Εντ Σίραν: Στο δικαστήριο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων - Το τραγούδι που κατηγορείται ότι αντέγραψε

Εντ Σίραν: Στο δικαστήριο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων - Το τραγούδι που κατηγορείται ότι αντέγραψε

Ο Βρετανός καλλιτέχνης κατηγορείται ότι «έκλεψε» τη μελωδία άλλου τραγουδιού για να γράψει το «Shape Of You»

25262026
Στο Δικαστήριο έδωσε το παρών ο Εντ Σίραν, έπειτα από την αγωγή που δέχτηκε από τους μουσικούς παραγωγούς Σάμι Χόκρι και Ρος Ο' Ντόνοχ.

Οι δύο τραγουδοποιοί υποστηρίζουν πως το τραγούδι «Shape Of You», που κυκλοφόρησε από τον Εντ Σίραν το 2017 είναι μία αντιγραφή του δικού τους «Oh Why».

Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως το τραγούδι φέρει πολλούς δικούς τους στίχους και φράσεις, ενώ το ρεφρέν των δύο τραγουδιών είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικαστής Άντονι Ζακαρόλι άκουσε και τα δύο κομμάτια και κατέληξε κι εκείνος ότι έχουν πολλές ομοιότητες, γεγονός που παραδέχεται κι ο ίδιος ο Εντ Σίραν.

Ωστόσο, τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κλοπή, εφόσον ο μουσικός δεν έχει ακούσει ποτέ το τραγούδι των Σάμι Χόκρι και Ρος Ο' Ντόνοχ.

Sami Switch - Oh Why (Official Video)

Προσπαθώντας να αποδείξει ότι πολλά τραγούδια έχουν παρόμοια μελωδία, ο Εντ Σίραν τραγούδησε ενώπιον του Δικαστηρίου τα τραγούδια «No Diggity» και «Feeling Good».

Η αγωγή από τους δύο μουσικούς εναντίον του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη κατατέθηκε το 2018, με το Δικαστήριο να ζητάει από τον Σίραν να αποδείξει δημόσια πως δεν έχει διαπράξει παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως με την κλοπή της μελωδίας τους, ο Σίραν τους προκάλεσε ζημιά στην καριέρα τους.


Ο καλλιτέχνης δεν κατηγορείται πρώτη φορά για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς το 2016, οι συνθέτες Μάρτιν Χάρινγκτον και Τομ Λέοναρντ τον κατηγόρησαν για λογοκλοπή. Το ζήτημα λύθηκε τελικά με εξωδικαστικό συμβιβασμό.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσίδα εστιατόρισσα στη Νέα Υόρκη, παντρεμένη με Ουκρανό, αντιμέτωπη με κύματα αντιρωσικού μίσους

Βολιβία: Πέθανε στα 80 του χρόνια ο βολιβιανός αξιωματικός που σκότωσε τον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα


Αίσθηση προκαλεί ανάρτηση της συζύγου του Σρέντερ - Ο πρώην καγκελάριος βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης