Απούσα θα είναι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από το reunion του Χάρι Πότερ - «Δε φταίει η κριτική που δέχτηκα», υποστηρίζει

Απούσα θα είναι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από το reunion του Χάρι Πότερ - «Δε φταίει η κριτική που δέχτηκα», υποστηρίζει

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ έχει δεχτεί έντονη αρνητική κριτική μετά τα τρανσφοβικά της σχόλια στο Twitter το 2020 - Αποφάσισε να μην εμφανιστεί, παρά το αίτημα της παραγωγής

jkrowling
Μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τις τρανς γυναίκες και προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κοινού, η ίδια επέλεξε να μη συμμετάσχει στο πολυαναμενόμενο reunion των χαρακτήρων.

Αν και αρχικά, ήταν γνωστό ότι η παραγωγή «ακύρωσε» την συγγραφέα, λόγω των ρατσιστικών της απόψεων, δημοσίευμα του Entertainment Weekly αποκαλύπτει πως ήταν η ίδια που αποφάσισε να μην εμφανιστεί.



Παρόλο που τα μέλη της παραγωγής της ζήτησαν να παρουσιάσει έστω μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή της, όπου θα μιλάει για τον Χάρι Πότερ, εκείνη τους απάντησε πως αν θέλουν, μπορούν να προβάλλουν ένα απόσπασμα με δηλώσεις της από το 2019.

Πηγές από το περιβάλλον της υποστηρίζουν βέβαια, πως ο σάλος που είχε δημιουργηθεί γύρω από τις τρανσφοβικές δηλώσεις της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της και ισχυρίζονται πως έτσι κι αλλιώς, ήθελε να πάρει μία απόσταση από τον Χάρι Πότερ.

Κλείσιμο

Να υπενθυμίσουμε ότι πίσω στο 2020 η συγγραφέας είχε κοινοποιήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter  ένα άρθρο με τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια», σημειώνοντας: «"Άτομα με εμμηνόρροια". Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους παλιά. Ας με βοηθήσει κάποιος. Wumben; Wimpund; Woomud;», ειρωνευόμενη προφανώς τον τίτλο του άρθρου που αναφέρεται στις γυναίκες ως «άτομα με εμμηνόροια».


Το σχόλιο της φυσικά, προκάλεσε αρκετές επικρίσεις από χρήστες στα social media που τη χαρακτήρισαν «τρανσφοβική».



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί δεν εφησυχάζουν οι ειδικοί με τις ενδείξεις για ήπια νόσο από την Omicron

Τα επόμενα μέτρα στήριξης της οικονομίας ανάλογα με την εξέλιξη της «Omicron»

«Ανοιξιάτικο» ποδαρικό στο 2022 - Δείτε που θα βρέξει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης