Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Τη χαστούκισα, αλλά δεν λυπάμαι γι' αυτό» λέει ο πρώην σύζυγός της

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Τη χαστούκισα, αλλά δεν λυπάμαι γι' αυτό» λέει ο πρώην σύζυγός της

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της και στον «βίαιο γάμο» τους σε κείμενο που δημοσίευσε πρόσφατα, απαντώντας σε επικρίσεις για «τρανσφοβικές» δηλώσεις της

J-k-rowling
Οι αναφορές της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στον πρώτο της γάμο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «βίαιο», σε κείμενο που δημοσίευσε πρόσφατα απαντώντας στις κατηγορίες που δέχεται ως «τρανσφοβική», οδήγησαν πολλά βρετανικά μέσα στα ίχνη του πρώην συζύγου της διάσημης συγγραφέως. Τόσο η Daily Mail όσο και η Sun εντόπισαν τον Πορτογάλο Ζόρζε Αράντες και του ζήτησαν να σχολιάσει τα όσα έγραψε για εκείνον στο κείμενό της η δημιουργός του «Χάρι Πότερ», κάνοντας λόγο για «σημάδια βίας» τα οποία δεν εξαφανίζονται ποτέ από τη ζωή σου, όσα χρήματα ή αγάπη κι αν αποκτήσεις στη συνέχεια.

J.K. Rowling reveals past abuse, defends right to speak on trans issues


Σύμφωνα με την Daily Mail, o Αράντες, ο οποίος διαμένει στο Πόρτο στα βόρεια της χώρας, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρόουλινγκ ότι ο γάμος τους ήταν βίαιος, ενώ σχολίασε ότι κακώς τον ενέπλεξε σε αυτήν την υπόθεση, που δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, ο πρώην δημοσιογράφος είπε ότι δεν έχει καν διαβάσει το επίμαχο κείμενο που δημοσίευσε η συγγραφέας, στο οποίο ανέφερε ότι επιβίωσε από ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση (χωρίς πάντως να αναφέρει τον δράστη για το τελευταίο).


sorry


Κλείσιμο
Αναφερόμενος στον γάμο τους, ο κ. Αράντες υπογράμμισε πως «δεν υπήρξε ενδοοικογενειακή βία, ούτε σεξουαλική βία». «Τη χαστούκισα αλλά δεν την κακοποίησα», είπε ο πρώην δημοσιογράφος στην Daily Mail, μια δήλωση που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Μιλώντας στη Sun, ο Αράντες αναφέρθηκε ξανά στο περιστατικό του χαστουκιού, λέγοντας ότι δεν λυπάται για την πράξη του. «Δεν υπήρξε διαρκής κακοποίηση. Δεν λυπάμαι που τη χαστούκισα», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος.

jkrowling-trans


Υπενθυμίζεται ότι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δέχεται τα τελευταία 24ωρα «πυρά» στα social media εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεών της σχετικά με την ταυτότητα φύλου που κρίθηκαν «τρανσφοβικές» και προσβλητικές για τα διεμφυλικά άτομα από μεγάλη μερίδα του διαδικτύου. Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ και μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα εκτενές κείμενο-απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται, μέσω του οποίου αναλύει τις απόψεις της και εξηγεί πώς διαμορφώθηκαν από τα προσωπικά της τραυματικά βιώματα. Ένα από αυτά, σύμφωνα με την ίδια, ήταν και ο «βίαιος γάμος» της.

«Δεν είμαι σίγουρος τι είπε αλλά δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Δεν υπήρξε ενδοοικογενειακή βία ούτε σεξουαλική. Δεν ξέρω τι είπε ακριβώς, δεν το έχω διαβάσει ακόμη, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να σχολιάσω ούτε να αντικρούσω τα λεγόμενά της. Δεν ξέρω γιατί με ενέπλεξε, αν με ενέπλεξε κι αν πραγματικά αναφερόταν σε εμένα. Όπως φαίνεται το κείμενό της έχει να κάνει με τους τρανσέξουαλ και την τρανσφοβία. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά και δεν έπρεπε να με εμπλέξει», είπε χαρακτηριστικά.



Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ρόουλινγκ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Πόρτο όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα της, τον Δεκέμβρη του 1990. Δύο χρόνια αργότερα, γνώρισε τον Αράντες. Το ζευγάρι, που είχε ως κοινό στοιχείο την αγάπη για το διάβασμα και τα βιβλία, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Οκτώβρη του 1992. Όμως τον Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς, η Ρόουλινγκ έφυγε μαζί με την μόλις δύο μηνών κόρη της και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγο καιρό αφότου εγκαταστάθηκε στο Εδιμβούργο, έκλεισε τη συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο που θα της άλλαζε τη ζωή.

Ο κ. Αράντες επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο το 1994 προκειμένου να δει τη μικρή του κόρη αλλά η Ρόουλινγκ εξασφάλισε περιοριστική εντολή εις βάρος του. Πλέον ο 52χρονος ζει μόνιμα στο Πόρτο, σε ένα σπίτι που ανήκει στη μητέρα του.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουρές για τέταρτη ημέρα στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη

Καραντίνα ξανά στον Εχίνο της Ξάνθης μετά τα 15 νέα κρούσματα

Ο πόλεμος του Τράμπ με το Twitter και ο ξαφνικός έρωτας με το Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης