη προέβη στην πώληση των μετοχών της στο Miraval με σκοπό να του προκαλέσει επιχειρηματική αλλά και συναισθηματική ζημιά

Ο συνεταίρος

«Η Τζολί με την πώληση του μεριδίου της προσπάθησε να αναγκάσει τον Πιτ να συνεργαστεί με έναν άγνωστο και, ακόμη χειρότερα, με δηλητηριώδεις προθέσεις», υποστηρίζει ανάμεσα σε άλλα ο Μπραντ Πιτ στην αγωγή του, αναφερόμενος στον νέο συνεταίρο του, Γιούρι Σέφλερ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στο 1,5 δισ. δολάρια από το περιοδικό «Forbes». Ακούγεται να έχει λογική βάση η αγωνία του Πιτ πως ο 54χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι παντρεμένος με το παλαίμαχο αγγελάκι της Victoria’s Secret Τατιάνα Κοβιλίνα, έχει πολιτογραφηθεί μόνιμος κάτοικος Γενεύης και εμπορεύεται αλκοολούχα προϊόντα σε 160 χώρες, όχι μόνο μπορεί να αποδυναμώσει την έξωθεν καλή μαρτυρία του Chateau Miraval, αλλά ακόμα και να θέσει τον ίδιο εκτός νυμφώνος.

Ναι, ο ηθοποιός τρέμει πως μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να δώσει σάρκα και οστά στη λαϊκή θυμοσοφία που θέλει τον δήμαρχο να γίνεται κλητήρας. Το γεγονός πάντως πως εκείνος ποντάρει πια στη βοήθεια του κοινού είναι πασίδηλο όχι μόνο από τη δημοσίευση των εγγράφων, αλλά και από το γεγονός ότι ζητά δίκη με ενόρκους για την επίλυση της μίας ακόμα διαμάχης του με την πρώην σύζυγό του, την οποία κατηγορεί, μεταξύ άλλων, για παραβίαση καλής πίστης και δίκαιης συναλλαγής και αδικοπραξία σε επιχειρηματική σχέση.
new1

Ολα για τα παιδιά

Αν και η Τζολί ποτέ έως σήμερα δεν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον Πιτ και δεν τον έχει στοχοποιήσει δημόσια -παρά μόνο με μισόλογα και γενικόλογες αναφορές σε συνεντεύξεις της- αυτή τη φορά αποφάσισε να αντιπαρατεθεί μαζί του. Πηγές από το περιβάλλον της απάντησαν στο περιοδικό που δημοσίευσε τα δικαστικά έγγραφα πως το αφήγημα του Πιτ μπάζει νερά. Υποστηρίζουν ότι η Τζολί προσπάθησε πολλές φορές μέσω προσφορών που του έκανε να ξεφορτωθεί το μερίδιό της στο Miraval, όμως δεν βρήκε σημείο συνεννόησης.

Επειδή λοιπόν το κτήμα είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θα κληροδοτήσουν μελλοντικά στα έξι παιδιά τους, εκείνη κινήθηκε προς το δικό τους συμφέρον και με πόνο καρδιάς αποδέχτηκε την προσφορά εξαγοράς από έναν έμπειρο και επιτυχημένο επιχειρηματία. Ακόμα οι άνθρωποι της ηθοποιού δήλωσαν πως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου των Brangelina τον Σεπτέμβριο του 2016 δεν επιτράπηκε καμία επίσκεψη στο κτήμα τόσο στην ίδια όσο και στα παιδιά τους. Ο Πιτ ανταπαντά πως εάν όντως η Τζολί ενδιαφερόταν για τη μελλοντική οικονομική ευρωστία των παιδιών τους θα φρόντιζε το chateau να παραμείνει στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας, ενώ διέψευσε πως εκείνη του είχε ζητήσει επανειλημμένως να εξαγοράσει το μερίδιό της. Λέει ακόμα πως γνωρίζοντας το πάθος που τρέφει ο ίδιος για το Miraval, τα κίνητρα της Τζολί υποκινήθηκαν με μοναδικό σκοπό να πλήξουν τον ίδιο επιχειρηματικά αλλά και συναισθηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός είχε πετύχει να αποσοβήσει την απόφαση της Τζολί να πουλήσει, όμως δικαστική απόφαση μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο από δικαστήριο της Καλιφόρνιας έκρινε ότι οι περιουσιακές εκκρεμότητες που παραμένουν ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους δεν συνιστούσαν λόγο παγώματος της πώλησης του Chateau Miraval, το οποίο είχε σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού ανήκε εξ ημισείας στις εταιρείες Quimicum και Mondo Bongo συμφερόντων της Τζολί και του Πιτ αντίστοιχα. Δηλαδή του κάποτε αρχετυπικού power couple, η κόντρα του οποίου εξελίσσεται σαν το κρασί. Οσο παλαιώνει τόσο πιο ενδιαφέρουσα, βαθιά και κυρίως περίπλοκη γίνεται.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη λεωφόρο Μαραθώνος

Υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη: Δάνειζαν με «όρους μαφίας» για να ζουν σε επαύλεις και να κυκλοφορούν με Πόρσε!

Power Pass: Τα «μυστικά» για να πάρετε την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης