Ο Τρόι Κότσουρ του «CODA» έγραψε ιστορία στα Όσκαρ: «Αυτή είναι η στιγμή μας»

Ο Τρόι Κότσουρ του «CODA» έγραψε ιστορία στα Όσκαρ: «Αυτή είναι η στιγμή μας»

Δείτε τη συγκινητική του ομιλία μετά τη νίκη του - Το μήνυμα που έστειλε ο χαρισματικός ηθοποιός στην κοινότητα των κωφών αλλά και ο ρόλος που έπαιξε στη ζωή του ο παράλυτος πατέρας του

Kotsur1
Την πιο σπουδαία και ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του έζησε ο Τρόι Κότσουρ στη χθεσινή βραδιά της 94ης τελετής των Όσκαρ. Ο Αμερικανός ηθοποιός έγινε ο πρώτος κωφός εκ γενετής ηθοποιός που λαμβάνει Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στη ταινία «CODA».

Η βράβευση αυτή έρχεται 35 χρόνια μετά από εκείνη της Marlee Matlin, της πρώτης κωφής ηθοποιού που είχε κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η Matlin συμμετέχει επίσης στο «CODA».

Ο 53χρονος που βραβεύτηκε με το χρυσό αγαλματίδιο ξεχώρισε για την ερμηνεία του η οποία χαρακτηρίστηκε από χιούμορ, λεπτότητα και ευαισθησία. Στον ρόλο του υποδύθηκε έναν αφόρητα γκρινιάρη πατέρα ο οποίος όμως λατρεύει την οικογένειά του.

Ιδιαίτερα συγκινημένος όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη της Ακαδημίας για την αναγνώριση της δουλειάς μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπέροχες θεατρικές σκηνές κωφών, όπου μου επιτράπηκε και μου δόθηκε η ευκαιρία να εξελίξω την τέχνη μου ως ηθοποιός».

Kotsur


Ο Κότσουρ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένειά του, τη σύζυγο και την κόρη του ενώ μίλησε και για τον αντίκτυπο του πατέρα του στη ζωή του.

Troy Kotsur 'CODA' Best Supporting Role Full Backstage Oscars Speech


«Ο μπαμπάς μου, ήταν ο καλύτερος στη νοηματική στην οικογένειά μας, αλλά είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Και δεν μπορούσε πια να κάνει νοήματα. Μπαμπά, έμαθα τόσα πολλά από σένα. Θα σε αγαπώ για πάντα. Είσαι ο ήρωάς μου», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Μέσα από την ομιλία του θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα προς την κοινότητα των κωφών. «Ήθελα απλώς να πω ότι αυτό είναι αφιερωμένο στην κοινότητα των κωφών, την κοινότητα "CODA" και την κοινότητα με αναπηρίες. Αυτή είναι η στιγμή μας», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

'CODA's' Troy Kotsur Wins Oscar, Gets Applause In Sign Language From Audience


Δείτε τη στιγμή που βραβεύεται

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό - Παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Όσκαρ 2022: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, οι χαμένοι και οι εκπλήξεις

Όσκαρ 2022: Το φιλί της Κρίστεν Στιούαρτ στην αρραβωνιαστικιά της, Ντύλαν Μάιερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης