Δίκη Ντεπ - Χερντ: Το κοινό αντιδρά στη στάση της Άμπερ Χερντ κατά του Τζόνι Ντεπ - «Αυτή η γυναίκα φέρνει το τέλος του #MeToo»

Δίκη Ντεπ - Χερντ: Το κοινό αντιδρά στη στάση της Άμπερ Χερντ κατά του Τζόνι Ντεπ - «Αυτή η γυναίκα φέρνει το τέλος του #MeToo»

Οι χρήστες των social media επιμένουν πως η στάση της σε αυτή την υπόθεση και οι ψευδείς ισχυρισμοί της θα λειτουργήσουν καταστροφικά για τα πραγματικά θύματα κακοποίησης, που προσπαθούν να ακουστούν

heard-depp-diki-arthro
Η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ και η απόφαση του δικαστηρίου, που δικαίωσε τον ηθοποιό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, με γυναίκες να κάνουν λόγο για το «τέλος» του κινήματος του #MeToo.

Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, αλλά ούτε και... πείστηκαν από τις «ερμηνείες» της στο εδώλιο. Η απόφασή τους, χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στη Washington Post. H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η δήλωση της Χερντ ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του ηθοποιού επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, μετά τις ρυθμίσεις και τη μείωση του ποσού από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια, η ηθοποιός καλείται να πληρώσει 8 εκατ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, η Άμπερ Χερντ σκοπεύει να κάνει ασκήσει έφεση στο δικαστήριο, καθώς δεν δύναται να πληρώσει το τεράστιο ποσό της αποζημίωσης.

Fox News 6/2/22 Radio|Amber Heard’s lawyer Elaine Bredehoft speaks on Today Show after Johnny Depp

Αυτή της η κίνηση είναι που εξόργισε και το κοινό, που παρακολούθησε τη δίκη μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Το γεγονός ότι η ηθοποιός εξέθεσε κατ' αυτόν τον τρόπο τον Τζόνι Ντεπ, προβάλλοντας ψευδείς ισχυρισμούς ενώπιον του Δικαστηρίου και παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κακοποίησης, θεωρήθηκε «προσβολή» από τα πραγματικά θύματα του κινήματος του #MeToo.

Οι αναρτήσεις που κάνουν την εμφάνισή τους στο Twitter καταδικάζουν τη στάση του δικαστηρίου απέναντι σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, καθώς αναφέρουν πως «ναι μεν, δικαίωσαν τον Ντεπ, αλλά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη ζωή του, τις καταχρήσεις κλπ θα τον στοιχειώνουν για πάντα και θα καταστρέψουν την καριέρα του».

«Το #MeToo είχε να κάνει με τις γυναίκες που βρίσκουν φωνή. Τώρα οι γυναίκες δεν μπορούν να μιλήσουν για την κακοποίηση που μπορεί να έχουν υποστεί, πόσο μάλλον να κατονομάσουν τον δράστη τους. Αυτή η υπόθεση στέλνει ένα μήνυμα στα θύματα της ενδοοικογενειακής κακοποίησης ότι αν πάτε στο δικαστήριο η ψυχική σας υγεία θα διαρρεύσει», αναφέρει η σύμβουλος ψυχικής υγείας και ακτιβίστρια, Charlotte Proudman σε δημοσίευσή της στο Twitter.

Οι χρήστες των social media συμφώνησαν μαζί της, ενώ τόνισαν πως μετά από μία δίκη που πήρε τέτοιες διαστάσεις και το «θύμα» αποδείχθηκε ότι ήταν ο «θύτης», κανείς δεν θα πιστέψει τις γυναίκες που όντως έχουν κακοποιηθεί. 

Βέβαια, υπάρχουν και οι υποστηρικτές της ηθοποιού, οι οποίοι αναφέρουν πως της στέρησαν το δικαίωμα του λόγου και πως «το Δικαστήριο φίμωσε ένα θύμα». 

Το ίδιο ακριβώς υποστήριξε και η ίδια ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. 

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», έγραψε.

heardd


Ειδήσεις σήμερα

Πώς δουλεύει η βιομηχανία των κλικ

Καιρός: Τριήμερο ζέστης με υψηλές θερμοκρασίες - Χαλάει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα

Βουλγαρία: Φεύγουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες διότι τους διώχνουν από τα ξενοδοχεία λόγω σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης