Νικητής o Ριμπολόβλεφ στον πρώτο του αγώνα με το σκάφος των 20 εκατ. δολαρίων

Νικητής o Ριμπολόβλεφ στον πρώτο του αγώνα με το σκάφος των 20 εκατ. δολαρίων

Ο Ρώσος κροίσος συνοδευόμενος από την κόρη του Κάτια τιμήθηκε από τον πρίγκιπα Αλβέρτο για την μεγάλη νίκη του στο Μονακό

SKORPIOS_1__3_
Τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό συνάντησε την περασμένη Δευτέρα ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για να του παραδώσει το κύπελλο που κέρδισε με το σκάφος των 20 εκατομμυρίων δολαρίων Skorpios, στον πρώτο υπεράκτιο αγώνα του τον περασμένο μήνα.

Σε μια λαμπρή τελετή στο Yacht Club του Μονακό, ο Ρώσος κροίσος συνοδευόμενος από την κόρη του Κάτια τιμήθηκε από τον πρίγκιπα Αλβέρτο για την μεγάλη νίκη του.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ευχήθηκε πολλές επιτυχίες στην ομάδα του Skorpios ενώ από την πλευρά του ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ευχαρίστησε τον πρίγκιπα για τη στήριξή του, ενώ ευχαρίστησε και όλα τα μέλη του πληρώματος για τη σπουδαία νίκη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρώσος κροίσος ο οποίος πήρε μέρος στον αγώνα Rolex Fastnet Race κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα καλύπτοντας την απόσταση σε δύο ημέρες, οκτώ ώρες, 33 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

Ο αγώνας των 695 ναυτικών μιλίων πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο μεταξύ Cowes (Ηνωμένο Βασίλειο) και Cherbourg (Γαλλία), με ενδιάμεσο σταθμό το Fastnet Rock (Ιρλανδία). «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το σκάφος, η ομάδα ήταν υπέροχη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα για την προσπάθειά τους. Προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά με τον δυνατό αέρα στην εκκίνηση, αλλά ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει το σκάφος στους επόμενους αγώνες. Το πέρασμα από το Fastnet Rock ήταν μαγικό, ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή» είχε πει λίγη ώρα μετά την νίκη του ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

RIBLOLOVLEF_1
O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μαζί με την κόρη του Κάτια
RIBLOLOVLEF_02
Το πλήρωμα των 29 ατόμων του Skorpios
RIBLOLOVLEF_03
Το κύπελλο του αγώνα Rolex Fastnet Race
RIBLOLOVLEF_04
Ο Σκορπιός κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Nautor's Swan στη Φινλανδία
RIBLOLOVLEF_3
O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ
RIBLOLOVLEF_05
Ο επόμενος διεθνής διαγωνισμός στον οποίο θα λάβει μέρος η ομάδα του Σκορπιού είναι ο Αγώνας της Μέσης Θάλασσας


Μεταξύ των 29 ατόμων που αποτελούν το πλήρωμα του Skorpios και έλαβαν μέρος στον υπεράκτιο αγώνα ήταν και η μικρή κόρη του Ριμπολόβλεφ Άννα. Ο αγώνας Fastnet πραγματοποιείται από το 1925 και πλέον το σκάφος του Ριμπολόβλεφ είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό στον κόσμο και το μεγαλύτερο που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στον αγώνα Fastnet. Το γιοτ κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Nautor's Swan στη Φινλανδία και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του τον περασμένο Ιούλιο. Το Skorpios κατασκευάστηκε από τους καλύτερους ναυπηγούς του κλάδου και εξοπλίστηκε με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό από καταξιωμένους προμηθευτές.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του Σκορπιού, παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Juan Kouyoumdjian, αυτό το ιστιοφόρο προορίζεται να γράψει μια νέα σελίδα στην ιστορία της ιστιοπλοΐας. Ο επόμενος διεθνής διαγωνισμός στον οποίο θα λάβει μέρος η ομάδα του Σκορπιού είναι ο Αγώνας της Μέσης Θάλασσας, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. Ο αγώνας ξεκινά και τελειώνει στη Μάλτα και είναι μια διαδρομή 606 ναυτικών μιλίων γύρω από το ιταλικό νησί της Σικελίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό παράκρουσης σε σχολεία και νοσοκομεία: «Βροχή» μηνύσεων και εκταφές από τους αρνητές

Σχολεία: Πάνω από 6.000 κρούσματα σε παιδιά τις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας

Μείωση της ποινής του ζητάει ο «Κάρλος το Τσακάλι» - Αμετανόητος στο δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης