Clark: O Μπιλ Σκάρσγκαρντ υποδύεται τον εγκληματία Κλαρκ Όλοφσον στη νέα σειρά του Netflix

Clark: O Μπιλ Σκάρσγκαρντ υποδύεται τον εγκληματία Κλαρκ Όλοφσον στη νέα σειρά του Netflix

H τηλεοπτική σειρά θα κάνει πρεμιέρα στη streaming υπηρεσία στις 5 Μαΐου και θα επικεντρώνεται στον Σουηδό, από τον οποίο προέκυψε και ο όρος «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» - Δείτε το επίσημο τρέιλερ

clark-netflix-series
Το Netflix ετοιμάζεται να διαθέσει στην πλατφόρμα τη νέα σουηδική σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο Clark (Κλαρκ).

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιόνας Όκερλουντ, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ που θα υποδυθεί τον Κλαρκ Όλοφσον, δηλαδή τον διαβόητο Σουηδό ληστή τραπεζών, από τον οποίο προέκυψε και ο όρος «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».


Clark | Official Trailer | Netflix

Γεννημένος το 1947 στο Τρολχάταν της Σουηδίας, ο Όλοφσον έζησε το περισσότερο μέρος της ζωής του σε σωφρονιστικά ιδρύματα για κατηγορίες που αφορούσαν απόπειρες δολοφονίας, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών.

Ωστόσο, έγινε περισσότερο γνωστός μετά από μία αποτυχημένη ληστεία τράπεζας στο Νόρμαλμστοργκ το 1973, προκαλώντας τον όρο «σύνδρομο της Στοκχόλμης», δηλαδή το φαινόμενο κατά το οποίο οι όμηροι εκφράζουν υποστηρικτικά και θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους.
clark_αντιγραφο
Κλείσιμο
Τον Αύγουστο του 1973, ο Όλοφσον μαζί με τον συνεργό του Ζον-Έρικ Όλσον, εισέβαλλαν στην τράπεζα Kreditbanken και απήγαγαν τέσσερις υπαλλήλους, τους οποίους κράτησαν για έξι ημέρες. Μετά τη σύλληψη των δραστών, οι όμηροι όχι μόνο δεν κατέθεσαν εναντίον τους, αλλά προσπάθησαν να συλλέξουν χρήματα, για να ενισχύσουν τον δικαστικό αγώνα των απαγωγέων τους.

Η συγκεκριμένη ληστεία ενέπνευσε την ταινία Norrmalmstorg του Χόκαν Λίντε που κυκλοφόρησε το 2003 και τώρα το Νetflix σκοπεύει να δώσει μια πληρέστερη εικόνα της προσωπικότητας του σεσημασμένου κακοποιού.

clark-netflix-1


H επίσημη σύνοψη της σειράς, αναφέρει:
Η μυθοπλαστική δραματική σειρά «Clark» (Κλαρκ) ακολουθεί τον άνδρα από τον οποίο προέκυψε ο όρος «Σύνδρομο της Στοκχόλμης" στην πορεία της ζωής του, καθώς κάνει όλη τη Σουηδία να τον ερωτευτεί, παρά τις πολλές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρα δολοφονίας, επίθεση, κλοπή και δεκάδες ληστείες τραπεζών. Βασισμένη στις αλήθειες και τα ψέματα που αποκαλύπτονται στην αυτοβιογραφία του Κλαρκ Όλοφσον και σε σκηνοθεσία του Γιόνας Όκερλουντ, η σειρά σκιαγραφεί τη μυθοπλαστική εικόνα μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης σουηδικής ιστορίας.

Πριν λίγους μήνες, το δίκτυο είχε κυκλοφορήσει κι ένα σχετικό teaser:

Clark | Official Teaser | Netflix


Ειδήσεις σήμερα:

«Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία Σκαφτούρου - Το λάθος των εκτελεστών με την κλεμμένη μηχανή

Σκυλάκι πέθανε από τρόμο για τα βεγγαλικά - Δεκάδες εξαφανίσεις ζώων μετά την Ανάσταση

Στη «μάχη» της αντιγήρανσης ο Τζεφ Μπέζος – Επενδύει στη μακροζωία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης