Νίκος Κουρής: «Έχασα πολλούς ανθρώπους, είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε έναν διαβητικό»

Νίκος Κουρής: «Έχασα πολλούς ανθρώπους, είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε έναν διαβητικό»

Ο Νίκος Κουρής μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα της υγείας του με μία διάθεση αυτοκριτικής

nikos_kouris
Ο Νίκος Κουρής μιλησε με διάθεση αυτοκριτικής για την ζωή του, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τον διαβήτη, καθώς και την αντιμετώπιση από τους γύρω του.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και με διάθεση αυτοκριτικής εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο, αλλά και για τους κοντινούς του ανθρώπους.

Όπως εξήγησε, ήταν πολύ δύσκολος άνθρωπος στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην χαίρεται την ζωή του, όσο θα ήθελε.

«Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους, αλλά κυρίως με 'μένα, αλλά έχει αλλάξει και η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους και η σχέση μου με την ζωή και την καθημερινότητά μου. Πλέον, έχω όρεξη να ζήσω. Παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου. Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας. Το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρόνια και το παλεύω σωστά. Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη, υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε, όπως έκανα κι εγώ για πολλά χρόνια», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfg1hyqgsoi9-st)


Σχετικά με τον λόγο που δεν ήθελε να το αποκαλύψει, ο Νίκος Κουρής εξηγεί: «Το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα και φοβόμουν. Ο διαβήτης είναι μία έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου. Κάνω τον πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη. Πρέπει να υπολογίζω τα πάντα ανάλογα με την ενέργειά μου. Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι περήφανος που τα έχω καταφέρει κι είμαι δυνατός πια».

Όπως αποκάλυψε αργότερα, ο διαβήτης ήταν η βασική αιτία που έχασε πολλούς ανθρώπους από κοντά του, καθώς δεν άντεχαν ούτε εκείνοι, αλλά ούτε ο ίδιος.

Για το πώς αντιμετώπισε η σύντροφός του, Έλενα Τοπαλίδου, το πρόβλημα της υγείας του, ο ίδιος αναφέρει πως πρέπει να ήταν ακόμα πιο σκληρό απ' ό,τι παραδέχεται. «Η σύντροφος μου εάν ακούσει το ρήμα “βασανίστηκε” θα πει επ’ ουδένι. Εγώ όμως, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι με έναν διαβητικό. Νιώθω ότι η Έλενα αγαπάει κομμάτια της προσωπικότητας μου, αλλά υπάρχουν και κομμάτια απλά ανυπόφορα ακόμη και για μένα τον ίδιο, πόσο μάλλον για έναν άλλον. Ως σύντροφος ή γονιός ενός διαβητικού πρέπει να έχεις υπομονή, αγάπη και σωστούς χειρισμούς, να ξέρεις ακριβώς ποτέ θα κάνεις πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουρής.

Τέλος, αναφέρθηκε στο κομμάτι της πατρότητας και μίλησε για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού. «Όταν γεννήθηκε ο 14χρονος γιος μου, ο Πέτρος, άλλαξε κάτι αμετάκλητα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθα κατευθείαν από το σκοτάδι στο φως. Δεν έχω σκεφτεί αν θα ήθελα να βιώσω ξανά την πατρότητα, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από αυτό. Εάν έρθει, είναι σίγουρο ότι θα μετακινηθώ».




Ειδήσεις σήμερα:

Όταν υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες εργασίας οι επιστήμονες επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα», λέει η Μίνα Γκάγκα

Το Χάρβαρντ αποφάνθηκε: O Tρωικός Πόλεμος δεν έγινε για την Ωραία Ελένη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης