Μουσικό Κουτί: Ιστορίες και τραγούδια με την Αφροδίτη Μάνου, την Ηρώ Σαΐα και την Κατερίνα Πολέμη

Μουσικό Κουτί: Ιστορίες και τραγούδια με την Αφροδίτη Μάνου, την Ηρώ Σαΐα και την Κατερίνα Πολέμη

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 23:00 στην ΕΡΤ1 - Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΚΟΥΤΙ-4-και-οι-τρεις-1-1
Ιστορίες και τραγούδια με την Αφροδίτη Μάνου, την Ηρώ Σαΐα και την Κατερίνα Πολέμη μοιράζονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στις 23:00.

Σε μία αξέχαστη νυχτερινή εκπομπή χορεύουν το «Βαλς στου Ορφέα» της Κατερίνας Πολέμη, θυμούνται τη «Νύχτα», το «Αμόρε Μίο», το «Ένα καλοκαίρι» της Αφροδίτης Μάνου και τραγουδάνε «Κι εγώ η θάλασσά σου» και «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» με την Ηρώ Σαΐα!

Τρεις ξεχωριστές γυναικείες φωνές από διαφορετικές γενιές και διαφορετικά μουσικά ιδιώματα που τις συνδέουν όμως πολλά, έρχονται στο «Μουσικό Κουτί».

Τραγούδια και αναμνήσεις «μπλέκονται» στο ανεπανάληπτο jukebox! Η αξεπέραστη «Μαίρη Παναγιωταρά» δίνει το σύνθημα και η μπάντα του του Κουτιού διασκευάζουν τα αγαπημένα της παρέας… Παραδοσιακά τραγούδια συναντούν τους βραζιλιάνικους ρυθμούς και όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους σε τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιάννη Μηλιώκα και του Σταύρου Ξαρχάκου!

«Το δίχτυ». Το αριστούργημα του Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νίκου Γκάτσου, σε μια ξεχωριστή μουσική εκτέλεση από την μπάντα της εκπομπής. Στα μικρόφωνα η αγαπημένη Αφροδίτη Μάνου, συνεχίζει η Ηρώ Σαΐα, αλλά και η Κατερίνα Πολέμη μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

"To δίχτυ" στο "Μουσικό Κουτί" | Τετάρτη 06/10/21 | ΕΡΤ1
Κλείσιμο


«Νυχτερινή εκπομπή». Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αφροδίτη Μάνου, 1984. Ένα τραγούδι για όλες τις εποχές, για πάντα. Η εισαγωγή θυμίζει ZZ Top (οι εκπλήξεις στο «Μουσικό Κουτί» δεν τελειώνουν ποτέ). H Ρένα Μόρφη στα μικρόφωνα, αλλά και η Κατερίνα Πολέμη.

"Νυχτερινή εκπομπή" στο "Μουσικό Κουτί" | Τετάρτη 06/10/21 | ΕΡΤ1


«Για χατίρι σου». Συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, στιχουργός Βαγγέλης Γκούφας. Μέχρι εκεί όλα γνωστά. Η εκτέλεση όμως απροσδόκητη, εκρηκτική. Η Ηρώ Σαΐα με πολύ κέφι και διάθεση δημιουργεί το κλίμα για ένα αυτοσχέδιο πάρτι στο μέσο της εβδομάδας. Ξεσηκώνει, όσους είναι στο πλατό και βέβαια και όλους εμάς.

"Για χατίρι σου" στο "Μουσικό Κουτί" | Τετάρτη 06/10/21 | ΕΡΤ1


«Tic. Tic, Tac». Για πρώτη φορά το άκουσαν σε ένα φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στη Βραζιλία. Η Κατερίνα Πολέμη πίσω από το μικρόφωνο με τη κιθάρα της στα χέρια. Το πάρτι συνεχίζεται….

"Tic, Tic Tac (Bate forte o tambor)" στο "Μουσικό Κουτί" | Τετάρτη 06/10/21 | ΕΡΤ1


«Οι γονείς μας είχαν περισσότερη αγωνία για το αν θα τραγουδάμε σωστά παρά αν θα μιλάμε σωστά» εξομολογείται η Αφροδίτη Μάνου, η οποία ανήκει σε αυτό το σπάνιο είδος γυναίκας τραγουδοποιού που γράφει τους στίχους, τη μουσική και ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια της.

«Στις αρχές του ‘73 μου έγινε πρόταση από τον Μίκη Θεοδωράκη να τραγουδήσω μαζί του στο εξωτερικό. Κάναμε 156 συναυλίες σε δέκα μήνες, από τη Γη του Πυρός μέχρι την Αλάσκα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θυμάμαι ότι δώσαμε και μια συναυλία στον Λίβανο και μία στο Ισραήλ, με πρωτοβουλία του Θεοδωράκη σαν μια ειρηνευτική προσπάθεια γιατί τότε οι δύο χώρες βρίσκονταν στα πρόθυρα πολέμου μεταξύ τους. Ο Μίκης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, δεν είναι μόνο μουσικός είναι και πολιτικός και ειδικά εκείνη την περίοδο έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στα πράγματα παγκοσμίως!»

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΚΟΥΤΙ-10-Μανου-τραγουδα-


Η Ηρώ Σαΐα είναι μια πολύ ανήσυχη και ιδιαίτερη ερμηνεύτρια που έχει κάνει ήδη μια μεγάλη διαδρομή στο τραγούδι και την έχουν εμπιστευτεί πολλοί σπουδαίοι συνθέτες «Ο Μάνος Ελευθερίου μου λείπει πολύ. Όταν δεν με ήξερε κανένας ερχόταν μου έδινε κουράγιο και συμβουλές…». Το 2006 στις πρόβες με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη για την παράσταση «Μ’ αγιόκλημα και Γιασεμιά» συναντά για πρώτη φορά τον Σταύρο Ξαρχάκο. «Για κακή μου τύχη μία μέρα που είχα ξενυχτήσει μέχρι τις 6.30 το πρωί πάω στην πρόβα και “σκάει μύτη” ο Ξαρχάκος, ο οποίος δεν έχει κέφια, μάλλον τα νεύρα του είχε! Εγώ, θέλοντας να τον εντυπωσιάσω, αρχίζω να τραγουδάω το «Νανούρισμα» της Βίκυς Μοσχολιού. Ξαφνικά χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και μου λέει “Τι είναι αυτά ; Έτσι θα νανουρίζεις τα παιδιά σου;” Από εκείνη την ημέρα βέβαια δεν θέλησα να τον ξαναδώ. Τελικά, η μοίρα τα έφερε αλλιώς…»

«Νιώθω τυχερή που κατάγομαι από δύο χώρες και δύο ηπείρους. Είναι πολύ ωραίο να παίρνεις τα καλά του κάθε τόπου», λέει η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη! H πολλά υποσχόμενη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια μιλάει για την απόφαση της να ασχοληθεί με την μουσική. «Δεν νιώθω ότι εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική, νιώθω ότι η μουσική με κάλεσε»

moysiko_koyti_cover

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το Μουσικό Κουτί!

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης

Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης

Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη

Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου

Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Νίκος Μακράκης

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Μοσχοβίτης

Διεύθυνση παραγωγής: Μανώλης Μανούσης

Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης

Εκτέλεση παραγωγής: Foss Production



Ειδήσεις σήμερα:

Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Παλαιοκώστας - Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης

Στους Μπέντζαμιν Λιστ και Ντέιβιντ ΜακΜίλαν το φετινό Νόμπελ Χημείας

Γιαγιά 102 ετών έκανε την 2η δόση του εμβολίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης