Πενέλοπε Κρουζ: «Τα sociαl media είναι επικίνδυνα, απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν μέχρι τα 16 τους»

Πενέλοπε Κρουζ: «Τα sociαl media είναι επικίνδυνα, απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν μέχρι τα 16 τους»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θεωρεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα και ακατάλληλα για τα παιδιά και τους έφηβους

pcruz00
Η Πενέλοπε Κρουζ και ο σύζυγός της, ο 52χρονος ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, κρατούν -προς το παρόν- τον 10χρονο γιο τους, Λέο,  και την 8χρονη κόρη τους, Λούνα, μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ζευγάρι θεωρεί ότι το διαδίκτυο θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά και επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτονται. Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί, θέλοντας να προστατέψουν τον Λέο και τη Λούνα, τους απαγορεύουν να «ανοίξουν» δικό τους λογαριασμό στο Facebook, το Instagram ή το TikTok, την ώρα που πολλά παιδιά κάτω των 12 ετών περνούν καθημερινά 30 λεπτά ή περισσότερη ώρα χαζεύοντας σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα.

O Xαβιέρ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ:

rs_1024x759-211220080310-1024-Penelope-Cruz-and-Javier-Bardem


penelope-cruz-wearing-jewels-by-atelier-swarovski-fine-news-photo-956183858-1561139272


Κλείσιμο


Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αμερικανική εκπομπή «CBS Sunday Morning», η Ισπανίδα, 47χρονη ηθοποιός τόνισε: «Η τενολογία επηρεάζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Νιώθω πολύ άσχημα για αυτούς που είναι έφηβοι τώρα. Είναι σχεδόν σαν να γίνεται ένα πείραμα στα νέα παιδιά. Οο, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσουμε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία».

Η πρωταγωνίστρια της ισπανικής δραματικής ταινίας του 2021 «Parallel Mother» ισχυρίζεται ότι η ίδια χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «με πολλή προσοχή».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά, τους έφηβους και τα άτομα μέχρι 20 ετών, σημείωσε: «Στα social media οι νέοι δεν προστατεύονται. Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται ακόμη και το διαδίκτυο επηρεάζει τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβανόνται τον κόσμο. Τα δικά μας παιδικά χρόνια, χωρίς όλη αυτή την τεχνολογία στη ζωή μας, ήταν εντελώς διαφορετικά».



Μάλιστα, η καλλονή καλλιτέχνιδα ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει ούτε τον γιο της ούτε την κόρη να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύσως, δημιουργώντας δικό τους λογαριασμό σε αυτό, τουλάχιστον μέχρι να συμπληρώσουν 16 χρόνια ζωής.

«Δεν θα επιτρέψω στα παιδιά μου να χρησιμοποιούν τα social media, τουλάχιστον μέχρι τα 16 έτη τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι ξεκάθαρο πως η Πενέλοπε Κρουζ πιστεύει ακράδαντα ότι τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να απέχουν από τον κόσμο του Διαδικτύου. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι το εξής: Σε μία εποχή που η τεχνολογία υπάρχει παντού, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε σπίτι, και οι δάσκαλοι του Δημοτικού ζητούν από τους μαθητές να αναζητήσουν πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό για την εκπόνηση των εργασιών τους, πόσο εφικτό είναι ένας γονέας να κρατήσει τα παιδιά του μακριά από το Ίντερνετ και τις διαδικτυακές πλατφόρμες;



Ειδήσεις σήμερα:

Το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου που άναψε το πράσινο φως για το καζίνο στο Ελληνικό

Η Αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο στη Θεσσαλονίκη

Δισεκατομμυριούχος εγκατάλειψε την εκκλησία των Μορμόνων και δώρισε 600.000 δολάρια σε LGBTQ οργάνωση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης