Η Κέιτι Πράις τράκαρε υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης

Η Κέιτι Πράις τράκαρε υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης

Γιατί «γλίτωσε» τη φυλακή

katie-price
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η Κέιτι Πράις ενημερώθηκε από έναν δικαστή ότι της αξίζει να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή, καθώς «πιάστηκε» να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Φυσικά, δεν η πρώτη φορά που η 43χρονη Aγγλίδα καλλονή οδηγεί ενώ έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών. Γλίτωσε, ωστόσο, την ποινή φυλάκισης, επειδή έχει ακολουθήσει θεραπεία απεξάρτησης στο The Priory. Για να μείνει κάποιος στο The Priory, πρέπει να πληρώνει  6.800 δολάρια την εβδομάδα, αυτό το πόσο έδινε και η Κέιτι Πράις. Το συγκεκριμένο κατάστημα απευθύνεται αυστηρά σε άτομα με «γερή τσέπη».



Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο Crawley Magistrates Court στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασε το πρώην ακριβοπληρωμένο μοντέλο σε ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με αναστολή. Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η Κέιτι Πράις βρέθηκε να πιάνει το τιμόνι της ΒΜW της υπό την επήρεια αλκοόλ, κοντά στο σπίτι της στο Δυτικό Σάσεξ, στην Αγγλία, στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 6:20 το πρωί. 

Ένας δικαστής υποστήριξε ότι η Πράις θα αρνιόταν να μπει στη φυλακή, αφού ολοκλήρωσε μία θεραπεία σε κλινική απεξάρτησης για διάσημα πρόσωπα και έμεινε μακριά από προβλήματα.
Κλείσιμο


Η όμορφη επιχειρηματίας και παρουσιάστρια υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο από τον αρραβωνιαστικό της, Carl Woods, και τον πατριό της, Paul Price. Την περίοδο που διέμενε στο The Priory, παπαράτσι την «τσάκωσαν» πολλές φορές να βολτάρει στα εμπορικά καταστήματα. Όσοι ασθενείς διαμένουν στο συγκεκριμένο κέντρο και δεν παρουσιάζουν πρόβλημα με την ψυχική υγεία τους, μπορούν να βγουν για βόλτα, αφού πρώτα πάρουν την άδεια από το προσωπικό της κλινικής.

Μετά το ατύχημα, η Κέιτι Πράις υπεβλήθη σε τέστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και επιβεβαιώθηκε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Παράλληλα, το αλκοτέστ έδειξε ότι είχε καταναλώσει ποτό. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έψαχνε να βρει και άλλα ναρκωτικά, ύστερα από μία «ζωηρή» νύχτα με φαγητό και αλκοόλ. Παραδέχτηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα απαγορευόταν να οδηγεί μέχρι να ολοκληρώσει τη θεραπεία απεξάρτησής της.

Μετά το ατύχημα στο χωριό Partridge Green, στο Δυτικό Σάσεξ, είπε στους αστυνόμους: «Είμαι ένοχη. Έκανα ναρκωτικά, ήπια αλκοόλ. τα παραδέχομαι όλα. Δεν έπρεπε να οδηγήσω».

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η Κέιτι Πράις καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με αναστολή και 100 ώρες απλήρωτης εργασίας. Παράλληλα, απαγορεύεται να οδηγήσει για τα επόμενο δύο χρόνια. Θα πληρώσει, επίσης, 213 δολάρια. Βέβαια, χρωστάει ήδη 7.358 λίρες στο δικαστήριο από προηγούμενες παραβάσεις της.

Οι εισαγγελείς απέσυραν την κατηγορία για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, αφού πρώτα η μητέρα πέντε παιδιών ομολόγησε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο παρελθόν η διάσημη, 43χρονη επιχειρηματίας παραλίγο να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ωστόσο, η ποινή της αναβλήθηκε για να μπορέσει να μείνει στο The Priory. Πριν το τελευταίο της τροχαίο, στις 28 Σεπτεμβρίου, είχε ήδη απαγορευτεί πέντε φορές στην πρώην σταρ να οδηγεί λόγω παραβάσεων. Τον Νοέμβριο 2021, πήρε εξιτήριο από το The Priory και πήγε στο Λας Βέγκας με τον αρραβωνιαστικό της, Carl Woods. 


Η περιφερειακή δικαστής  δήλωσε πως δεν μπορούσε να φυλακίσει την Πράις, επειδή το μοντέλο είχε παρακολουθήσει θεραπεία απεξάρτησς στο The Priory. Επίσης, την χαρακτήρισε «πολύ τυχερή» που οι δικαστές ανέβαλαν την ποινή της. Επιπροσθέτως, η κυρία Kelly της είπε: «Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να μπορούν να κάνουν check-in στο The Priory. Μάλλον νομίζετε ότι είστε υπεράνω του νόμου. Οι πολίτες μπορεί να τρομάζουν όταν ξέρουν ότι δεν μπορώ να σας κλείσω σήμερα στη φυλακή, ώστε να περάσετε τα Χριστούγεννα πίσω από τα κάγκελα. Έχετε μία δικαιολογημένη προσδοκία ότι δεν θα οδηγηθείτε σήμερα στη φυλακή».

Η Κέιτι Πράις εμφανίστηκε στο διακαστήριο με casual look, φορούσε λευκή φόρμα και μπλε μπουφάν. Δάκρυσε μόλις η δικαστής την χτύπησε δυνατά, λέγοντάς της: «Σου αξίζει να περάσεις τα Χριστούγεννα πίσω από τα κάγκελα».

Η δικαστής τόνισε στην Κέιτ Πράις: «Είστε πολύ τυχερή. Εκείνο το βράδυ, όταν αποφασίσατε να πιάσετε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας, δεν δείξατε κανένα ενδιαφέρον για τους άλλους. Θα μπορούσατε να έχετε σκοτώσει κάποιον γονέα, ένα παιδί ή οποιονδήποτε αθώο. Είστε πολύ κακή οδηγός. Το βράδυ τις 28 Σεπτεμβρίου αποκλειστήκατε από την οδήγηση».

Η Κέιτ Πράις είναι αναγκασμένη να πάει ξανά στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα λόγω των απλήρωτων προστίμων.

Πριν πάει στο δικαστήριο, η όμορφη επιχειρηματίας δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον γιο της, Harvey. Το παιδί φαίνεται ότι ανυπομονεί να έρθουν τα Χριστούγεννα και να τα περάσει με τη μητέρα του.

Ο κ. Harrington ισχυρίστηκε ότι η Πράις βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και πρόσθεσε: «Έχει πέντε παιδιά. Εκείνη είναι η μόνη ενήλικας που φροντίζει τον Harvey. Έχει άλλα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 6 έως 16 ετών, και η μητέρα της είναι άρρωστη με καρκίνο».

Η Debbie Jones, από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, ανέφερε ότι η Πράις έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και τράκαρε. Ακόμη, σημείωσε: «Εντοπίστηκε παγιδευμένη στο όχημα από έναν μάρτυρα, ο οποίος έμεινε μαζί της μέχρι να φτάσει η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και κοκαΐνη».

Η Κέιτι Πράις αποδέχτηκε την πλήρη ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη για το δυστύχημα μέσω μίας ανακοίνωσης που δημοσίευσε η οικογένειά της, η οποία ανέφερε: «Η Κέιτι αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις της. Ξέρει ότι έκανε λάθος και ζητά συγγνώμη».

Όμως, ο John Scruby, διαχειριστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Campaign Against Drink Driving, δήλωσε σήμερα στη MailOnline: «Είμαι απογοητευμένος, απλά δεν μπορώ να το πιστέψω, πραγματικά δεν μπορώ. Είναι απίστευτο.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που λάβαμε, πάνω από 270 άτομα βρίσκονται κάθε μέρα στα δικαστήρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Θα πάνε φυλακή και δεν θα τους επιβληθεί ποινή με αναστολή. Είναι εντελώς λάθος μήνυμα. Ένα υπεύθυνο άτομο, όπως ένας δικαστής, ξέρει ότι η Κέιτι Πράις δεν αξίζει μία ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με αναστολή».

Ο κ. Scruby, πρώην αξιωματικός της τροχαίας, που ερεύνησε περισσότερους από 30 θανάτους λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, υπογράμμισε: «Δεκαέξι εβδομάδες είναι πολύ, πολύ, πολύ κάτω από τη συνιστώμενη ελάχιστη πρόταση ποινής. Δεν ξέρω πώς μπορούν οι δικαστές να κοιτάξουν τους εαυτούς τους απόψε και να πουν ότι έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους, γιατί στην πραγματικότητα δεν την έχουν κάνει σωστά. Είναι πολύ τυχερή. Θα υπάρξει και άλλη φορά, εκτός κι αν μεγαλώσει αυτή η κακομαθημένη, μικρή πριγκίπισσα».


Ειδήσεις σήμερα:

Σε πενθήμερη καραντίνα από αύριο όλοι οι ανεμβολίαστοι που θα φτάνουν στην Ιταλία από χώρες της ΕΕ

Στα 4.801 τα νέα κρούσματα και 77 οι θάνατοι - Δείτε το infographic με τα τελευταία στοιχεία για τον κορωνοϊό

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον αρνητή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη, ζητεί να δικαστεί για ψευδείς ειδήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης