Έλιοτ Πέιτζ: «Στέκομαι με τους τρανς νέους και τις οικογένειές τους»

Έλιοτ Πέιτζ: «Στέκομαι με τους τρανς νέους και τις οικογένειές τους»

O ηθοποιός δηλώνει τρομοκρατημένος από πρόσφατη δήλωση αξιωματούχων του Τέξας για τις χειρουργικές επεμβάσεις στους νέους και τη χαρακτηρίζει απάνθρωπη και επικίνδυνη

Elliot_Page
Ο Έλιοτ Πέιτζ καταδικάζει την πρόσφατη δήλωση αξιωματούχων του Τέξας που χαρακτηρίζει τις χειρουργικές επεμβάσεις που επιβεβαιώνουν το φύλο μεταξύ των νέων ως «παιδική κακοποίηση».

«Είμαι τρομοκρατημένος από τις απάνθρωπες και ειλικρινά επικίνδυνες δηλώσεις του Κυβερνήτη και του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας», είπε ο Πέιτζ σε δήλωση στο E! News.

«Οι τρανς νέοι αξίζουν φροντίδα όταν επιβεβαιώνουν το φύλο τους και να μπορούν να ζήσουν τον αληθινό, αυθεντικό εαυτό τους χωρίς φόβο και καταπίεση», συνέχισε o Πέιτζ. «Στέκομαι με τους τρανς νέους και τις οικογένειές τους».

ell-page


Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, δήλωσε ότι «οι διαδικασίες "αλλαγής φύλου" για παιδιά» θα θεωρούνται «παιδική κακοποίηση» στην πολιτεία.

«Η εκτέλεση ορισμένων διαδικασιών "αλλαγής φύλου" σε παιδιά και η συνταγογράφηση αναστολέων της εφηβείας σε αυτά είναι "παιδική κακοποίηση" σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας», έγραφε το επίμαχο μήνυμα.

elliot-page-trans


Σε ξεχωριστή επιστολή που εκδόθηκε την Τρίτη, ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ συνυπέγραψε τα σχόλια του Πάξτον, δίνοντας εντολή «να διεξάγεται άμεση και ενδελεχή έρευνα για τυχόν αναφερόμενες περιπτώσεις αυτών των καταχρηστικών διαδικασιών στην Πολιτεία του Τέξας».

Είπε επίσης ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, επαγγελματίες, όπως γιατροί και δάσκαλοι «που έχουν άμεση επαφή με παιδιά που μπορεί να υποστούν τέτοια κακοποίηση» υπόκεινται σε «ποινικές κυρώσεις για την αποτυχία αναφοράς αυτής της κακοποίησης».


Ειδήσεις σήμερα

«Έξαλλος ο Πούτιν για την πορεία της εισβολής», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Fox News

Οργή στην Αθήνα για τους 10 νεκρούς ομογενείς: Για εξηγήσεις σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης, συλλυπητήρια από Μακρόν

Η SWIFT δηλώνει έτοιμη να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς σε ρωσικές τράπεζες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης