Ελένη Πετρουλάκη: Αν είχα μπροστά μου την Κιμ Καρντάσιαν, θα την χαστούκιζα

Ελένη Πετρουλάκη: Αν είχα μπροστά μου την Κιμ Καρντάσιαν, θα την χαστούκιζα

«Τα λάθος πρότυπα ομορφιάς στα social media έχουν καταστρέψει κόσμο» υποστηρίζει η γνωστή γυμνάστρια

eleni
Η Ελένη Πετρουλάκη κάθισε σήμερα (11/11) το μεσημέρι στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη. Η αγαπημένη γυμνάστρια βρέθηκε μετά από καιρό στην "Ελένη” και μίλησε για την προσωπική κι επαγγελματική της πορεία, την οικογένειά της και τα παιδιά της, αλλά και τα κοινωνικά μηνύματα που περνά μέσα από την ενασχόληση της με τη γυμναστική όλα αυτά τα χρόνια τονίζοντας το πόσο σημαντικά είναι τα υγιή πρότυπα ομορφιάς που πρέπει να προβάλλονται.

«Όλες και όλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πάντα. Απλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει τελικά και το αποτέλεσμα θα έρθει» δήλωσε, όταν τελείωσε το αφιερωματικό βίντεο που είχαν ετοιμάσει για εκείνη.

Έπειτα, μίλησε για το παρελθόν της, ενώ ξεκαθάρισε πως η τηλεόραση δεν βρισκόταν στα σχέδιά της: «Η τηλεόραση ήρθε τυχαία στη ζωή μου. Εμένα σκοπός μου ήταν να τρέξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμουν αθλήτρια στα 400 μέτρα. Ήρθα για σπουδές κι έτσι ξεκίνησα να τρέχω από εδώ, να τρέχω από εκεί. Ήρθα για σπουδές κι έμεινα και δεν γύρισα ποτέ πίσω. Ήρθα 18 χρονών στην Αθήνα, σε μία ζούγκλα. Πραγματικά δεν ξέρω πώς τα καταφέραμε κι εγώ κι η αδερφή μου μόνες μας».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη μητέρα της: «Τώρα καταλαβαίνω τι πέρασε η μαμά μου. Τώρα έρχομαι στη θέση της και λέω "πώς άντεξε;". Εγώ οδηγούσα και μηχανή τότε. Απορώ με εμένα. Τώρα αν μου το πει η κόρη μου, δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ. Δεν ξέρω, τώρα της λέω "σε συγχαίρω για το κουράγιο σου και την υπομονή σου"».

Παράλληλα, εξομολογήθηκε πως όταν ήταν μικρή και ζούσε ακόμα με τους γονείς της, ήταν αντιδραστική και κυνηγούσε τα όνειρά της: «Ήμουν πολύ πεισματάρα. Εγώ θα έφευγα, δεν υπήρχε περίπτωση. Έλεγε ο πατέρας μου "θα γίνεις ταμίας στο μίνι μάρκετ" που είχαμε και του απαντούσα "εγώ; δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, θα φύγω νύχτα". Δεν με συγκρατούσε τίποτα. Είχα όνειρα. Αγαπούσα πάρα πολύ τη γυμναστική από μικρό παιδί. Δε μπορούσε να με σταματήσει τίποτα, γιατί εκεί έβλεπα πως δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά που ήθελα και είχα ονειρευτεί».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfmzxo96j21d-st)


Κλείσιμο
Αν και ήρθε αντιμέτωπη με κάποιες δυσκολίες, κατάφερε να δημιουργήσει μία μεγάλη όμορφη οικογένεια. «Το πίστεψα και το πίστευα πάρα πολύ. Σκεφτόμουν πως όσες προσπάθειες και να κάνω, θα μείνω φυσιολογικά έγκυος, όπως και έγινε στην πορεία. Ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση ότι έκανα τα παιδιά μου με εξωσωματική. Έγιναν τελείως φυσιολογικά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όλα είναι στο μυαλό. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες που μας παρακολουθούν και οι γυναίκες που προσπαθούν. Όλα είναι στο μυαλό και στο πώς θα το διαχειριστούμε, πώς θα το αντιμετωπίσουμε» και συνέχισε λέγοντας πως είχε στο μυαλό της ως δεύτερο πλάνο αν δεν έκανε δικά της παιδιά να υιοθετήσει. «Ήθελα να κάνω ένα παιδί. Ήρθαν πολλά χωρίς να το καταλάβω. Μέσα σε πέντε χρόνια, τέσσερα παιδιά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο και δεν είναι ακόμα και σήμερα εύκολο» εκμυστηρεύτηκε η Ελένη Πετρουλάκη.



Ακόμη, δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή της για τα κακά πρότυπα ομορφιάς που κυκλοφορούν στη showbiz και τα social media: «Να είμαστε γεροί και δυνατοί. Να έχουμε ενέργεια κι ευεξία. Να είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι κι όχι μέσα στη μιζέρια, να κολλάει το μυαλό και να έχουμε εμμονές. Να μου έρχονται με φωτογραφίες. Αυτή η Κιμ Καρντάσιαν, αν την είχα μπροστά μου θα την χαστούκιζα. Σου μιλάω ειλικρινά. Έχει δημιουργήσει κάποια πρότυπα στα κορίτσια που για εμένα, δεν ξέρω αν συμφωνείς, είναι λάθος. Το κορμί της είναι μέσα στην πλαστική. Είναι από εγχειρήσεις. Έρχονται και μου λένε "αν βγάλω τα δύο πλευρά, θα λεπτύνει η μέση;". Είναι αρρώστια της εποχής. Είναι εμμονές των κοριτσιών και της νέας γενιάς, που πραγματικά με προβληματίζουν πάρα πολύ. Θα έπρεπε να γίνει μία κινητοποίηση και ενημέρωση στα σχολεία. Γιατί το Instagram και τα social media έχουν καταστρέψει κόσμο».

Όπως υποστήριξε, αντιλαμβάνεται ότι πολλά κορίτσια επηρεάζονται από τα λάθος πρότυπα ομορφιάς. «Μιλάω με γονείς που είναι συνειδητοποιημένοι και άλλους που δεν είναι και δεν έχουν καταλάβει το πρόβλημα του παιδιού τους. Θέλει γρήγορες κινήσεις. Μου έχουν έρθει με συγκεκριμένα πρότυπα. Έχουν γίνει εμμονικές με τη γυμναστική. Να της λέω ότι αυτή τη στιγμή θα κάνεις μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και να μου λέει πως θέλει κάθε μέρα. Δεν γίνεται αυτό. Είναι τα δύο άκρα: η τελείως απραξία και, από την άλλη πλευρά, τα παιδιά που έχουν πάθει εμμονή με τη γυμναστική, γιατί δημιουργούνται όλα αυτά τα πρότυπα από τα social media, που οι περισσότερες πάνε στο γυμναστήριο βγάζουν μία φωτογραφία, φοράνε ένα ωραίο κορμάκι, την ανεβάζουν και σου λένε ότι κάνουν γυμναστική. Ουσία δεν υπάρχει» σημείωσε η Ελένη Πετρουλάκη για τα περιστατικά που αντιμετωπίζει ως γυμνάστρια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfn03m4omrft-st)



Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την Ευρώπη, η μοναδική περιφέρεια με σταθερή αύξηση σε θανάτους και κρούσματα νεκρού

από κορωνοϊό ένας 49χρονος πλήρως εμβολιασμένος στην Κρήτη

Το παρασκήνιο για το «βέρτιγκο» του ΚΙΝ.ΑΛ με τον Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης